vpáčené bradavky

77
18.2.08 10:10

vpáčené bradavky

Zdravim,
prosim, mate nekdo zkusenost s moznosti kojeni v pripade vpacenych bradavek? jde to / nejde? jedine s kloboucky nebo je i nejaka jina „finta“?

Diky za rady a zkusenosti

bara

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1027
18.2.08 11:28

Já jsem kojila 13 měsíců. V těhotenství jsem používala formovače od Medely. Začátky kojení byly bolestivější než si bradavka zvykla, ale pak už to bylov pohodě. Hodně ale záleží na velikosti a „dravosti“ mimča. Jenda měl 3,8 a tak si ji v pohodě vytáhnul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
18.2.08 12:11

Já mám na jednom prsu plochou a na druhém lehce vpáčenou bradavku. Nepoužívala jsem žádné fomovače. Jen první asi měsíc nebo dva jsem kojila s kloboučky, potom už to šlo krásně i bez nich. Ale začátek kojení byl dost bolestivý, jak píše Bosorka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
18.2.08 15:09

Ahoj,

v těhu by se měly používat formovače,což jsem já neměla.Na začátku mi pomohla odsávačka od Medely a klobouček,později to šlo i bez nich a kojila jsem do 15 měsíců.Můžeš zkusit nějakou laktační poradkyni..

Zdravím :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
19.2.08 09:25

diky za rady… v ramci tehu kurzu je by mela byt i laktacni poradkyne, tak se s ni zkusim poradit a uvidime :wink: nejak to dopadne :)

hezky den vsem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
19.2.08 11:00

Já sice nemám vpáčené bradavky, ale ploché. V těhu jsem používala formovač od Aventu a teď kojím normálně. V porodnici mi sice sestřičky daly kloboučky, ale doma jsem je během týdne odbourala a teď už dávno kojím bez nich. Ať se ti laktační poradkyně nebo porodní asistentka na ty bradavky podívá, ukáže ti, jak budeš prso nabízet miminku a hned uvidíš, jestli to půjde. Pokud ti doporučí formovače, tak je určitě používej, myslím, že pomáhají, mně teda určitě. Stojí to za to :-) Ale jak říká jedna moje známá porodní asistentka, raději kojit s kloboučky než vůbec, takže i tak to jde :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1083
19.2.08 21:46

Já tušila problém už před porodem, zakoupila jsem formovače o Medely, ale nejsem si jistá jestli měli velký účinek, po porodu nám kojení moc nešlo, malý i zhubnul, zakoupili jsme kloboučky od Aventu a rozkojili se, zhruba po 14 dnech je přestali používat a kojíme stále, teď mám spíš problém malého naučit pít sunar, zatím to vypadá, že budeme kojit až do školky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Myshka
20.6.08 13:05

Používám klobouček a teď asi 14 dní se jej snažím odbourat úplně. Použiju jej maximulně na začátku na pár loků a pak bez něj. Už to jde poměrně v pohodě celé kojení bez kloboučku, ale je potřeba opravdu „vnutit“ sosáčkovi celý dvorec a nenchat ho mučit je samotnou bradavku.

• Citovat
  • Upravit
217
26.4.13 07:36

Ahojky, jsem v 27tt, mám vpáčené bradavky a používám Nipplette kvůli kojení po porodu. Vždy když natáhnu tak mi vyteče trošku mleziva, myslíte že můžu nadále používat? Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
8.7.13 09:58

@tattianka
Ahoj, narazila jsem na tuto diskuzi, také používám niplett..Chci se zeptat, jestli jsi měla bradavky po použití jakoby „rozpraskané“? Jinak se mi sice hezky vytáhnou, ale po nasazení podprsenky se mi opět vrátí „dovnitř“ :( Snažím se je nosit když jsem doma dopoledne..Jak dlouho a jak často jsi je používala, pomohlo to úplně? Děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
10.7.13 18:09

@MarkétaT

ahoj, ano taky jsem to tak měla, používala jsem Niplette tak do 25tt cca protože mi pak odtékalo mlezivo hrozně moc když jsem nasála…Myslím že to trochu určite pomohlo, ted je mám vytažené vždy když mi je třeba zima…za 3 týdny mám termín porodu tak uvidíme jak to pujde :-) Ty jsi taky těhotná nebo ne? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
10.7.13 21:00

@tattianka
Ano, taky jsem těhotná ve 25 týdnu, teď jsem je začla používat a dva dny jsem je měla celý den v podprsence, po sundání se mi jedna okamžitě vrátí :( asi musím být trpělivá, předtím jsem je používala jen dopoledne..A taky je teda máš takové jakoby rozrpaskané? je to nromální? vypadá to škaredě, když se to vytáhne :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
11.7.13 13:06

@MarkétaT

já je pak používala i v noci, jen říkám nepoužívala jsem dlouho protože mi to pak vysávalo mlezivo a to se nemá…tak na to pozor kdyžtak…jj taky jsem je mela rozpraskané, uvidíme jak se na to bude tvářit prcek až se vyloupne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
11.7.13 14:54

@tattianka
Děkuji za radu, a můžu se teda zeptat jak dlouho jsi je používala „podstivě“? :)
Teda, tak už jsi na konci těhotenství, to já mám ještě kus před sebou, t ak snad se mi to do té doby zlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
11.7.13 15:01

No moc dlouho ne, tak 14 dní -3 týdny, pak už to nešlo kvuli tomu mlezivu… do 25 tt tak cca…ale pokud ti ještě neteče tak používej asi v klidu dál :-) čím dýl tím líp :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová