Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak ja uklizim kazdy den. prach, vyluxovat, vytrit, uklidit kuchyn ( manzel vari vecer a zasadne po sobe neuklidi, ale jsem rada, ze nemusim dopoledne varit ale mohu byt v klidu s detmi treba venku ), pracka a mycka.
ale pak musim mit plan na uklid abych se dokopala. mam uklizeno na pohled, ale z blyzka ne a to mi celkem vadi, ale ten cas ani chut proste neni.
takze katdy den se snazim vzit neco k tomu. napr. kuchyn. spotrebice, nebo dvere…
Přidávám se k vám!!
Jsem bordelářka neskutečná..nesnáším zbytečné činnosti..vycídím všechna zákoutí a záškodnická dvojčata během půl hodiny dokáží udělat takový masakr, že bych brečela..takže uklízím vyloženě jenom na oko..
Ale dneska se do toho pustím..vyklidím konečně skříně a jestli přestane pršet, tak umyji okna..
Taky mne nebaví denně uklízet, ale bohužel jsem typ člověka, který prostě nesnese doma neuklizené věci, hračky od dětí atd. Takže pravidelně utírám prach, vysávám koberce a rohoze a ještě vytírám. Přiznám se, že jsem z toho někdy fakt vyřízená, ale prostě to nesnesu mít doma nepořádek. Vědět, že zrovna tam je někde prach, který tam prostě je a není utřený…
Každopádně mne čeká k tomu tento týden úklid zimních věcí ze skříní. Tak třeba v chodbě máme ve skříni plno rukavic, čepic atd. od zimy a už se dlouhou dobu snažím s tím něco udělat. Takže tento týden to snad vyjde
.
Děvčata tak se k Vám můžu přidat.. taky mám problém se občas do úklidu pustit.. okna bych měla umýt, pořádně vycídit kuchyň, ale chybí mi chuť a čas.. ![]()
Úklid je taky můj věčný nepřítel
Já uklidím a za chvíly je zas všude bordel
uklidím v předsíni botník na kterej každej odloží co se mu nehodí a druhej den je to to samé
O obýváku ani nemluvím, tam zas úřaduje synátor, hračky naštěstí uklízí tatínek ![]()
Zrovna se tu přemlouvám, abych šla něco dělat.. ale táááák moc se mi nechce! Respektive čím začít, když je potřeba uklidit všechno…
Dobrá diskuse ![]()
@gabousek píše:
Zrovna se tu přemlouvám, abych šla něco dělat.. ale táááák moc se mi nechce! Respektive čím začít, když je potřeba uklidit všechno…Dobrá diskuse
Přesně…taky si říkám, kde začít, když je všude mrdník..a tak to vymýšlím a vymýšlím..a večer zjistím, že zase nic.. ![]()
@peggy.sl píše:
Přesně…taky si říkám, kde začít, když je všude mrdník..a tak to vymýšlím a vymýšlím..a večer zjistím, že zase nic..
Ještě že v tom nejsem sama
Asi začnu tím, že naplním pračku.. což přes den zopakuju minimálně čtyřikrát..
Pak hned myčku a pak.. no se uvidí, jestli zbude na něco energie ![]()
@peggy.sl píše:
Přesně…taky si říkám, kde začít, když je všude mrdník..a tak to vymýšlím a vymýšlím..a večer zjistím, že zase nic..
taky zatím jenom přemýšlím
No zajdu se projít a třeba cestou vymyslím, kde začít
![]()
No asi prádlem, prootže to když sklidím bude relativně uklizeno
![]()
To já jsem si místo prachovky právě zalila kafčo a zapla pc
.
Jinak po víkendu je u nás doma Hong-kong
. Mám prádlo naštosované na 4 pračky, do toho to po… počasí, všude se suší hadry, boty a ještě pes ze kterého padá bahno jak z traktoru ![]()
Jooo!!! pračka je dobrý nápad!! já už dneska jedu druhé kolo..jsem fakt dobrá!! ![]()
Až se vrátím z práce, tak rychle uvařím a padnu za vlast.. ![]()
@hoppa píše:
To já jsem si místo prachovky právě zalila kafčo a zapla pc.
Jinak po víkendu je u nás doma Hong-kong. Mám prádlo naštosované na 4 pračky, do toho to po… počasí, všude se suší hadry, boty a ještě pes ze kterého padá bahno jak z traktoru
PC je hrob!!! to by se mělo zakázat..já když mám splín a depky, tak se od něj nedokážu odlepit.. ![]()
Já mám seznam úkolů, co mám udělat asi tak na měsíc, když tu budu sama a nebudu mít za zadkem batole - záškodníka. Chybí mi úložné prostory. Žehlení čeká kupa, zástup na pračku, neuklizené zimní oblečky a boty, knihovna, o oknech ani nemluvím - poté, co jsem je umyla, je zaprasili zedníci, co dělali omítku. To si to nemohli zakrejt? Odmítám to po nich mejt, leč na RD nemám peníze na zaplacení úklidu. Kuchyňská linka by potřebovala důkladný úklid a různé písemnosti, to ani nemluvím.
Dnes chci vyprat dvě várky, pověsit, večer žehlit a ještě uvidím, co se mi povede.
A ještě typ na úklid skříní. Ten dělám zásadně večer, když všechno zaleze a usne, pak si otevřu lahvinku dobrého vína a v dobrém rozmaru polovina věcí skončí v kamnech
![]()
@hoppa píše:
A ještě typ na úklid skříní. Ten dělám zásadně večer, když všechno zaleze a usne, pak si otevřu lahvinku dobrého vína a v dobrém rozmaru polovina věcí skončí v kamnech![]()