Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky jak by jste se zachovaly, kdyby jste našli od přítele syna (14 let) deník a v něm si přečetli, že jste domácí zvíře, to dole co má žena, atd???Podotýkám, že nemá žádné důvody mi takto do deníku nadávat, nemá žádné povinnosti je celé dny na tabletu, nic doma nedělá, ven nechodí atd. Vím, neměla jsem to možná číst, ale upřímně mi je to jedno, když vidím, co si o mě myslí…
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Neměla jsi mu číst deník, to je totální vrchol porušení soukromí. Takže jediné, co ti zbývá, je dělat, žes to nečetla, nevíš o tom, co si o tobě píše a jen se tím užírat.
@cmudlik možná že si to myslí protože mu lezeš do soukromí? já bych si to o někom taky myslela a psala kdyby mě šmíroval…
PS je to normalni pubertak, jiste s to mysli o vsech
No, je mu 14, mlátí s ním puberta a nadává na macechu. Nic mi do toho není, ale možná právě proto, že nemusí nic dělat. Mimochodem, v té době puberty ani moji biologičtí rodiče by se ode mne asi lichotek a vděčnosti taky nedočkali. „Blbý“ věk. Což ho ale neomlouvá.
Nevím, jak důvěrný vztah máš s jeho otcem, ale rozhodně bych se mu svěřila, nikoli vytýkala nebo tak něco, prostě svěřila, cos četla. Probrat by to měli oni dva, tobě do toho bohužel asi nic není - psal si to on pouze do svých soukromých zápisek, nikoli veřejně.
Asi bych to řekla příteli. Nenechala bych to jen tak je mu už 14let měl by vědět jak se chovat.
@cmudlik píše:
Maminky jak by jste se zachovaly, kdyby jste našli od přítele syna (14 let) deník a v něm si přečetli, že jste domácí zvíře, to dole co má žena, atd???Podotýkám, že nemá žádné důvody mi takto do deníku nadávat, nemá žádné povinnosti je celé dny na tabletu, nic doma nedělá, ven nechodí atd. Vím, neměla jsem to možná číst, ale upřímně mi je to jedno, když vidím, co si o mě myslí…
Fakt si to myslíš? A čtení cizího deníku ti připadá v pořádku?
Na tvém místě bych si dala pár facek a zapomněla na to, pokud ti tak nenadává i přímo.
@cmudlik no co jsi ta co jsi mu ukradla tátu
a rád tě nemá. manžel taky nesnáší tátovu novou manželku
. těžko s tm ěnco uděláš, asi to tak cítí no ![]()
Ahoj,
takže za mě:
1. Neměla jsi mu číst deník
2. Je to puberťák - většina si to o rodičích více či méně často myslí (včetně mě
), i když k tomu nemá důvod. Prostě v tomhle věku je rodič zlo a ty jsi navíc nevlastní
3. Buď ráda, že si to jen píše. Podle mě by bylo horší, kdyby ti to řekl do obličeje ![]()
Takže asi tak ![]()
@niki V píše:
Asi bych to řekla příteli. Nenechala bych to jen tak je mu už 14let měl by vědět jak se chovat.
v první řadě by měla vědět, jak se chovat, macecha a nelézt někomu do soukromí a nečíst deníky, je to toéž, jako šmírovat telefon a maily. Takže rozhodně by se tedy měla v první řadě naučit chovat macecha. A rozhodně to neříkat otci kluka, protože kdyby někdo přišel za mnou, že šmíroval mé dítě a ať řeším, co tam to dítě psalo, vyběhla bych s ním a také pojala podezření, jestli taky nešmíruje mě.
@niki V píše:
A jak se chová? Ty sis nikdy o nikom nepomyslela, že je to pěkný blbec? Mezi tím, že si něco myslí (a zapíše do deníku, který nemá NIKDO číst) a tím, že to své maceše řekne do očí, je podle mě dost zásadní rozdíl.
Upřímně, jestli se syn dozví, že macecha četla jeho deník, bude si o ní myslet přesně to, co si napsal do deníku, a těžko se tomu bude někdo moct divit.
@niki V píše:
Ale zakladatelka nepíše, že se chová špatně. A co si kluk o ní myslí, je čistě jeho věc. Zakladatelky problém, že teď ví na čem je…
@terinka4444 píše:
v první řadě by měla vědět, jak se chovat, macecha a nelézt někomu do soukromí a nečíst deníky, je to toéž, jako šmírovat telefon a maily. Takže rozhodně by se tedy měla v první řadě naučit chovat macecha. A rozhodně to neříkat otci kluka, protože kdyby někdo přišel za mnou, že šmíroval mé dítě a ať řeším, co tam to dítě psalo, vyběhla bych s ním a také pojala podezření, jestli taky nešmíruje mě.
Stejne s tim nemuzes nic delat. Tim, ze by jsi to resila a priznala ze jsi mu cetla denik by jsi mu jeho zapisky jen potvrdila. ![]()
Tohle opravdu nechapu. Vzit nekomu denik a cist ho
jak by se to libilo Tobe?
Když už jsi nevydržela, tak dělej jakože nic nevíš. Akorát bys ho jakoukoli konfrontací popudila proti sobě. Já jsem k těm „telecím“ letům chápavá. On 99% toho, co ten puberťák řekne, nebo napíše nemyslí až tak zcela vážně…
Zaprvé cizí deníky se nečtou.
Zadruhé je puberťák, takže by byl schopný to psát i o vlastních rodičích.
Zatřetí - pokud se to neprojevuje jinak, než slovy v deníku, pak není nic k řešení.
Začtvrtý - co se mu zkusit trochu věnovat, vzít ho někam na něco, co ho bví, na výlet, na nákup, na nějakou akci…
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat