Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Zdravím, potřebuji poradit.
Před rokem (po porodu dítěte CS) mám problémy s vypraznováním. Je to zácpa, která trvá třeba jen týden a pak je to v pohodě, ale už to trvá rok a břicho mám kvůli tomu jako kdybych byla ve čtvrtém měsíci.Žádné boleti nic…
.K doktorce se mi opravdu nechce
.Potřebuji nějakou radu…
Doporucuji alepson pridat do stravy horcik.Pak co nejvice vyradit pecivo a cukr.
Cituji:*Stav hořčíku v těle
Představuje další důležitý faktor správné defekace. Hořčík je látka obecně velmi deficitní a na správné defekaci se podílí velmi významně. Zde je vhodné navštívit nějakou laboratoř a nechat si udělat vyšetření na hořčík; vyjde asi na 70 Kč včetně odběru. Pokud máte hladinu nižší než 0,80 mmol/l, je velice žádoucí hořčík tělu dodat (podrobně v RPN č. 4/2010). Můžete tak učinit přes pilulky z lékárny (volně dostupný, avšak drahý je třeba Magnesii lactici). Levnější a jednodušší proto je pořídit si chlorid hořečnatý, který lze rozpustit ve vodě. Začneme jednou kávovou lžičkou do 1,5 l vody, kterou vypijeme v průběhu celého dne, nikoli v krátké chvíli! Tím by totiž došlo k vyvolání průjmu okamžitě a to cílem rozhodně není. Prostým navyšováním dávky (každý den jednu lžičku navíc) se propracujeme ke stavu průjmu. V ten moment snížíme dávku na předchozí stav „bez průjmu“. Například dostaví-li se průjem na 8 lžičkách, vrátíme se na 7 lžiček. A na této dávce opět setrváme, dokud se nedostaví průjem. Tak nejprve srovnáme deficit a postupně se dostaneme ke své denní dávce (zpravidla 1 až 2 lžičky). Srovnání hladiny hořčíku v těle má vedle pozitivního efektu na problém defekace také příznivý vliv na deprese, neurózy a psychické problémy, často plynoucí právě i ze špatné defekace.
Já bych zkusila probiotika tipu teracid. Dají Vám dopořádku střevní organizmus a vše se dá do správného běhu
já mám jen pozitivní zkušenosti. Koupila jsem si přes známou Teracid - Forte a problémy byly pryč. Při nákupu mi dali slevový kod na 100, tak kdybyste to chtěli někdo vyzkoušet tady je : TFH6JL5E5 ![]()
Zdravím, potřebuji poradit.
.Žádné boleti nic…
.K doktorce se mi opravdu nechce
.Potřebuji nějakou radu… 
Před rokem (po porodu dítěte CS) mám problémy s vypraznováním. Je to zácpa, která trvá třeba jen týden a pak je to v pohodě, ale už to trvá rok a břicho mám kvůli tomu jako kdybych byla ve čtvrtém měsíci