Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Chtěla bych se zeptat, jestli některá z Vás měla (nebo má) problémy po porodu. Já se nemůžu milovat, protože mám „poškozené“ svalstvo - je v neustálé křeči. Léky nepomáhají, teď jsem začala cvičit podle Mojžíšové na uvolnění svalstva, ale jsem z toho hodně smutná, protože po porodu jsem už rok a půl a žádné zlepšení.
Díky za každou radu a zkušenost.
Ivča
Ivčo,
to je následek nástřihu? Tedy asi špatného sešití jednotlivých svalových vrstev? Nebo jak to vzniklo?
Janka
Určitě bych se o tom poradila s MUDr. - měl by zkontrolovat, zda není potřeba třeba nějaký malý chirurgický zákrok, který by ti usnadnil život. A cvičení si myslím přinese zlepšení, ale asi ne hned. Tak ať je brzy líp!!!
Nástřih jsem neměla, byl to můj druhý porod (po 13ti letech), přirozenou cestou, poměrně rychlý. Jinak lítám od doktora k doktoru, léky mi nepomohly, injekce taky ne (ty byly do pochvy do svalů, brrrr). Prý se prostě svaly dostaly do „křeče“ a zůstaly v ní a nechtějí povolit.
Ivča
Na křeče je všeobecně dobrý horčík. Nemáš ho málo? Je to zapeklitá situace! Budu o tom ještě přemýšlet!