Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Chci se zeptat zda nemáte někdo zkušenosti jak vyhnat potkany ze stupaček… Do nedávna jsem ani netušila že potkani mohou žít v paneláku (žila jsem v baráku)V bytě jsem je ještě nepozorovala ale vadí mi když meju nádobí a oni na mě řvou z odvětrávání. Zabíjet se mi je teda nechce spíš odpudit, jestli je to ovšem možné…Neporadíte?
Kdyz jsem byla mala otec to zazdival s rozbitym sklem. Zbavot se jich v panelaku je asi nemozne. mmch mohou vylezat i ze zachodove misy takze peclive zavirejte vecer misu i dvere
My v paneláku taky máme snad každý rok touhle dobou potkany. Většinou teda jen ve sklepě, ale už několikrát se stalo, že je někdo naháněl po chodbě. Ve stupačkách snad nejsou
Vždycky se pozve deratizátor a dá do sklepa pastičky, tak snad jedině takhle ![]()
@Anonymní píše:
Kdyz jsem byla mala otec to zazdival s rozbitym sklem. Zbavot se jich v panelaku je asi nemozne. mmch mohou vylezat i ze zachodove misy takze peclive zavirejte vecer misu i dvere
Fuj, to jsem neměla číst. Tím spíš, že jsme na baráku ![]()
Nestraste, bydlim v dome, ale potkani jsem osypana, jen to slysim a jeste abych vedela, ze jsou ve stoupackach ![]()
Tak deratizér sem taky chodí ale nevim jestli je vyžene iz těch stupaček :-/ asi si pořídíme kocoura ![]()
@mersii oni se pohybují právě nejčastěji ve stoupačkách, je to nejjednodušší cesta vzhůru. A navíc prokoušou cokoliv a proto otec vyzdíval s tím rozbitým sklem, aby to neprokousali. bydleli jsme v přízemí osmipatrového paneláku o pěti vchodech.
@Anonymní píše:
@mersii oni se pohybují právě nejčastěji ve stoupačkách, je to nejjednodušší cesta vzhůru. A navíc prokoušou cokoliv a proto otec vyzdíval s tím rozbitým sklem, aby to neprokousali. bydleli jsme v přízemí osmipatrového paneláku o pěti vchodech.
Děkuji pěkně, hned jsem klidnější
Ve stupačkách je ale určitě nemáme. Nic tam není slyšet a nikdo si na to ani nestěžoval (což by se v paneláku plném důchodců rychle rozneslo
) Ale vím, že známej na baráku taky vyzdíval betonem se střepana.
Ale jestli nekecám, tak potkani nemají rádi lidský vlasy. Tak možná je dát do stupaček
Vím, že babička to takhle dělala v kurníku u slepic.
Kdybys nebyla z paneláku, tak ti radím kočku. Já jsem teda z baráku, kde soused má prasata a kozu, díky čemuž se tu hlodavci hodně drží, takže kvůli tomu máme 6 koček a každou chvíli něco přitáhnout ať už potkana nebo myši, ale jak se to dá řešit v paneláku to fakt nevím. Asi si fakt najmout deratizátora, odkud jsi? pokud z jižní Moravy, tak bych mohla doporučit známého nebo mě ještě napadlo v obchodech se dají koupit takové krabičky, co vydávají ultrazvukové vlny, které je odpuzují, ale je to poměrně drahá záležitost okolo 1000,–Kč, pošlu ti odkaz, kde se to dá koupit: http://www.puhy.cz/…un-1184.html#…. Strýcovi to na baráku pomohlo, i nám na zahradě proti krtkům, tak popřemýšlej jestli by to nebylo vhodné, nezabiješ je tím, ale oni odejdou hodně jim to vadí, takže by to mělo splnit tvůj požadavek ![]()
Máš štěstí že jsou zatím jen ve stupačkách nám pak začali běhat i po bytě i sousedům nad náma manžela pak jeden dokonce pokousal skončil na tetanovce v nemocnici syn na jednoho málem šlápl bála jsem se chodit i na wc a do koupelny. kočka nepomohla jen deratizér musel tam dát hromadu jedu jim to prej chutná tak tosežrali a cca za 3 dny pozdechali lovili jsme je ze stupačk sousedka měla dokonce pod gaučem zdechlého. No horor když si na to vzpomenu.
Potrebuji poradit
dcera si přivezla od tatínka narozkam potkana. je to tak tři týdny. nezvykl si na nás. no a před týdnem zdrhnul. naštěstí od té doby zavírám na noc a nepřítomnost vodu, jelikož jsem čekala že zkusí prekousat hadici, no a taky že jo :-S zkusil to včera celkem úspěšné. nalákat ho nijak nejde bojí se. s pastickou si poradí, jed nezabírá a já jsem na prášky z toho co ještě provede a aby nezdrhl k sousedům. neví někdo jak se ho zbavit
@Sphynxik ja jen doufam, ze nejsi moje sousedka
netusim co s tim a nebudu z toho spat. Promin, chapu, ze jsem nepomohla, ale ja jsem si tohle nikdy nepripustila a ted mam dalsiho brouka do hlavy.
Ty voe, ja jsem sem vubec nemela lezt, presne vim, o cem se mi bude dnes zdat
![]()