Postýlka - poradíte s nákupem?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4706
14.6.10 11:51

postýlka..

pěkný den, htěla bych se zeptat, do kolika let spinká mimi v postýlce a jaký rozměry postýlky jsou nejlepší.. chceme kupovat postýlku, ale na trhu jich je tolik, že nevim. asi bychom na ní šetřit neměli. že??? děkuji za odpověď. :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21469
14.6.10 11:59

Klárka šla z postýlky rovnou do klasické velké postele ve dvou letech a kousku. kamarádka má tříletou holčičku v postýlce dodnes, ale kupovali takovou tu větší, která se pak dá předělat na dětskou postel. my máme rozměr matrace 60 na 120 cm a vyhovovala celou dobu.
určitě se nevyplatáí úplně šetřit, je to pak poznat na kvalitě zpracování. Hlavně doporučuji pohlídat si kvalitu opracování dřeva, aby tam nebyly nerovnosti a třísky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5159
14.6.10 12:05

My koupili postýlku od Drewex, stála 2500, má sundávací bok a musím říct, že to byla úplně zbytečná investice. Postýlka sice vypadá pěkně, stahovací bok má ale tak trapný patent, že jsme ani jednou nepoužili, a všude samá tříska. Ani teda nepůsobí moc stabilně. Teď lituju, že jsme nekoupili tu obyč z Ikea (tuším za 600), úplně by stačila.
Jestli nevadí, já se přiživím se svým dotazem. Syn bude mít 20 měsíců, až se nám narodí miminko - myslíte, že v tom věku už může jít do větší postýlky? Máme takovou tu dětskou z Ikea, co má nízké zábradlí a výlez na nohy. Nechce se mi na tu chvíli kupovat druhou miminkovskou postýlku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
14.6.10 12:13

Majda má ještě „moji“ postýlku. Právě si myslím, že na postýlce se ušetřit dá… Jasně hlídat kvalitu zpracování. Pokud máte málo místa, zkusila bych se podívat po těch, co mají dole šuplíky, ale netuším, jak jsou na tom s cenou. My tam ty věci máme nastrkané jen tak :-D , ale s šuplíkama by to bylo hezčí.

Halucinko, to asi záleží na každém dítku, jestli bude chtít být v normální posteli… Určitě bych to zkusila. Nemáte případně cestovní postýlku? Že by větší když tak mohl být v ní…
A asi pořídit tu normální postel a přestěhovat už teď, aby si pak nepřipadal, že mu miminko „ukradlo“ tu jeho postýlku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
14.6.10 12:21

Ahoj, malá má postýlku ještě po mě a bratrancích. Tedy asi 35 let starou. Koupila jsem jen pořádnou matraci, na té by se šetřit nemělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
14.6.10 12:23

Já bych postýlku tolik neřešila, ale spíš bych připlatila za matraci.
Maty (2,5 roku) má postýlku obyčejnou z Ikei (60×120) a potřebovala bych, aby v ní ještě aspoň rok vydržel :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
429
14.6.10 12:26

Ahojky, my měli do nedávna (syn měl v té době 2roky a 3měsíce) postýlku malou rozměr 120/60 a bohatě to stačilo. Měli jsme jí od kamarádky používanou se stahovací bočnicí a asi byla kvalitní, nikde žádné třísky a tak. Takže i to je dle mého varianta, koupit kvalitní ale používanou. A souhlasím s tou matrací, určitě koupit novou a nešetřit.

K druhému tématu. Teď jsme se stěhovali a schválně jsme dali Tomíka rovnou do dětského pokojíku (předtím jsme byli v 1+1, takže všichni na hromádce) a do velké dokonce vysoké postele se skluzavkou. Tomík je nadšený a my taky. Uděli jsme to schválně o pár měsíců dřív, než se narodí druhé, právě proto, aby neměl pocit, že mu miminko vzalo postýlku. Takže Halucinko, mohu-li radit, určitě to zkuste dřív a uvidíte. Alespoň si zvyknete na nový spací režim (vylézání z postýlky a tak…) všichni a pak už se budete moci věnovat mimču. Jo a dodám, že postýlku jsme si nechali v ložnici u naší postele a Tomíkovi jsme řekli, že je připravená pro miminko. Občas mu to znovu řeknu a vypadá to, že mu ani nechybí. Pěkný den Lenka :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
14.6.10 12:37

tak my jsme postýlku neřešili, Ninuška měla postýlku ještě po mě, jenom jsem jí přelakovala :) Koupili jsme samozřejmě novou matraci. V posteli se zábranou spí od 14ti měsíců…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
14.6.10 12:45

My máme tu z Ikea a je super. Je pevná i když jsme oddělali stranu (manžel jen přišrouboval ten rošt na jedné straně). Syn šel ale do velké postele už kolem 1,5 roku, aby si zvyknul, než se dcera narodila. Ale nebyl to pro něj skoro rozdíl, protože máme obě jejich postýlky napojené ze stran na naši, takže vypadnout nemohl, jinak bych měla strach, dost v noci cestuje (občas ho má manžel na hlavě :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fyzikarka
14.6.10 12:51

Máme 120×60cm Scarlet,spí v druhý syn a předpokládám,že ještě poslouží bráchovým dětem. Matraci máme polokokosovou.

Halucinka,Lukáš v ní byl do 17měsíců a pak šel do velké postele se zábranou,dokonce v ní spí líp než v postýlce.

• Citovat
  • Upravit
1226
14.6.10 12:51

My máme tu o trochu větší postýlku - 140×70 cm, dá se z ní pak udělat normální postel. Malému budou dva roky, zatím jsme postýlku ještě nepředělávali a nemám to ani v plánu, dokud nepřijde na to, že by mohl vylézt ven. Protože pokud nebude mít žádnou zábranu, není síla, která by ho udržela v posteli :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
14.6.10 13:56

Ahoj, my máme postýlky dvě.
(1) Doma velkou 140×70 z Kika, dá se přestavět na postel (sníží se a dají se k ní bočnice), má vytahovací šprušle. Pravda, stála původně 4 tis. ale my jsme zrovna chytli akci, tak ji máme „jen“ za 2,5 tis. (2) K našim jsme koupili malou Sniglar z Ikea asi za 700, má rozměry 120×60, nedají se vyndávat šprušle, ale to vůbec neva.
Pokud budeme mít druhé mimi, koupíme si domů taky Sniglar, osvědčila se nám a navíc tu velkou má starší syn :-D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5597
14.6.10 14:11

tak u nás je postýlka taky děděná ještě po manželovi, je to taková ta železná, takže jsme ji nechali natřít a koupili kvalitní novou matraci, já jsem docela ocenila, že se dá ten bok stáhnout, jsem menší a postýlka docela hluboká, takže bych si narazila žebra :-D

ted jsme koupili i novu postel, ale terča v ní zatím spát nechce, vždycky vyleze a chce jít do postýlky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.6.10 14:47

Já si myslím, že postýlka nemusí značková a drahá, hlavně že z ní netrčí třísky a všechno je pěkně hladké. Spíle už tedy lepší tu matraci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1556
19.6.10 16:11

Tobíkovi bylo 21 měsíců když se nám narodila Julinka a nechala jsem ho v malé postýlce, měla jsem strach že by cestoval a zdrhal. takhle byl naučený, že jsme ho večer položili a odešli a byl klid. Mám taky barák s dost nebezpečnýma schodama a měla jsem strach kdyby se tu v noci coural rozespalý, aby někde nespadl. Řešili jsme to tak, že jsem koupila na MMB postýlku IKEA z druhé ruky, byla asi za 900 Kč včetně matrace a byla jako nová, hodně miminek spí naštěstí s rodičema v posteli :wink:
Tobík šel do velké postele ve 2 a čtvrt, Julinka podědila jeho hezkou postýlku tu IKEA jsem prodala na MMB za víc než jsem jí původně koupila :lol:
Takže asi záleží na konkrétném dítěti, já bych naše neposedné děti do velké postele dřív jak ve 2 letech nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí