Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojte, moc prosím o radu. Mám 8 měsíční dceru, kterou stále kojím. Začaly jsme s příkrmy, ale nadšená není. Krom mlíčka nic jiného nepije, nechce. A protože kojení je tedy jediným zdrojem tekutin, byla bych ráda, kdybych mohla dceru nakojit kdekoliv. A v tom je právě problém. Kojím pouze v ložnici v leže na boku, jakoukoliv změnu místa či polohy dcera razantně odmítá. Mám pocit, že jsem už zkoušela cokoliv. Ráda bych občas vzala dceru na delší návštěvu nebo celodenní pobyt v přírodě, ale právě z tohoto důvodu nemůžu. Taky jsem občas potřebovala nakojit v autě, ale taky jsem neuspěla. Setkali jste se s tím někdo? Ještě podotýkám, že jsem do 3 měsíců kojila dceru jakkoliv a kdekoliv, poté jsme si prošly obdobím bojkotů a já jsem začala kojit právě vleže v ložnici. Díky moc za rady.
Hlad je nejlepší kuchař, když bude hladová napije se kdekoli, když ne, nemá hlad.
Bára
Ahoj,
taky si myslim, ze kdyz bude mit hlad, tak ji bude jedno, kde bude bastit mlicko.
Tak mam pocit jako bys psala o nas… Do tri mesicu v pohode, od te doby par bojkotu a kojime jen v leze a jeste za absolutniho ticha, jinak je zle. Ale pokud ma opravdu hlad, tak se naji i v hluku a v jine poloze. Ale opravdu spis vyjimecne, sice toho moc nesni, ale na zahnani hladu to asi staci. Doufam, ze se to bude lepsit, uvidime az zacnem s prikrmy. No asi jsem moc nepomohla, ale nejsi v tom sama, my jsme jen ponekud mladsi.
Cauko, tak ja mam 11ti měsíčního syna a od cca 6ti měsíců taky můžeme kojit přes den jen v leže a za uplného ticha - jakmile se cokoliv sustne, okamžitě zvedá hlavu a „jde“ zjistovat co se deje.
Parkrat se mi podarilo ho nakojit nekde jinde, napr. při ceste vlakem, ale to už musel byt opravdu hladovy a ziznivy, protože na začátku mi ani nepil z lahvičky. Nepřišla jsem na nic, ale zvladli jsme to - kojim pořád ![]()
Jojo, taky jsem si myslela, že hlad ji donutí papat kdekoliv, ale to neznáte naši Johanku. Jednou to vydržela 19 hodin! A to jsem v té době pouze kojla. Ale je mi jasné, že pud sebezáchovy je silnější a tak by sama sebe umřít hlady jistě nenechala
Ale jak píšu, brání se, jak to jde…a já nemám nervy to každý den zkoušet a čekat, kdy to vyjde. Zejména také proto, že každý takový pokus znamenal ztrátu mléka, které jsem pak musela zase pracně obnovovat…jo, hold to není jenom tak…ale díky za rady i uklidnění, že v tom nejsem sama.
Ještě jsem si vzpoměla - mě se na cestach osvědčilo ho nakojit ihned po probuzeni, jak je jeste takovy malatny - tak mu je jedno jak a kde se koji, hlavne ze je u mamy:)