Manžel není opatrný při hlídání

2338
18.10.15 16:11

Manžel není opatrný při hlídání

Musím se vypsat. Můj manžel je dobrý otec. Jsme spolu dlouho, dřív mě podporoval ve studiích, zvládli jsem spolu dobré i zlé. ALE, on je pořád přesvědčený, že nám se nic nestane, takže není moc ostražitý, co se týče bezpečnosti dítěte. Když byl malý miminko, úplně mi vyrazil dech, že ho nechal ležet na pračce po koupání a šel pro ručník a malý už se tou dobou otáčel. Do teď trnu, když si vzpomenu, že mohl spadnout. Jenže manžel místo aby mi dal nějak na vědomí, že dá příště pozor, tak má takové ty kecy, jako že to byla chvilička a že se malý na pračce ještě neotočil. Teď je malému rok, umí sice slézt ze sedačky, ale někdy bezmyšlenkovitě sletí. Prostě se nakloní a letí na hlavu. Manžel měl včera hlídat, když jsem vařila a šel něco dělat pod akvárium, takže nějakou dobu vůbec na malýho neviděl. Dělá takové ty věci, že položí různé věci, jako je třeba koruna, nějaké drátky, malé součástky, co se vejdou do pusy (je totiž elektrikář), pořád něco tahá po kapsách. Odbyde mě tím, že na to malý nedosáhne. Jenže máme kocoura a ten často něco shazuje packou a pak si s tím hraje a posunuje to. Na manžela nekřičím, prostě mu řeknu, co by se mohlo stát, on to odkýve a za dva dny zas něco někde leží v dosahu malýho. Když na něj apeluji, že to myslím dobře kvůli malýmu a ne že bych ho chtěla pořád za něco pérovat, tak se vymlouvá, že byla tma, tak si nevšiml, že něco někam dává, nebo že zapomněl. Mě se to taky stává, člověk i přes veškerou opatrnost něco někde nechá. Stát se to může i víckrát, ale já to prostě všechno neuhlídám a navíc mě to mrzí, že je to jeho táta, co svého synka miluje, krásně se k němu chová, umí se o něj sám postarat, bere si ho ven, abych měla čas na sebe a přitom ho takto, byť nevědomky ohrožuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10351
18.10.15 16:18

Není to holt pro něj tak důležité, jako pro tebe. A není určitě sám, kdo by z toho nedělal vědu :lol: Představ si, že máš ještě jedno, dvě, tři starší děti. Ani u toho jednoho nebude ve tvých silách, abys uhlídala kdejakou součástku nebo malou hračku. To prostě nelze a můžeš vysvětlovat horem dolem, chodit za dítětem, jak hlídací pes. Dítě nikdy neochráníš na sto procent, riziko je vždycky. Můžete se třeba dohodnout, že si bude drobné věci dávat do nějaké nádoby s víkem, ale to je tak vše. Spíš bych se maximálně snažila naučit prcka, aby na povel vyplivnul danou věc, u prostřední se to vyplatilo. Sice to vypadalo srandovně, ale co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
18.10.15 16:21

Já ti nevím, jako nechat dítě na pračce a odejít, to je tedy nezodpovědné a řádila bych jako fůrie, ale ten zbytek, co popisuješ mi nepřijde zase tak hrozný. U staršího jsem to asi taky víc hrotila, ale teď je to prostě 18 měsíčák a jsou tu všude hračky s malými kousky, které jsou staršího a nic s tím neudělám, prostě ho učím nedávat věci do pusy a věř, že tam měl už ledasco, no tak jsme to vyndali :nevim: jako já vím, že se tím může udusit, ale všechno stejně nikdy neohlídáš :nevim: nemůžu přece sebrat staršímu hračky :nevim: chápu, že u dítěte je to jiné, než u manžela, ale principeilně je jedno, pokud mi dítě spolkne kolečko z autíčka nebo něco jiného :nevim: z gauče nám taky párkrát sletěl, jednou manželovi přímo z klína, prostě se najednou propnul a byl dole hlavou napřed :roll: :zed: hele tohle je blbé období, za pár měsíců se naučí, že se do pusy nic nestrká a bude klid :) chlapi prostě na tohle nejsou tak úzkostliví, jako my ženy, tak si zvykej, ono to časem nebudou kousky na zemi, ale třeba společný sport a budeš se divit, co mu dovolí a ty bys dostala infarkt, jen na to koukat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
18.10.15 16:22

@zuzouš Já to hezrotím, že bych ráno procházela byt a hledala malé věci. Může se něco i utrhnout z hračky nebo kocour vyšťourá starou součástku s pod gauče. Ale když víš, že ho nehlídá ani v té chvíli, kdy by mohl, tak mě to štve a mrzí. Budeme mít druhé, jasně, že někam poběžím, větší na sedačce a spadne a neuhlídám to, ale proč neminimalizovat ta rizika? Proč ho vědomě ohrožovat jen kvůli lenosti, že nemůže jít a dát ten šroubek do krabičky, kterou jsem mu na to udělala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kamikadze
18.10.15 16:25

A jak se uci na povel vyplivnout?

• Citovat
  • Upravit
81500
18.10.15 16:27

Mimino na prace bych taky. vylitla. ale jinak mi to prijde v pohode. z gauce to neni takova vejska a drobne predmety- ty kolilrat vyloucit z zovota nejdou- venku, navstevy, starsi dite…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
18.10.15 16:28
@Kamikadze píše:

jako paci paci nebo papa. stokrat opakujes vyplivni, fuj fuk a nazorne ukazujes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
18.10.15 16:32
@Kamikadze píše:

malej chápe nastavenou ruku u pusiny a tedy slovní povel k tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kamikadze
18.10.15 16:32
@Lama Lama píše:
jako paci paci nebo papa. stokrat opakujes vyplivni, fuj fuk a nazorne ukazujes.

ale co si mam cpat do pusy jako nazornou ukazku? a od kolika emiscu veku jsi to u ditete zacla ucit?

• Citovat
  • Upravit
2338
18.10.15 16:33
@Lama Lama píše:

To jde u ročního dítěte, ale u půlročního, co se plazí po bytě a leze po kolínkách, to opravdu do té pusy dá všechno, tím se učí a u tak malého dítěte to nenaučíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
18.10.15 16:35

@JayLee Já si prostě myslím, že se to nemusí přehánět, ale dávat si pozor, abych někde něco zbytečně nenechal, to by člověk mohl, takže i on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kamikadze
18.10.15 16:36
@koala123 píše:
To jde u ročního dítěte, ale u půlročního, co se plazí po bytě a leze po kolínkách, to opravdu do té pusy dá všechno, tím se učí a u tak malého dítěte to nenaučíš.

u lezouciho jako jo fuj fuj, to je neji atd…tam to teda tak od roka hmmm

• Citovat
  • Upravit
35029
18.10.15 16:39
@Kamikadze píše:
u lezouciho jako jo fuj fuj, to je neji atd…tam to teda tak od roka hmmm

taky myslím, tak od roka už to může začít chápat :palec:

Jinak mě malý lezl od roka po parapetech, lince atd., takže na starosti s drobnými věcmi se fakt dívám, jako hrocení situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
18.10.15 16:39

@JayLee To je třeba jako to, že malý usíná na dece. Ale když neusíná a lítá po bytě, vždy se mu do té deky zamotají nohy a už párkrát padl pusinou rovnou na topení. Podle názoru zde by se to nemělo přehánět, ať si dítě zvyká a učí se. To já radši tu deku dám pryč a dám mu jí jen na to jeho usínání. To samé se sedačkou. Když můžu, tak ho prostě ohlídám a nebudu u toho třeba vařit. Pokud se budu zrovna starat o kojence, tak zase s ohledem na jeho bezpečnost ho nenechám na přebalováku a nepůjdu sundavat většího ze sedačky. Ale když můžu, dítě ohlídám a eliminuju nebezpečí. Nemyslím si, že jsem upjatá matka, jen mě štve, když manžel řekne, že hlídá a pak vidím, jak čumí na telku a já na něj musím křiknout, že malý padá, tak ho teda štaštnou náhodou chytne :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kamikadze
18.10.15 16:40
@ixule píše:
taky myslím, tak od roka už to může začít chápat :palec:Jinak mě malý lezl od roka po parapetech, lince atd., takže na starosti s drobnými věcmi se fakt dívám, jako hrocení situace.

nejhori ze nevim co me ceka u te nasi dracice:-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML