Potíže s vyprazňováním

Anonymní
19.6.15 16:32

Potíže s vyprazňováním

Zdravím, potřebuji poradit.
Před rokem (po porodu dítěte CS) mám problémy s vypraznováním. Je to zácpa, která trvá třeba jen týden a pak je to v pohodě, ale už to trvá rok a břicho mám kvůli tomu jako kdybych byla ve čtvrtém měsíci :roll:.Žádné boleti nic… :nevim:.K doktorce se mi opravdu nechce :oops:.Potřebuji nějakou radu… :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
320
19.6.15 17:32

-

Příspěvek upraven 31.12.15 v 11:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
19.6.15 17:34
@Anonymní píše:
Zdravím, potřebuji poradit.
Před rokem (po porodu dítěte CS) mám problémy s vypraznováním. Je to zácpa, která trvá třeba jen týden a pak je to v pohodě, ale už to trvá rok a břicho mám kvůli tomu jako kdybych byla ve čtvrtém měsíci :roll:.Žádné boleti nic… :nevim:.K doktorce se mi opravdu nechce :oops:.Potřebuji nějakou radu… :oops:

Doporucuji alepson pridat do stravy horcik.Pak co nejvice vyradit pecivo a cukr.
Cituji:*Stav hořčíku v těle
Představuje další důležitý faktor správné defekace. Hořčík je látka obecně velmi deficitní a na správné defekaci se podílí velmi významně. Zde je vhodné navštívit nějakou laboratoř a nechat si udělat vyšetření na hořčík; vyjde asi na 70 Kč včetně odběru. Pokud máte hladinu nižší než 0,80 mmol/l, je velice žádoucí hořčík tělu dodat (podrobně v RPN č. 4/2010). Můžete tak učinit přes pilulky z lékárny (volně dostupný, avšak drahý je třeba Magnesii lactici). Levnější a jednodušší proto je pořídit si chlorid hořečnatý, který lze rozpustit ve vodě. Začneme jednou kávovou lžičkou do 1,5 l vody, kterou vypijeme v průběhu celého dne, nikoli v krátké chvíli! Tím by totiž došlo k vyvolání průjmu okamžitě a to cílem rozhodně není. Prostým navyšováním dávky (každý den jednu lžičku navíc) se propracujeme ke stavu průjmu. V ten moment snížíme dávku na předchozí stav „bez průjmu“. Například dostaví-li se průjem na 8 lžičkách, vrátíme se na 7 lžiček. A na této dávce opět setrváme, dokud se nedostaví průjem. Tak nejprve srovnáme deficit a postupně se dostaneme ke své denní dávce (zpravidla 1 až 2 lžičky). Srovnání hladiny hořčíku v těle má vedle pozitivního efektu na problém defekace také příznivý vliv na deprese, neurózy a psychické problémy, často plynoucí právě i ze špatné defekace.

• Citovat
  • Upravit
Gem
5
26.6.15 08:57

Já bych zkusila probiotika tipu teracid. Dají Vám dopořádku střevní organizmus a vše se dá do správného běhu :) já mám jen pozitivní zkušenosti. Koupila jsem si přes známou Teracid - Forte a problémy byly pryč. Při nákupu mi dali slevový kod na 100, tak kdybyste to chtěli někdo vyzkoušet tady je : TFH6JL5E5 :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí