Divokost a "nevychovanost"

20
20.10.15 23:07

Divokost a "nevychovanost"

Přeji všem pěkný večer, syn bude mít za 2 měsíce 4 roky. Zjistili mu mbl deficit. Znamená to že nemá absolutně žádnou vrozenou imunitu ani žaldnou jinou. Nemůže nikam protože vše chytí a většinou to špatně dopadne. Prostě celé dětství na antibiotikách. Bohužel to ale ovlivňuje i to že nemá kamarády, vlastně je ani mít nemůže. Když s ním někam jdu je z toho chudák celý v šoku a neví jak se chovat takže je divoký. Neví jak se skamarádit a když si ho nevšímají tak je schoný bouchnout, žduchnout. Nejhorší na tom je, že to nemyslí špatně jen neví jak na to. Už jsem mu to vysvětlovala ale zbytečně. U psychologa jsem taky byla ale je naprosto v pořádku. Jsem z toho už smutná, vychovaný je ale jak mile se dostaneme na hřiště kde je plno dětí tak je konec. Snažím se vysvětlovat a už dostal i na zadek. Potřebovala jsem se z toho vypsat ale zároveň bych chtěla chtěla poprosit o radu. :)

Příspěvek upraven 20.10.15 v 23:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6623
20.10.15 23:14

Nemáš kamarádku s dítětem, že by přišli k vám a zkusili se skamarádit doma jenom s jedním děckem? Víš na hřišti je jich hromada, ale kdyby byli jen dva tak by to třeba nebylo tak špatný.:)Nic jinýho mě nenapadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
20.10.15 23:27

@Mllucinka já to nechápu. Nejdřív píšeš, že nemůže mít kamarády a pak že ho taháš na hřiště. Jaké kamrády by sis tedy ty představovala, že by měl mít? Myslíš jako děti ze školky? :nevim: SPousta dětí do školky ve 4 letech také nechodí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
20.10.15 23:30

Jo, taky bych rekla, ze to chce brat to krok za krokem. zacit s jednim ditetem nekde v klidu. pripadne zajit do nejake hernicky v dobe, kdy tam je hodne malo deti atd. ale fakt nejlepsi, aby si to „natrenoval“ tam, kde muzes vysvetlit, ze se proste s detma teprve uci byt - kamaradka, pribuzni.

mam prcka s PAS a vim jake to je, kdyz na tebe na hristi ostatni matky cuci, jakoze co to mas za nevychovaneho spratka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
20.10.15 23:33

No tak když vidím že tam jsou zdravé děti tak na hřiště s ním jdu ale max na 20 minut. Nehodlám se tu hádat jenom hledám řešení a doufám že by někoho něco napadlo. Děkuji za rady :) :) syna beru ke kamarádce takže to tam zkošíme a začneme teď chodit na bruslení, doporučil nám to doktor :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
20.10.15 23:52

@Mllucinka promiň, nemyslela jsem to zle, jen jsem chtěla vědět, jak moc je „izolovaný“ od kolektivu a jak moc si může nějaký ten kontakt s vrstevníky dovolit. No takovéhle nárazové známosti z hřiště, ty občas nedopadly dobře ani u nás. Kluk ty děti neznal, ani já nevěděla, co od nich čekat, občas, spíš výjimečně narazil na dítě, se kterým si hezky pohrál, ale většinou se spíš v lepším případě přetahovali o hračky :roll:
Lepší je budovat nějaké stálejší vztahy, přesně jak píšeš - dítě kamarádky, když už nemůže do stálého kolektivu. Ale ani s tím jedním synem si úplně nemusí sednout, to je přirozená věc. A nejlepšího kamaráda má syn až od 5 let. Někdo na to prostě v těch 4 letech není ještě zralý, někdo zas ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
21.10.15 00:05

V pohodě :) syn nemůže vůbec nikam, i rýma je pro nás tragédie. Ale je mi ho strašně líto takže většinou omrknu jestli na hřišti děti nekašlou atd. A jdeme tam. Nečekám že bude mít super kámoše spíš aby dětem nic nedělal. Neví jak se k nim chovat jelikož to nezažil. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
21.10.15 06:51

Taky bych zkoušela trénovat s jedním dítětem. Pak třeba časem zkusit jít s kamarádkou a jejím dítětem na hřiště, když tam bude málo lidí, aby si pomalu zvykal. I když je otázka jestli se to vůbec povede, když tahle budete nakrásně trénovat, pak ho něco skolí a máte na měsíc vystaráno a nesmí nikam a nikdo k Vám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
21.10.15 10:56

No snad se nám to povede :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie