Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Mame 120×60 a po zkusneosti bych koupila vetsi,takze urcite tu 140×70
a mantinely Ti spoustu maminek usije na zakazku ![]()
Tak já myslím, že bohatě stačí ta 120×60 měla jsem na dvě dcery. Jedna tam byla do 3 let a druhá se tam ještě ve 4,5 letech krásné vejde. Teď přenechám pro třeťátko.Ve 140 se to dítě stratí a navíc určitě budete mít monitor dechu a ten by pořád pipal až dítě vyroste. Já jsem měla ve 120 monitor dechu a holky cestovali a monitor je krásne snímal, měla jsem dvě desky vedle sebe Nany.
já bych volila menší, dcera ve dvou letech z postýlky vylézala a vůbec v ní nechtěla spát, tak se postýlka ve 2 letech a 2 měsících zrušila a spí na velké posteli, větší postýlka by mi akorát tak víc zavazela, místo v ní ještě měla dostatečné v té menší
Syn 2,5 roku spi porad v postylce 120 × 60, vetsi jsem nechtela kvuli mistu a jako prtous by se mi tam ztratil. Vejde se tam na pohodu, akorat ma sundanou celou bocnici a pridelanou zabranu, aby si sam vylezl
Tak co se vám domů vejde… Ale za mě - minimiminko je totál ztracené i v té 120×60 a i ve 2,5 letech v ní batole spalo v pohodě. Takže my si zcela v pohodě vystačili s menší do té doby, než mělo dítě dost rozumu a putovalo do velké postele. Na druhé dokonce na ten první rok kupuju 90×40 přístavnou.
My máme 120*60 a čtrnáctiměsíční syn spí tak v 1/3. Většinou je někde stočený v rohu, takže nám by stačila ještě menší
samozřejmě s nadsázkou ![]()
@majdulacek Rozhodla bych se podle toho jak plánujete mít děti, pokud by jste chtěli jenom jedno, nebo s velkým časovým odstupem (víc než 3 roky) tak tu větší vydrží docela dlouho, pokud nejste extrémně vysocí, kamarádům spí jejich skoro pětiletá ve 140×70, ale on má 170 a ona 155cm. Pokud jste vysocí a chcete děti rychleji za sebou tak tu menší, jámám 170, manžel něco kolem 190 cm a syn se do 120× 60 nevešel ve dvou letech, pořád se o něco bouchal nebo si někde zašprajcnul nohu nebo ruku. A taky se to hodilo, protože po necelých 3 letech se narodila dcerka a to měl syn už dávno velkou postel a dcerka mu postýlku „neukradli“ pod zadkem.
@majdulacek 140 postel by mohl mít můj syn ještě v šesti letech
, takže pokud chceš postýlku na dlouho (a měla by pak být přizpůsobená - odendavací bočnice, možnost dát rošt až dolů), tak bych šla do větší.
V jiném případě bych šla do klasiky - 120/60. Lépe se na to shání matrace, povlečení, mantinely, všechno.
Za nás taky určitě tu menší, bohaté stačí, dcera spala tak na čtvrtině.
Dle mého stačí menší, ale záleží ,jak dlouho jí chcete používat, má možnost odendání jedné strany šprušlí? Pokud jo, vzala bych klidně i větší.
Zvažuju teď to samé - jelikož chci investovat do zdravotně nezávadné matrace (bez zpomalovačů hoření, lepidel atd.), tak ta matrace bude dražší a nechtěla bych ji za krátko zase měnit.
Je ok koupit už pro miminko postýlku 70×140? Připadá mi to docela obrovské… ale zase s partnerem máme oba skoro 180 a čekáme kluka, takže malý asi nebude.
Prosím tě, píšeš čekající prvorodičce, která o dětech neví zhola nic - musíš vysvětlit, co to znamená „vyřešit zábrany“
![]()
Ty postýlky 140×70 mají docela normální ohrádku okolo, podle mě stejnou jako 120×60.
@Callista
já to právě nezkoumala, tak to je v pohodě
to je vlastně normální postýlka jen větší… určitě praktické, aby sla odendat jedna bočnice