Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, přišla jsem na gyn. 14.9 stím, že vždy dlouho před menstruací špiním. Mám nižší progesteron a tak ode dne kdy jsem tam přišla beru estrofem. Řekla mi, že od 17. dne braní estrofemu (což je asi 30.9.) mám brát Utrogestan. MS jsem ale dostala až 21.9. a každý další měsíc mám Utrogestan brát 17. den cyklu, což mi tento měsíc nevychází. Ovulace mi vychází asi na 5-6.10. A proto se chci zeptat- mám ten začátek toho Utrogestanu posunout až po ovulaci, nebo tak jak řekla gynekoložka brát už toho 30.? Četla jsem že před ovulací to ovulaci blokuje.. a každý další měsíc to mám brát až po ovulaci tak nerozumím tomu, proč tenhle měsíc to je jinak. Za každou odpověď děkuju ![]()
@np10021
To je těžké když některé gynekoložky si stojí za tím že to ovulaci neblokuje, ale jiné zase tvrdí něco jiného. Tak vím, že mi řekne ať to beru samozřejmě tak, jak mi to předepsala ona, chtěla jsem ale slyšet i jiný názor.
Zavolej na gyndu, ale osobne si myslim, ze posunout…proste mas zacit brat 17 den cyklu, tak si to spocitej podle toho, jak dostanes ms ![]()
@Monikas33 tak si najdi gynekoložku, které plně důvěřuješ a nebudeš mít potřebu se ptát cizích lidi.. ![]()
@np10021 od čeho prosím tady je tato možnost na emiminu? já jsem myslela, že právě od toho, aby se člověk mohl na něco zeptat právě „cizích lidí“. Ale děkuji za radu. ![]()
@Monikas33 tak snažíte se o dítě a ke své gynekoložce nemáš plně důvěru.. nechodila bych k někomu, komu nevěřím, ještě když od ní chci pomoci.
Jestli máš brát utrogestan 17.den cyklu, tak ho ber 17den cyklu. Kde je problém? To už budeš mít po ovulaci. Gynekoložka vycházela z toho, kdy jsi měla mít menzes, ale ty jsi ji měla později, takže se všechno posouvá.
Mě spíš překvapuje ten estrofem během cyklu, ten máš brát trvale?
http://www.porodnice.cz/…n-a-estrofem
@ugluk teda tak to mě dost překvapilo
naštěstí to mám jen na 1 měsíc pak už jen každý měsíc ten Utrogestan..
A ty mivas ovulaci 15. - 16. den cyklu? Nebo podle ceho usuzujes, ze ti vychazi ovulace na 5. - 6. 10.? Proste mas zacit brat Utrogestan 17. den cyklu, tj. 17. den od zacatku menstruace.