Elektrický bojler - hrozí pád?

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4346
10.3.15 23:30

El.bojler - hrozí pád?

Zdravim holky. Neda mi to spat ale objevila jsem na vane pod bojlerem kousek omitky co odpadla od sroubu na kterem je zavesen. Mam se bat ze by mohl spadnout? Je to mestsky byt tak nevim jestli vyšilovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Tigy99
11.3.15 01:29

Ahoj, určitě není zavěšen jen na jednom šroubu, takže by hned spadnout asi neměl, pokud to u ostatních šroubů nevypadá podobně. Každopádně to ale dobrý neni.

• Citovat
  • Upravit
2359
11.3.15 05:56

No vzhledem k rozměru „šroubku“ na kterém je zavěšen bych volala správci bytu a řešila to radši hned. Ono bude chvíli trvat než někdo přijede tak ať předejdeš nehodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4346
11.3.15 06:24

Druhy sroub je ok jen tady ten jakoby vycuhoval ze zdi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
11.3.15 06:57
@romulkaa píše:
Zdravim holky. Neda mi to spat ale objevila jsem na vane pod bojlerem kousek omitky co odpadla od sroubu na kterem je zavesen. Mam se bat ze by mohl spadnout? Je to mestsky byt tak nevim jestli vyšilovat.

Manžel vzkazuje, že se prý jedná o kulatinu šestku nebo osmičku a že ač to vypadá hrozivě, tak by to nemělo nic dělat. každopádně je dobré zjistit tip bojleru a vyhledat na netu návod k použití - návod pro instalaci. Standardní uchycení je na konstrukci. :mrgreen: Děvče zlatý, já tomu nerozumím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4346
11.3.15 07:09

@Voltiček Manzel je hodny. Je to tatramat 160 l z roku 2005. Nezadat radeji i rovnou o vymenu? Ale droli se pod tim sroubem omitka a to neni ok ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
11.3.15 08:55
@romulkaa píše:
@Voltiček Manzel je hodny. Je to tatramat 160 l z roku 2005. Nezadat radeji i rovnou o vymenu? Ale droli se pod tim sroubem omitka a to neni ok ne

Už je v práci, ale jak zavolá, zeptám se. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tigy99
11.3.15 09:40

@Voltiček
Jak souvisí tip bojleru s tím, že se jeden šroub pravděpodobně trochu uvolnil?, když to tam takhle bylo 10 let, tak teď hledat návod k instalaci? :think: :D

• Citovat
  • Upravit
1364
11.3.15 09:49
@Tigy99 píše:
@Voltiček
Jak souvisí tip bojleru s tím, že se jeden šroub pravděpodobně trochu uvolnil?, když to tam takhle bylo 10 let, tak teď hledat návod k instalaci? :think: :D

Tigy, je to z toho důvodu, že už to podléhá normám EU a kvalitě a musí u nových bojlerů být správný tip pláště - ochrany a taky správné upevnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tigy99
11.3.15 10:07

@Voltiček
tak možná už je nárok na celkovou výměnu, ale jinak by myslím stačilo zkontrolovat, jestli šroub pořádně drží ve zdi a pak jen znovu držáky nasadit a vše dotáhnout. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1364
11.3.15 11:30
@Tigy99 píše:
@Voltiček
tak možná už je nárok na celkovou výměnu, ale jinak by myslím stačilo zkontrolovat, jestli šroub pořádně drží ve zdi a pak jen znovu držáky nasadit a vše dotáhnout. :nevim:

Já si to taky tak myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4346
11.3.15 11:43

Tak pro klid duse jsem cinkla na mesto a poslou k nam nekoho at se podiva. Nevite kdy se musi bojler dle EU vymenit? Je stary deset let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4346
11.3.15 12:18

@Voltiček jak budeš (snad neva, že tykám) mluvit s mužem, zeptej se, prosím :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
11.3.15 12:24
@romulkaa píše:
@Voltiček jak budeš (snad neva, že tykám) mluvit s mužem, zeptej se, prosím :kytka:

Zeptám se, teď mi nezvedá telefon, asi má jednání. Co mi ale říkal, už dřív (taky budeme muset měnit bojler, máme starý, ještě za původních majitelů a to zde bydlíme 10 let) musí mít elektrické krytí pláště IP 45. A údajně jsou nejlepší bojlery Dražice, naše, české. Mrkni na heureku. Jen pro zajímavost. Pokud vám to budou měnit, tak tohle třeba pohlídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
11.3.15 12:26

Nás čeká do tří - čtyř let rekonstrukce koupelny a wc, těším se na nové jádro. ;) Ale byla bych ráda, kdyby mi ten bojler do této doby ještě vydržel. ten starý máme zavěšený na obrovské čtvercové hnusné konstrukci, fuj, takové to komunistické, jestli mě chápete. Prostě máme starou koupelnu. Ale už sním o nových kachličkách, dlažbě, a všem. Snad to dobře dopadne a rekonstrukce se uskuteční. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný