Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, jsou tu různé diskuse jako společně zhubneme, otěhotníme, odplenkujeme atd. A co takhle společně uklidíme? ![]()
Jediné, co jsem dnes byla schopná udělat - umýt WC. Co vy?
Přiznám se, že jsem hrozný bordelář. Ještě štěstí, že k nám občas zajdou babičky, což mi donutí uklidit, jinak bychom si místo prachovky pořídili vidle a lopatu. Nedokážu se dokopat k pravidelnému úklidu. Přitom mám ráda, když je uklizeno. Ještě větší problém - pořádek udržet. V hlavě mám dlouhý seznam restů, co je potřeba udělat a nejsem schopná se dokopat.
Můj hlavní cíl na tento týden - vyklidit místnost, co by měla být dětský pokojík. Tzn. zlikvidovat koš s vypraným prádlem. Umístit někam hladu věcí, co stále nemají místo. Vytřídit několik tašek s různými dokumenty a účty za poslední 4 roky. Samozřejmě to nejsou účty třeba za rohlíky. Ale za věci, na které byla záruka. Boty, hračky, vybavení do bytu atd. Roztřídit nějaké hračky.
tak já si dávám za cíl probrat skříň a roztřídit oblečení… Zimní dát k ledu do krabic, a to do kterýho se teď stejné nevejdu taktéž ![]()
Jelikož mám dvě domácnosti tak jsem se musela naučit, že všechno nejde hned ![]()
Když si vzpomenu na trávník co řve po posekání nebo jak je zadělaná zed po náletu zedníků a i mého manžela jak dneska vymaloval barvou co je už starší a nezbývá než celou místnost přemalovat nebo jak jsem zatloukala obrázek a přesekla kabel a jak další zed vypadá jak po náletu beru koš prádla jako asi odpočinek
![]()
Takže hlavní cíl tento týden mám ten, že se pokusím se z toho nezbláznit
![]()
Ahoj, taky nezvládám pravidelný úklid - utírání prachu, vytírání. Jediné, co mě donutí, je ob den vysávat, to by se jinak nedalo. Ale jako prase si nepřipadám… prostě tady není naleštěno, ale nánosy prachu a plísně taky ne ![]()
Mě te%d trápí jiná věc, jeeště nemáme podkroví, skříní málo a nemám kde skladovat oblečení po malé. Zítra se chystám koupit krabice a vystohovat to krabic, přebra, něco dát na charitu… skoro se na to těším, až to ubyde…
Jinak jsem bordelář v tom smyslu, že mi věci „padají od ruky“. Ale většinou ještě ten den uklidím… je to paradox, mám ráda, když mají věci svoje místo.
@K9Girl píše:tak já si dávám za cíl probrat skříň a roztřídit oblečení… Zimní dát k ledu do krabic, a to do kterýho se teď stejné nevejdu taktéž
Tak to taky musím
I kdyždneska tu bylo 6 stupňů, možná se ještě zimní bude hodit ![]()
Já jsem nervní s takových těch drobností, co nechci vyhodit, ale nemůžu jim najít smysluplné místo. Nebo z manželovy skříně, kde je mraky oblečení, co nenosí, ale není čas to přebrat (to se ho musím zastat, čas opravdu není). Ale tady by toho tolik ubylo… jéééé ![]()
Mě chytne jednou za čas vyhazovací nálada a to musím jednat
Za 3 týdny mám termín s druhým a do tý doby to tady chci co nejvíc dát do cajku…
@Petra8a já už nic ze zimního nezapnu, plánovala sem prcka na léto, źe nebudu muset utrácet za zimní oblečení s břichem ![]()
takže u naś zůstane na vrchu jen přítelovo zimní, protože do toho se ještě jakžtakž nasoukám ![]()
Fujtajksl, do depréze mne přivádí už jen o úklidu číst
a to jsem si myslela, že se tady inspiruji
![]()
Tak teda závazek si dám, že zítra vyžehlím tu hromadu prádla a pak se sem přijdu zkontrolovat.
Žehlení je celkem cajk, dá se při tom čumět na filmy nebo poslouchat rozhlasové hry ![]()
Příspěvek upraven 27.05.13 v 00:15
@avm3 Padání věcí od ruky a drobnosti, co nemají místo - obojí moc dobře znám. A když to jednou za čas uklidím, tak pak nemůžu nic najít ![]()
@Gina108
Trocha inspirace… dnes jsme přidělali stojan na noviny http://www.ikea.com/…ts/20118174/#… Na záchod, kam jinam
Takže konečně zmizí časopisy z lednice. (Kvůli dětem nemohou být v konferenčním stolku, protože by z nich nic nezbylo
).
Je to super věc a dobře to vypadá. Což mi připomíná - měla bych ty časopisy z lednice přebrat a opravdu je do toho stojanu dát ![]()
@Petra8a Jůůů, ten je hezkej.
Já Ikeu miluju už jen tam vočumovat vychytávky a vida, tenhle jsem přehlédla. Akorát na WC se nám nehodí
, tak ale frknout bych si ho mohla třeba k posteli nebo na chodbu před wc, si každý vezme pěkně jeden časák ze stojanu a na víc nebude mít nárok ![]()
@Gina108 Je opravdu krásnej. A překvapilo mě, že není z plastu, ale z kovu. Takže na něj můžeš něco přichytit magnetkou.
A ta cena je bezkonkurenční.
@Petra8a Ten mam na wc taky. Je paradni. Akorat chlap by nesmel byt takovy bordelar. Vynda si z nej casopis a misto toho aby ho vratil zpet, tak ho hodi na zem ![]()
Mmm ten stojan vypadá moc pěkně… Ještě, že musím do ikey pro koncovky na tyče od záclon, nějak sme se přepočítali a chybí… Takže spolu s koncovkama vezmu i stojan na noviny ![]()
Znas FlyLady? http://www.flylady.net/ Tam se zaregistrujes a pak ti chodi kazdy den email, co ten den mas uklidit. Je to delany tak, ze kazdy den v podstate uklizis jen 15 minut. Jednu dobu jsem to pouzivala a prislo mi to super, fakt efektivni. ![]()