Proč kňourá?

471
11.10.15 17:39

proč kňourá

Asi mám depku. Malej (4m) pořád kňourá, když není se mnou, vydrží chvíli na dečce nebo v postýlce. A to se tak snažím. Nosím ho, kojim ho, látkovky na něj mám, prebaluju jak se čůrnutej, neusne jinak než u prsu, ve dne i v noci. Dudel nemáme(spíš protože ho nechce) A jiný miminka, maj dudel, flašku a UM a jsou spokojený v kočáře, usnou když je maminka odloží do postýlky. A řehtají se v chodítku. Kde dělám chybu, proč je furt nespokojený?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14637
11.10.15 17:43

@kalypsoooo Já teda nejsem odborník na dětskou psychiku, ale to, jak to srovnáváš s opačným přístupem, to mi nepřijde nijak podivné. Prostě je zvyklé být s mámou, mít neustálý fyzický kontakt, teplo, pozornost. Ty ostatní jsou oproti němu „izolované“, proto jim asi nevadí, že jsou někde v kočáře. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
11.10.15 17:45

Odpověděla sis na to sama, kňourá, protože není s tebou. Je už tak zvyklý, pořád ho nosíš, usíná u prsa… Některé děti to potřebují, některé to naučí přepečlivá maminka.:-))) Tak buď vydrž kňourání nebo ho vezmi třeba do šátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
11.10.15 17:46

Jak jako řehtaji se v chodítku? Doufám, ze tam nikdo žádné dítě dnes už nedává. :cert:
Jinak věř tomu, ze dudlík, UM a pod.. knourani neovlivňuje. Prostě jsou děti, které jsou citlivější.

• Citovat
  • Upravit
15503
11.10.15 17:54

@kalypsoooo Myslíš,že děti na um a s dudlem nejsou ukňouraný? To je pěkná blbost, prostě některá miminka vyžadují neustálý kontakt s maminkou, je to přirozené. Počkej až začne lézt a objevovat svět, nebude to chování třeba už tolik vyžadovat ;-) Chodítko už snad nikdo nepoužívá :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
11.10.15 17:55

@kalypsoooo Nesnáz se byt supermatka a nesrovnavej. Ber své dítě takové, jaké je. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
11.10.15 18:04
@brko píše:
Jak jako řehtaji se v chodítku? Doufám, ze tam nikdo žádné dítě dnes už nedává. :cert:
Jinak věř tomu, ze dudlík, UM a pod.. knourani neovlivňuje. Prostě jsou děti, které jsou citlivější.

No, právě. Nikdy bych chodítko nekoupila, ale když v něm to dítě bylo tak veselé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
11.10.15 18:08

@kalypsoooo buď v klidu. Děti prostě někdy kňourají. Uvědomuje si separaci a chce být s tebou. Pokud to nevadí tobě tak ho nos. Já svoje děti hodně chovala, nosila, spali u mě. Mě to neobtěžovalo. A když začali být mobilní tak se přestali chtít nosit a plazili či lezli po vlastní ose

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
11.10.15 18:09
@Alušáček píše:
@kalypsoooo Myslíš,že děti na um a s dudlem nejsou ukňouraný? To je pěkná blbost, prostě některá miminka vyžadují neustálý kontakt s maminkou, je to přirozené. Počkej až začne lézt a objevovat svět, nebude to chování třeba už tolik vyžadovat ;-) Chodítko už snad nikdo nepoužívá :roll:

Když, já mám strach že ani lézt nezačne. Zatím se ani neotáci. Opravdu jsem nešťastná. Mudr. mi sice říkala do půl roku čas. Ale já mám už strach, že s ním něco je. Kňourá, ani se neotoči, to už musí být aby se kulil. Jen brepta a žužla si ruce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
11.10.15 18:11

Nejhorší je, že mám pocit že je to čím dál horší. Od mala spával v postýlce, v kočárku. Teď sám neusne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
11.10.15 18:20

Ty se tak snažíš..takže si myslíš, že matka která má dítě na UM a spinká jí spokojeně v kočárku si to prostě nezaslouží, protože nelátkuje, nekojí a ještě si dovolí dát dudel a ta nespravedlnost, ty jsi dokonalá a kňourá ti..hele mám třetí dítě, první dvě prostě pohoda, třetí dítě ukňouránek a to si představ, že nekojím, nedávám látkovky a sem tam si dítě vezme i dudel:-)ale culí se docela dost, jen prostě vyžaduje mojí neustálou pozornost a když to tak není kňourá..a jen tak pro představu může kňourat klidně dalšího půl roku, ale bude líp:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
11.10.15 18:22

@kalypsoooo ono na každé díté platí něco jiného já na to třeba nepřišla vůbec. Dcerka měla plínku vždy suchou, um, dudlík, pozornost, nošení atd. Nic nezabíralo až pak když konečně začínala objevovat svět, tak mě nevyžadovala ale fakt až kolem 4-5m. Jinak hrůza nehla jsem se od ní skoro ani na krok ještě odpoledne jsem měla noční košili :mrgreen: sestra třeba kojí malého vůbec nenosí a je zlatej, že jí ho fakt závidím. Fakt vydrž každý měsíc byl lepší a lepší. Ono se to zlomí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2513
11.10.15 18:26

Měla jsem takovéhle všechny děti, u první jsem z toho občas taky bývala na prášky, teď u třetí si to doslova užívám. Sice bych mohla vydat brožurku na téma „co všechno a jak se dá udělat jednou rukou“ :mrgreen:, ale už vím, že to strašně, strašidelně rychle uteče a pak už to nikdy nebude takové to malé muchlovací miminečko. :* A totéž radím i tobě - zkus si to užívat. Malému je u tebe očividně dobře, co víc si může máma přát. Na Vánoce se otočí na všechny čtyři, po Třech králích vyrazí po vlastní ose vpřed, za rok touhle dobou ho budeš zpocená až na zadku nahánět a hlídat, kam zase leze a odkud padá. A budeš s láskou vzpomínat, jak jsi ho před rokem nosila a kam jsi ho položila, tam zůstal. ;) Naše malá je teda moc spokojená v manduce, to mi dost zjednodušuje situaci, když potřebuju něco udělat nebo někam dojít. Ale jinak se fakt většinu dne chová nebo pospává u kojení, nesnáší kočárek, nesnáší autosedačku, je prostě kontaktní, takže v tom nejsi sama. Co zkusit šátek nebo nějaké nosítko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
802
11.10.15 18:26

Je to naprosto normální, navic ve 4m je to fakt jeste pidi mimino, nosit, kojit a nestresovat se ze se neotáčí, mam s kamarádkou stejne staré deti a rozdíly v jejich dovednostech, co kdy které umělo, byly i v radu několika měsíců..moje kojene, její na UM, její byl prvni mesice dost uplakanej a muj sice porad na prsu, ale pohodar…ted, o rok později, je zase vic uknouranej ten muj :oops: navic cim budete nervóznějsi vy, bude i mimi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
11.10.15 18:28
@kalypsoooo píše:
Když, já mám strach že ani lézt nezačne. Zatím se ani neotáci. Opravdu jsem nešťastná. Mudr. mi sice říkala do půl roku čas. Ale já mám už strach, že s ním něco je. Kňourá, ani se neotoči, to už musí být aby se kulil. Jen brepta a žužla si ruce

Neblbni :D Mě se malá otočila na břicho až v 6 měsicích a v 7,5 měsících už lezla a hned si sama i sedla ;-) Já jsem jí první půl rok taky jen chovala, kojila a nic nestíhala :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí