Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nevedela jsem kam to zaradit ale na kolik stupnu topite malym detem pohybujicim se cast dne jeste na zemi kolik pres den a kolik v noci? My tedy topime ve dne na 24'C a v noci 21,5-22 jelikoz deti spi neprikryte nemaji rady ani tenkou letni prikryvku. Jak to mate vy?:)
24st je moc, dle meho nazoru.My topili a topime ve dne na 22st a v noci na 18 az 19st.Na spani taky mate hodne.Ale kazdy je nauceny jinak.
Přes den na 23 (když vařím, nebo svítí sluníčko, tak se to ještě trošku ohřeje), termostat je dole v obýváku. Nahoře je trochu míň na to spaní, tak těch 22 (taky jsou pořád odkopané).
A není to jen kvůli dětem, mě je jinak taky zima ![]()
Přes den 16 (málo, uznávám, ale ještě přes den netopíme), večer tak 20. Ideál je podle mě kolem těch 20, 24 je fajn tak na koupání možná, jinak je to fakt moc.
Přes den 22. Když zasvítí sluníčko nebo vařím, tak už se tu potíme. Na noc max 19. Radši dám teplejší pyžamo a ponožky.
Přes den máme 20-22°C, v noci v patře nevím přesně, ale určitě pod 20°C (v noci netopíme a pokud nejsou třeskuté mrazy, tak máme okna minimálně na mikro, v ložnici norm. ventilačku), nikomu by se ve vedru nespalo dobře. Myslím, že to ani není zdravé (i když v létě se s tím nedá nic dělat).
Netopíme v zimě skoro vůbec (panelák, topí nám sousedi okolo) a máme teplotu kolem 21.
Přes den 19-20, přes noc taky tak nějak, ale v ložnici máme přiškrcený radiátor, může tam být i okolo 18. Když chlap přitopí a je tady 23, tak umírám a pořád větrám. Ale něco jinýho je barák a byt a něco jinýho je plyn a tuhé palivo.
@DenkaStastna S malými dětmi úplně stejně, jako bez dětí. Přes den asi 22, přes noc míň (19-20).
24 mi přijde dost a to jsem spíš zimomřivá.