Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@tattianka
Dobře, budu
Děkuji
Dneska jsem je musela sundat, nosím je v puch-up podprsence, aby nešly vidět
a strašně mě to už řezalo, ale nevzdám to
Tak krásný a klidný zbytek průběhu těhotenství a ať pak dej určitě vědět, jak jde kojení, až budeš mít příležitost a čas
![]()
ahojky tak už jsme měsíc po porodu
a kojení šlo jen ze začátku, odstříkávám elektrickou odsávačkou a krmím lahvičkou nakonec…určitě si pořiď kloboučky(nejlíp L od Medely) a uvidíš…teda jestli ještě nejsi po porodu ![]()
@tattianka
Ahoj
Jsi moc hodná, že jsi se ozvala..Gratuluji moc k narození miminka ![]()
A jak se k tobě chovali sestry na poporodním ohl. těch bradavek? v pohodě? snažily se pomoct?
Já podstivě od 6 měsíce nosím ty formovače od Aventu - no, jako když je mi velká zima, tak jde vidět rozdíl, ale na to, že je nosím v podprdě už 3 měsíce nic moc..
Teď mám druhým dnem ještě formovače od MEdely, už mi zbývá jen asi měsíc, tak uvidím..chtěla jsem ještě vyzkoušet tyto..
Kloboučky na kojení jsem si objednala v lékárně, nabídly mi S, ale dělají ještě standrard vel. tak je poprosím, aby mi je vyměnili..
Tak bych ti přála, aby jsi se rozkojila - nezkusíš ještě laktační poradkyni?
u laktační jsme byli ale říkala že by jsme se jen trápili…já první dny kojila ale malej mi hubnul, tak jsme museli odstříkavat a dokrmovat stříkačkou do pusinky…tak jsme krmili asi do 3 týdne, pak už lahvičkou…hele já měla S-kloboučky jak mi řekli v porodnici a laktační že L že když jsou vpáčené bradavky, musí se do kloboučku vejít celý dvorec aby to miminko zkouslo a mohlo tahat…na poporodním jak které sestry…některé byli supr a fakt ochotné, jiné na zabití…asi jako všude…ty budeš rodit kde? Držím palečky a určo se nestresuj at máš dost mlíčka ![]()
@tattianka
Tak to je škoda, a jako že by jste se trápily kvůli těm vpáčeným bradavkám, nebo celkově kvůli kojení?
Já budu rodit v Šumperku nebo v Krnově..Ještě se rozhoduju..
No jo, akorát jsem odstříkavala mlíčko v půl pátý
No mlíka ja mám až až, takže jinak by to určo šlo v pohodě…ale zkus ty kloboučky, třeba vám to půjde…mně měl malej i náběh na žloutenku a byl oblblej oxytocínem z vyvolávaček tak byl i hrozně unavenej a tím línej sát tak to třeba budeš mít lepší a v pohodě ![]()
@tattianka
Aha, tak uvidíme.. Čekáme dvojčátka, tak doufám, že se nenarodí moc brzy, aby měly sílu sát..
Ale je super, že aspoň do začátku to mlíčko máš, to je super ![]()
Tyy jo a kdy máš termín? A budeš rodit klasicky nebo císařem? ![]()
@tattianka
Já jsem teď 34+5, myslím že do 38 týdne určitě vydržím
Ve čtvrtek jdu na kontrolu a budeme plánovat císaře..
Budu rodit v Šumperku a tam prý podporují kojení, tak snad se mi to podaří, formovače podstivě nosím..ale musím říct, že i po té době, když mi není zima
tak nejde vidět rozdíl
a tu už je nosím fakt dlouho
..
A co vy, nerozkojili jste se ještě náhodou??
@tattianka
Ahojky, jakpak se máte? My už máme 3měsíční chlapečky a daří se mi kojit plně
tak jsem moc ráda, že to jde ![]()
ahojky, jj máme se výborně, my už máme 5 měsíčního rošťáka
tak to teda klobouk dolů, po tom všem a ještě dvojčátka!!! Smekám
Já „plně“ odstříkávám
ale jsem ráda i za to
![]()
@tattianka
Fakt se ti to tak dari??Tak to je super, to jsi moc sikovna..
Ja mam teda nekdy chut to vzdat, hlavne v noci, kdyz se nevysipim, to si rikam, sakre, kdyby tak manzel mohl za me vzit v noci sichtu (i kdyz mi pomaha, podava mi je, odrihava jednoho vzdycky a tak) ale kdyz pracuje 24hod, tak jsem na ne sama a to jje nekdy zahul…Ale chci to vydrzet do pul roku, pak postupne budou papat prikrmy, ze a doufam, ze pres noc vydrzi dyl..
@MarkétaT
ahojky, tak jak se daří? Já včera pravděpodobně naposled odstříkala mlíčko, malýmu je 10 měsíců
tak jsem nečekala že to vydržím tak dlouho
až mi to bude chybět
co ty, jak jde kojení? ![]()