Potivé dítě - jaké plenky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19494
26.6.11 11:07
Ivana IZA píše:
Moc Vám děkuju za odkazy na to prádlo, vypadá to velmi dobře. Momentálně se trochu ochladilo a hned je to na té kůžičce vidět. Bohužel se nám k tomu pocení přidala docela rýma. Byla pořád tak ulepená a mokrá, že jí asi ofouklo a už nudlá. Doma to samozřejmě řešíme celodenním ležením „naostro“, bohužel se jí předevčírem povedlo přestřelit podložku a měli jsme žluté prostěradlo :-D . Doma je jen tak, nebo obalená plenama. Ty můžu tak po hodině ždímat. Ale zase jí nemusím převlíkat, jen přehodím plenu a jedeme dál. Jo a když je hic, tak mi ani svlečená nechce být v kočárku. Řve tam jak siréna, dokud jí nezvednu a nevezmu domů.

do kocarku bych poridila ovci rouno, je to to samy, termoregulacni :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
26.6.11 11:08

a jeste me napadlo - nemuze mit nejakou hormonalni poruchu kdyz se tak poti? Mozna by nebylo od veci ji vzit krev, at mas jistotu. Jeste prodavaji podlozky aerosleep, do autosedacky, kocarku, postele… a chladici vlozku do autosedacky romer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
26.6.11 21:52
Ivana IZA píše:
Moc Vám děkuju za odkazy na to prádlo, vypadá to velmi dobře. Momentálně se trochu ochladilo a hned je to na té kůžičce vidět. Bohužel se nám k tomu pocení přidala docela rýma. Byla pořád tak ulepená a mokrá, že jí asi ofouklo a už nudlá. Doma to samozřejmě řešíme celodenním ležením „naostro“, bohužel se jí předevčírem povedlo přestřelit podložku a měli jsme žluté prostěradlo :-D . Doma je jen tak, nebo obalená plenama. Ty můžu tak po hodině ždímat. Ale zase jí nemusím převlíkat, jen přehodím plenu a jedeme dál. Jo a když je hic, tak mi ani svlečená nechce být v kočárku. Řve tam jak siréna, dokud jí nezvednu a nevezmu domů.

Po hodine lezeni na ostro zdimat pleny plne potu?? No to teda koukam 8-o 8-o 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
26.6.11 21:54
vodaziva píše:
Ivana IZA píše:
Po hodine lezeni na ostro zdimat pleny plne potu?? No to teda koukam 8-o 8-o 8-o

já to pochopila jako počurané :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
26.6.11 22:55

Skutečně propocené. Samozřejmě myslím v těch horkách, co byly. Bojím se léta. Potí se tak, že třeba se jí dělají krůpěje potu nejen na hlavičce, ale třeba i na stehýnkách.
Jinak bavlněné plínky používám staré čtvercovky, a pod dítě šoupnu nepropustnou podložku. Tak jsem studovala rady látkujících maminek, že pořídím něco pořádného a mám v tom neskutečný hokej. Vůbec si nevím rady s tím, co je vrchní plínka, separačka apod. Prostě se nechytám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
26.6.11 22:56
Ivana IZA píše:
Skutečně propocené. Samozřejmě myslím v těch horkách, co byly. Bojím se léta. Potí se tak, že třeba se jí dělají krůpěje potu nejen na hlavičce, ale třeba i na stehýnkách.
Jinak bavlněné plínky používám staré čtvercovky, a pod dítě šoupnu nepropustnou podložku. Tak jsem studovala rady látkujících maminek, že pořídím něco pořádného a mám v tom neskutečný hokej. Vůbec si nevím rady s tím, co je vrchní plínka, separačka apod. Prostě se nechytám…

jestli muzu poradit, tak nedavej tu nepropustnou podlozku, je to igelit… ale mrkni sem ty jsou vzdusny a sajou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
26.6.11 23:01

To vypadá super, díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
26.6.11 23:08

Ivi, teda me to prijde hodne zvlastni a co na to doktor, ze se ti mala tak strasne poti?? To by me docela zajimalo. Mala se mi taky poti, ma pak z toho potnicky, ale je to takove nic, ze z toho rozhodne nema ani vlhke bavlnene dupacky nebo body :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
26.6.11 23:09

Ale abych s tím pocením tolik nehysterčila - potí se fakt hodně, ale ne vždy. Třeba když spí, tak je suchá, v noci spí 5-6 hodin v kuse, někdy i déle a je v pohodě suchounká. Pocení se děje jen přes den, za to fest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
26.6.11 23:12

Jo a taky musím říct, že co se ochladilo, je sice ještě kropenatá, ale rychle to ustoupilo. Vzhledem k tomu, že se nám k tomu přidala rýma, je možné, že to byla nějaká celková reakce organismu.
No a samozřejmě jako vždy v takových situacích - naše doktorka je na dovolené. Jdu k ní za týden, na tříměsíční prohlídku, tak uvidíme, co mi řekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek