Jak umýt 150 m2 skla?

13837
27.5.13 08:23

Jak umýt 150 m2 skla?

Prosím o radu. Jak byste myli takto velké množství skla? Vždy jsem myla tak, že jsem sklo umyla vodou od nečistot, pak vyleštila okenou. Včera jsem měla velký problém - po vyleštění samá šmouha! Jedná se teda o větší okna - 3×3,5m a 3×1,5m + zábradlí (tam je ještě problém, že když se jde z přízemí do patra, tak jsem skla v jednom místě od sebe jen 5cm a rukou se tam nedostanu). Úklidovou firmu nechci, stálo by to dost peněz a aby mi myli sklo několikrát do roka, tak na to nemáme. Máte někdo zkušenost? Díky za každou radu :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2660
27.5.13 08:28

A co po tom 1. umytí z nejhoršího znova voda s nějakým prostředkem a stěrka? Je to 100× rychlejší, než leštit a podle mě se dosáhne i lepšího výsledku… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
27.5.13 08:31

@Levandule121 stěrku jsem použila, ale asi blbou. Máš s nějakou zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25187
27.5.13 08:35

Okno vzít jarovou vodou aspoň 2× a pak stěrku. Pokud je to vysoko, tak si kup s delší rukojetí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25187
27.5.13 08:36
@micelinka píše:
@Levandule121 stěrku jsem použila, ale asi blbou. Máš s nějakou zkušenost?

Aha, píšu dřív, jak čtu :oops: Ale okno bych vzala vícekrát vodou s jarem. Jak ti na okně zůstaně nějaká nečistota, tak stěrka ji akorát rozmaže. Já tam takovou nejobyčejnější Spokar a dělá se mi s ní parádně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
27.5.13 08:37

Vodou z nějhorší špíny, pak clinem a hadrem, stěrkou stáhnout a nakonec vylešit papírovýma utěrkama (aspoň mi se ty papírové utěrky osvědčily, je jich sice spotřeba, ale nenechávají šmouhy jako hadr)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
27.5.13 08:38

@avm3 možná by byla dobrá nějaká stěrka na výlohy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
27.5.13 08:40

@subsomi to jsem udělala - umyla od špíny, pak stáhla stěrkou, pak leštila (používám švédskou utěrku, vždy jsem s ní byla maximálně spokojená).

Ještě mě napadlo, že včera u nás byla fakt zima, asi +8, možná to taky mělo vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25187
27.5.13 08:43

@micelinka A proč si to po stěrce ještě leštila? Protože to bylo šmouhaté? No jestli to budeš mít takhle často, tak si kup nějakou lepší stěrku. A já umývám opravdu horkou vodou… - ale to ty asi taky, viď? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
27.5.13 08:45

@avm3 protože ta stěrka nechala čáry. Mám jí širokou asi 15 cm a když jedu dolů, tak mi z krajů teče voda a nechává za sebou stopy. Ale stěrkou mi vůbec nešlo to skleněné zábradlí. A jak chytáš tu vodu z té stěrky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
27.5.13 08:47

My máme stěrku obyč, ta je na prd, tak jsme koupili profi a je to o něčem úplně jiném. Máme stěrku zn. Unger. Na ty kraje používám švédskou utěrku, tedy u rámu, kde zůstane trochu vody. Přeci jenom nejsem profík, tak si tou utěrkou musím pomáhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25187
27.5.13 08:51

@micelinka Nijak, taky steče, ale šmouhy mi to nedělá… jenom ji po každém stěru utřu do hadříku. Ale neumývám takové plochy jako ty. Asi to bude chtít nějako profi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
27.5.13 08:51

@avm3 zajedu do Hornbachu, snad mi poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
27.5.13 08:58

Po stěrce nemám potřebu už leštit :nevim:
a nemeju jarem, ale okenou nebo teda ted clinem na okna nebo tak nejak

a postup jako většina : horkou vodou stáhnu první velkou špínou, pak nastříkám clin, rozšmudlám a setřu stěrkou - hotovo sucho

ted mne tak napadá v Loskutákovi minulý týden ukazovali nějaký vysavač na oka, tuším v tom reklamním okénku Leifheitu, zkus pohledat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais
27.5.13 09:05

Já myju okna horkou jarovou vodou, pak utřu stěrkou a už neleštím.
Pokud je potřeba, tak používám obyčejné noviny a starou dobrou okenu.
Stěrku nemám žádnou speciální, obyčejnou s černou gumou.
Jinak ideální je parní čistič, ale ten nemá doma každý že ;)
Pokud máš tak velkou plochu, tak doporučuju koupit dlouhou stěrku na tyči s houbičkou na druhé straně. Horkou jarovou vodou, umýt dvakrát a nakonec setřít stěrkou. Musíš se to naučit tak, aby ti šmouhy nezůstávaly, chce to trochu cviku

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný