Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, potřebovala bych poradit. Chci prodat golfové hole. Kolik by stálo poštovné? Musím je zabalit do kartónu nebo je stačí zabalit do fólie? Děkuji za odpověď ![]()
Určitě do kartonu. Pokud chceš posílat českou poštou tak by ti jinak mohli napočítat 100 za neskladnost. Taky je menší pravděpodobnost poškození. A cena - na stránkách ČP je ceník dle váhy. Zadej obyčejný balík a najdeš to. Jak je to u DPD,PPL a tak nevím.
Už jsem na to ceník poštovného koukala, píšou tam, že je cena konečná. Jenže… už se mi párkrát stalo, že cena byla jiná a vyšší ![]()
Do 10kg 73 Kč,do 15kg 87 Kč. Taky záleží jestli chceš ještě dobírku a tak ![]()
Já teda občas posílám, vždy obyčejně, bez dobírky a cena vždy sedí. Musíš to po zabalení dobře zvážit a zkontrolovat rozměry a tak. Ty jejich požadavky jsou přímo v tom ceníku.
Ne ne, jen čistě poštovné bez dobírky
Děkuji za odpověď
Teď stačí sehnat jen ten kartón. Dostali jsme golfky,bohužel už jedny máme. Tak je chci prodat, jsou úplně nové, neježděné, nepolohovatelné, bez stříšky, supr na dovolenou. Ještě musím vymyslet cenu ![]()
Kartony většinou „seženu“ v kontejneru na papír
I když to nemá zrovna tvar co potřebuju tak z toho něco pravoúhlého vyrobím. Někdy poslepuju izolepou z víc krabic.. a na závěr omotám tou fólií.
TAk zas já bych to obyčejně neposlala - protože pokud Ti někdo zaplatí předem a pošleš to jen obyčejně - nemáš žádný doklad o odeslání - a když Ti kupující řekne, že balík nedorazil, nemáš žádný důkaz, žes to poslala.....
já posílám vždycky doporučeně - cenu poštovného rovnou píšu - tyhle malé golfky jsou lehoučké, také jsem je posílala, ty polohovací a větší mě vyšly na 120,– poštovné a ještě jsem je pojistila proti ztrátě…
a balím do černé silné folie, stáhnu širokou bezbarvou lepenkou…
a kdyby se ztratily nebo byl balík poškozen tak ČP zaplatí ztrátu a nepřijdeš o peníze Ty, ani kupující…
toť moje zkušenost…