Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pokud ho nebudeš lovit v kanálu, ale koupíš od chovatele, tak bych se opravdu nebála ![]()
@Gladys
a já zrovna myslela, že bych si ho vatáhla odněkud z pražské kanalizace…
Hihi, jsem se zase jednou zamsála od srdce…
Díky ![]()
Přes chovnou stanici bych se toho fakt nebála, přeji šťastný výběr ![]()
@Irinka0210
A co obyčejnej zverimex? To asi ne, co? Chovatel je jistota, to je fakt…
Děkuji. ![]()
Já mám doma už přes rok potkánka Vojtíška od chovatele a nyní jsem ve 36.týdnu a pohoda. Vůbec bych se nebála
klidně si ho pořiď
My teda nemáme potkany, ale máme křečka, chtěla jsem z CHS hlavně kvůli ochočení, že jsou zvyknutí na ruce. Jednoho jsme museli nechta uspat, vytvořil se mu nádor, ale to CHS neovlivní, no a teď co máme, tak je mu 5 měsíců a je to takový naše tornádo
osobně fakt doporučuji CHS, nevím v těch zveráčích bych tomu moc nevěřila, protože kdoví, odkud jsou, s jakýma jinýma zvířatama přišli do styku a tak, no
je to můj názor, někdo bude mít třeba jiný, ale já jsem rozhodně pro CHS
@Irinka0210
jj, tak já jsem vždycky brala ze zverimexu, ale to jsem měla vyhlídlej jeden, kde byli fakt slušní a věděla jsem přesně, jak a odkud potkani pocházejí… Jenže teď bydlím v Praze a nevím kam, takže asi mrknu na inzeráty chovatelů… ![]()
Měla jsem doma už hodně potkanů ze zverimexu a všichni zemřeli moc brzy. Buď měli nádor nebo něco jiného. Tak jsme si pořídili od chovatele a jsme spokojeni ![]()
@Shakti.T
No jasně, to ti moji teda taky zemřeli brzy… A myslíte lepší samička nebo sameček, já měla nejdřív 2 samičky a pak 2 samečky, a 1 samička v poho, druhá na odstřel a to samý u samečků, tak váhám…
Ze zverimexu ne. Nevíš s čím přišli do kontaktu. Navíc i z vlastní zkušenosti doporučuju potkánky od chovatele- větší pravděpodobnost, že bude zdravý a také vymazlený ![]()
@_Kaczenkaa_ http://www.lmgrattery.com/index_cz.html tady jsou nádherná mláďata
jinak na bazosi maj inzeráty i CHS ![]()
Hele, mám doma mladé morče a nemůžu ho udat… a myslím - že jsou morčata mnohem bezpečnější pro těhuli než potkánci.
Nechceš?
Kup si potkánka přímo od chovatele. Sice tě vyjde třeba o 100kč dráž než ve zverimexu, ale budeš mít jistotu, že je zdravý. My měli ze zverimexů několik potkanů a věčně je trápila nějaká rýma nebo tak něco. Od chovatel byli vždy zdraví ![]()
@Aladina píše:
Hele, mám doma mladé morče a nemůžu ho udat… a myslím - že jsou morčata mnohem bezpečnější pro těhuli než potkánci.Nechceš?
No hlavně když začnou v noci kvíkat
To je potom bezpečnost ![]()
Ahoj holky, chtěla bych si po dlouhé době pořídit nějaké menší zvířátko, abych se měla o co starat (mám teď mnohem větší potřebu než kdy dřív..:D) a taky pro radost..
Jenže jsem teď 12+1 a mám strach, jestli to nemůže nějak uškodit - jak se říká, že potkani mají různé nemoci atd… Máte někdo zkušenost?
P. S.: Potkanů jsem měla již několik a žádnej z nich žádnou „potkaní“ nemoc neměl…