Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Prosím o radu. Jak byste myli takto velké množství skla? Vždy jsem myla tak, že jsem sklo umyla vodou od nečistot, pak vyleštila okenou. Včera jsem měla velký problém - po vyleštění samá šmouha! Jedná se teda o větší okna - 3×3,5m a 3×1,5m + zábradlí (tam je ještě problém, že když se jde z přízemí do patra, tak jsem skla v jednom místě od sebe jen 5cm a rukou se tam nedostanu). Úklidovou firmu nechci, stálo by to dost peněz a aby mi myli sklo několikrát do roka, tak na to nemáme. Máte někdo zkušenost? Díky za každou radu
.
A co po tom 1. umytí z nejhoršího znova voda s nějakým prostředkem a stěrka? Je to 100× rychlejší, než leštit a podle mě se dosáhne i lepšího výsledku… ![]()
@Levandule121 stěrku jsem použila, ale asi blbou. Máš s nějakou zkušenost?
Okno vzít jarovou vodou aspoň 2× a pak stěrku. Pokud je to vysoko, tak si kup s delší rukojetí.
@micelinka píše:
@Levandule121 stěrku jsem použila, ale asi blbou. Máš s nějakou zkušenost?
Aha, píšu dřív, jak čtu
Ale okno bych vzala vícekrát vodou s jarem. Jak ti na okně zůstaně nějaká nečistota, tak stěrka ji akorát rozmaže. Já tam takovou nejobyčejnější Spokar a dělá se mi s ní parádně.
Vodou z nějhorší špíny, pak clinem a hadrem, stěrkou stáhnout a nakonec vylešit papírovýma utěrkama (aspoň mi se ty papírové utěrky osvědčily, je jich sice spotřeba, ale nenechávají šmouhy jako hadr)
@subsomi to jsem udělala - umyla od špíny, pak stáhla stěrkou, pak leštila (používám švédskou utěrku, vždy jsem s ní byla maximálně spokojená).
Ještě mě napadlo, že včera u nás byla fakt zima, asi +8, možná to taky mělo vliv.
@micelinka A proč si to po stěrce ještě leštila? Protože to bylo šmouhaté? No jestli to budeš mít takhle často, tak si kup nějakou lepší stěrku. A já umývám opravdu horkou vodou… - ale to ty asi taky, viď? ![]()
@avm3 protože ta stěrka nechala čáry. Mám jí širokou asi 15 cm a když jedu dolů, tak mi z krajů teče voda a nechává za sebou stopy. Ale stěrkou mi vůbec nešlo to skleněné zábradlí. A jak chytáš tu vodu z té stěrky?
My máme stěrku obyč, ta je na prd, tak jsme koupili profi a je to o něčem úplně jiném. Máme stěrku zn. Unger. Na ty kraje používám švédskou utěrku, tedy u rámu, kde zůstane trochu vody. Přeci jenom nejsem profík, tak si tou utěrkou musím pomáhat.
@micelinka Nijak, taky steče, ale šmouhy mi to nedělá… jenom ji po každém stěru utřu do hadříku. Ale neumývám takové plochy jako ty. Asi to bude chtít nějako profi.
Po stěrce nemám potřebu už leštit ![]()
a nemeju jarem, ale okenou nebo teda ted clinem na okna nebo tak nejak
a postup jako většina : horkou vodou stáhnu první velkou špínou, pak nastříkám clin, rozšmudlám a setřu stěrkou - hotovo sucho
ted mne tak napadá v Loskutákovi minulý týden ukazovali nějaký vysavač na oka, tuším v tom reklamním okénku Leifheitu, zkus pohledat
Já myju okna horkou jarovou vodou, pak utřu stěrkou a už neleštím.
Pokud je potřeba, tak používám obyčejné noviny a starou dobrou okenu.
Stěrku nemám žádnou speciální, obyčejnou s černou gumou.
Jinak ideální je parní čistič, ale ten nemá doma každý že ![]()
Pokud máš tak velkou plochu, tak doporučuju koupit dlouhou stěrku na tyči s houbičkou na druhé straně. Horkou jarovou vodou, umýt dvakrát a nakonec setřít stěrkou. Musíš se to naučit tak, aby ti šmouhy nezůstávaly, chce to trochu cviku