Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ano AD muzou mit velky vliv na sexualni zivot. Zvlast pokud nesednou. Mimo jine si precti nezadouci ucinky leku, pravdepodobne tam naleznes i to. Mimochodem s AD nedelat unahlene zavery, nebot stabilizace hladiny latky probiha zhruba do mesice. To podobne plati i u nezadoucich ucinku, ktere muzou vymizet.
SSRI u obou je jasná příčina obtíží (k tomu lze přičíst i ev. spolupodíl základní psychické „poruchy“), u mužů se někdy SSRI nasazují u předčasné ejakulace, těm vrchol oddálí, u jinak zdravých však toto oddálení je někdy do nekonečna.
Ano, měla jsem to stejně a v podobném věku, působila tak na mě AD SSRI, Triticco jako IMAO třeba bylo v pohodě. Pomohlo jen vysazení prášků. Problém jsem měla i s HA (vyzkoušela jsem tři druhy), proto jsem přešla na ant chemickou, která působí jen tam, kde má. Takže na to taky pozor, kombinace AD a HA je jinak úplný intimní zabiják.
@Anonymní píše:
Ty jo, fakt jo? Ja beru Cipralex uz 10 let a vzpominam si, ze ze zacatku mi to taky neslo, ale pak uz dobry. Ted orgasmus mam. Akorat jste me zarazili s tim otupenim… je mozne, ze to taky mam a nevim o tom? Pripadam si normalni.
Jo, taky jsem byla otupělá, i když mě ze začátku nakopl a byla jsem aktivní jak fretka. Citově byl ale problém, ten život byl prostě šedivý, sice bez výkyvů, klidný, ale necítila jsem ani radost, ani ten smutek. Prostě nic.
Je možné, že bych dostal andropauzu až v 78? Všechno mi fungovalo, nic jsem nikdy nepocítil. až najednou problémy s erekcí a ejakulací? A není to jen léky? Beru teď na bolesti Targin a to je nějaký opiát či co. Když se ptám na problém doktora, jen se mi směje!