Posunutí spánku a denního režimu miminka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2
3.2.10 10:57

Posunutí spánku

Milé maminy. Prosím Vás o radu ohledně spaní mého 10ti týdenního syna Matěje. Kojili jsme pravidelně po 3 hodinách a před 14 dny si jedno kojení vynechal. Kojím ho v 17 hod a pak spí až do 23 hod. Po kojeni ve 23 bez problemu usne, vzbudi se na kojeni ve 2 nebo ve 3 a pak už nechce spát a usne únavou až k ránu :-( Máte nějakou radu, jak mu pauzu alespoň o jedno kojení posunout. Při tomhle režimu toho moc nenaspím a taky se malý skoro nevidí s tatínkem, který když přijde z práce tak spí a když odchází do práce, tak taky, nehledě na to, že by si tatínek moc přál Matýska koupat. Díky Marky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
neczuz
3.2.10 11:16

Zkus nějak vyregulovat jeho spánek přes den. V tomto věku jsem věděla, že před večerním spaním potřebuje být cca 2-2,5 hodiny vzhůru. Sice byl už pak protivný, ale když jsem ho zabavila, šlo to. Pokud ti tedy podvečer usne, normálně bych ho opatrně vzbudila cca 2 hodiny před plánovaným nočním spánkem, hrála si s ním (nebo manžel), pak klasický večerní rituál, koupání, mazání, oblékání, mazlení a pak spát. Takle to zkusit 2-3 dny, jestli si navykne. nejaké děti si do toho ale kecat nenechají. Za zkoušku nic nedáš.

• Citovat
  • Upravit
17180
3.2.10 11:17

Ahojky,

já sice kojila jen krátce, ale malá byla spavá a museli jsme jí na kojení budit, už v proodnici měla poslední buzení kolem 11-12 hodiny a pak měla tu nejdelší pauzu cca 5-6 hodin v noci. Takže jstli tvůj maličký spí do 17-23 tak má tu nejdelší pauzu v tuhle dobu, takže bych zkusila prostě kolem 10-11 vzbudit a nakojit. Někomu pomáhá vykoupat až později třeba v 9 hodin, prcek se tím trošku probere.

Určitě tu bude spousta holek co budou radit nebudit, ale tohle je jen moje zkušenost a u nás to fungovalo a nastolil se tak v pohodě režim, že v noci se spí. Budili jsme kolem 10 večer dlouho cca do 5 měsíců a pak jsme zkusili vynechat a zjistila jsem že malá spí celou noc :lol: Za pokus nic nedáš, ať se zadaří :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21994
3.2.10 12:14

Já bych ho asi zkusila buďto budit večer kolem sedmé anebo (a to možná radši) „donutit“ spát víc přes den, aby v těch pět byl čilejší a neodpadal - nejlíp udrncat venku v kočárku nebo „unosit“ v šátku, to zabírá na většinu takhle malých miminek.
Ono v tomhle věku je to s režimem ještě těžké, časem se to bude trochu měnit… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ola11
3.2.10 20:22

Ahoj,
mám 4 měs. chlapečka a ten má „budíček“ v 17.00 až 17.30, ať se děje co se děje a večer kolem 20.00 jde spinkat. Jinak taky v noci vyváděl. Takhle spí celou noc s buzením na kojení. K večeru už bývá unavený, protivný, chce se nosit, ale i tak mi to takhle vyhovuje.

Ráno vstává kolem 8.00, v deset si dá 15 min, pak budím, ať spí se starší dcerou po obědě … takže spánek 11.30 - 13.30 a pak ještě 15.30 - 17.00.

• Citovat
  • Upravit
2
4.2.10 11:09

Díky moc za vaše rady. Pokusím se mu asi nejprve upravit bdění/spánek přes den a pokud to neprojde, tak ho vzbudím. Uvídíme, jak se s tím vypořádá. Marky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí