Potlačit vztek a křik

412
3.11.15 08:45

Potlačit vztek a křik

Nechci křičet, ráda bych vše řešila v klidu domluvou, nebo radši odejit a zklidnit se. Ale prostě někdy to nejde. Když jim něco nejde, nebo se sami vztekají tak pak rupnu i já a to pak křičím :oops:… máte na to nějaký fígl…?? už jsme starší 8 - 10 let, takže chápou. Jinak jim na úkoly dáváte limit do kdy by měli být hotovy nebo je necháváte a prostě do večera být připraveni a naučeni…???

Příspěvek upraven 03.11.15 v 09:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5730
3.11.15 09:00

Fígl? Jít si předtím než očekáváš krizovou situaci zacvičit nebo si dát alespoň kolečko kolem baráku. :D Fakt to pomáhá - teda spíše asi ty vyplavené endorfiny. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
3.11.15 09:11

V duchu se odebiram na plaz. Nejsou tam deti. Predstavuju si detaily. Sumici more a tak ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
3.11.15 09:11

To bych lítala kolem baráku celý den:-)
U nás přicházejí „krizové“ situace z minuty na minutu. Říkám si, že tentokrát nebudu reagovat řevem, stejně to nevydržím:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
3.11.15 09:28

Taky bouchnu. Bouchnu, když na podesáté připomenutí stále není napsáno, připraveno, uděláno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
3.11.15 09:36

@danik :mrgreen: Občas bych potřebovala běhat také víc. :lol: Ale pomáhá to, když dopředu víš, že tě čeká nějaký psychicky náročný úkol - u nás uspávání, u zakladatelky například učení se s dětmi a dělání úkolů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
3.11.15 10:09
@Tučnič píše:
Nechci křičet, ráda bych vše řešila v klidu domluvou, nebo radši odejit a zklidnit se. Ale prostě někdy to nejde. Když jim něco nejde, nebo se sami vztekají tak pak rupnu i já a to pak křičím :oops:… máte na to nějaký fígl…?? už jsme starší 8 - 10 let, takže chápou. Jinak jim na úkoly dáváte limit do kdy by měli být hotovy nebo je necháváte a prostě do večera být připraveni a naučeni…???

Preventivně - když mám v práci stresy - tak ráno dřív než začnu chystat snídani slupnu 250 mg tabletu hořčíku a celý den pak beru děti i jejich projevy s klidem a nadhledem. (Manžel mě ovšem dokáže vytočit, i když jsem nadopovaná hořčíkem. :mrgreen: )
Občasná intenzivní fyzická aktivita a dostatek spánku taky pomáhá. :lol:

Co se týká úkolů - poté, co dojdeme ze školy domů - cca 16:00, tak kluci (druhák a čtvrťák)dostanou svačinu a po svačině musí udělat úkoly. Tj. úkoly do školy se začínají dělat asi za 20 minut po příchodu domů. Pokud je toho víc, tj. když úkoly zaberou déle než 20 minut, tak je nechávám dělat deseti minutové pauzy, a pak se k úkolům vrací. Pokud z jakéhokoliv důvodu nezvládnou úkoly udělat (vrátíme se domů později než v 18:00 a nemyslí jim to, nebo vypadají, že na ně něco leze), tak dělají úkoly ráno - to je spíš případ čtvrťáka, který už má občas úkoly složitější. Problém je hlavně tvoření slohovek. Ty píše na několikrát a ráno to pak přepisuje „načísto“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43053
3.11.15 12:21

Pro me je nejhorsi, kdyz uz jsme v prubehu vykonu trestu, treba dite uz poid pohruzkou trestu slo splnit nejaky pokyn, nebo dite tahnu nekam pryc, nebo mu jdu vycistit zuby nasilim a ono se u toho prasti a jeci z opravdoveho duvodu - to pak mam teda co delat, abych nekde nasla kousek empatie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Republic
3.11.15 12:26

@alifie
AAAAAA, horcik, zajimavy…uz jsem o tom slysela…zkusim:-)

• Citovat
  • Upravit
7009
3.11.15 13:09

Jeste nemam skolaky, ale vecer tu zacina byt nekdy dost husto. Ja si v tu chvili otevru pivo (jinak skoro nepiju), sednu si v kuchyni ke krizovce a nez ji vylustim, tak reaguji jen na smrtelny chropot, jinak je neresim.
Po tomto relaxu mam mnohem vic trpelivosti na vysvetlovani, proc si musi uklidit pokojicek nebo proc uz stacil cas na tabletu.
Doufam, ze ze me na konci povinne skolni dochazky nebude notorik :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect