Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Hooooolky,
tak tahle diskuze je absolutně nejlepší, co jsem tu kdy četla!
![]()
Každý den trpím tím, že jsem nejhorší bordelář na světě a za celý den nezvládnu nic uklidit (přitom miluju mít uklizeno). Všechno mi padá od ruky, nemůže k nám jít nikdo ani na návštěvu, protože by se asi zhroutil. Za celý den jsem zvládla umýt podlahy, nic víc! Akorát sedím u PC a přemýšlím, čím začít a jak ten pořádek hlavně udržet!!! Jsem ráda, že i takové diskuze tu jsou
tak jste mě nabudili a jdu něco dělat ![]()
Tak už se mi podařilo dát do trochu normálního stavu ložnici a vyžehlit ![]()
No o naši kuchyni ani nemluvím
tu si ale nechám na zítra, teď jde na řadu obývák, ze kterého si dcera udělala pořádný bunkr, a taky kdo vyskládá a naskladá myčku, že?
- i to je dost často velký problém ![]()
@Manifee píše:
Znas FlyLady? http://www.flylady.net/ Tam se zaregistrujes a pak ti chodi kazdy den email, co ten den mas uklidit. Je to delany tak, ze kazdy den v podstate uklizis jen 15 minut. Jednu dobu jsem to pouzivala a prislo mi to super, fakt efektivni.
@Denpry píše:![]()
![]()
![]()
To by možná stálo za hřích
A není to někde v té češtině? Já i po 10 letech angličtiny než bych to přeložila ![]()
@Elen.Lenka Nevím, já se ptám @Manifee, v životě jsem to neviděla ani neslyšela ![]()
Holky tak jak jste dneska na tom s úklidem, já se snažím makat jak šroub, ale příjde mi, že je to pořád na stejné úrovni
![]()
Chtěla jsem se zeptat…čím čistíte WC kde máte velmi tvrdou vodu?? Doma prakticky denně objedu mísu štětkou s octem nebo WC čističem a jednou týdně generální čištění ze všech stran a usazený čůrek se mi na míse nedělá…ale v práci je to horší, tam se usazuje na míse ten čůrek a nejde dolů, leda nožem, ale to nechává zase černé čáry…jak to děláte vy??
@no.to.mi.pověz píše:
Chtěla jsem se zeptat…čím čistíte WC kde máte velmi tvrdou vodu?? Doma prakticky denně objedu mísu štětkou s octem nebo WC čističem a jednou týdně generální čištění ze všech stran a usazený čůrek se mi na míse nedělá…ale v práci je to horší, tam se usazuje na míse ten čůrek a nejde dolů, leda nožem, ale to nechává zase černé čáry…jak to děláte vy??
V kanceláři se mi to taky dělalo, tak to chlap polil nějakou kyselinou..solnou?? ![]()
nechci kecat…smrad to byl nevídanej, ale záchod je jako nový..
Jinak kupuji v DM tu jejich značku má to černý obal a vyžere to kámen jako fík.. ![]()
@peggy.sl píše:
V kanceláři se mi to taky dělalo, tak to chlap polil nějakou kyselinou..solnou??
nechci kecat…smrad to byl nevídanej, ale záchod je jako nový..
Jinak kupuji v DM tu jejich značku má to černý obal a vyžere to kámen jako fík..
to je přímo čistič na WC??
@no.to.mi.pověz píše:
to je přímo čistič na WC??
Jo jo..taková černá lahev s červeným víčkem..
Tak mě to nějak vůbec nejde. Jeden den uklidím. Druhý den je to snad ještě horší, než před úklidem. Místo, abych vyklidila pokojík, tak tam ještě něco přibylo. A do prvního to musí být bezpodmínečně pryč. Asi tam hodím zapálenou sirku ![]()
Holky, já se to doma snažím dát nějak dohromady, protože každou chvíli rodím a manžel bude doma s 19 měsíční dcerkou… ale ot prostě nejde…
Nejhorší je, že on nevyklidí ani myčku - no bude muset, když to nestihnu já…
No bude to zajímavý… kdyby tak člověk věděl, když to bude ![]()
On je šikula, nadře se kolem baráku, ale kuchyň… praní… to prostě nedává ![]()
@Petra8a píše:
Tak mě to nějak vůbec nejde. Jeden den uklidím. Druhý den je to snad ještě horší, než před úklidem. Místo, abych vyklidila pokojík, tak tam ještě něco přibylo. A do prvního to musí být bezpodmínečně pryč. Asi tam hodím zapálenou sirku
Já to tak taky mám, jeden den uklidím a řeknu si, že teď už ten pořádek udržím, na druhý den ráno bordel absolutně všude
pak jsem na sebe akorát tak nasraná, nepříjemná na všechny. A to máme jenom 2+1 + zahradu. A nedokážu to udržet ![]()