Manžel není opatrný při hlídání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8996
18.10.15 20:08
@Anonymní píše:
Taky mám doma flegmatika. Otevře dokořán ve 4. patře okno v obýváku, kde pobíhá syn - 3 roky a jde si do koupelny čistit zuby. Pro malého není problém dotlačit si pod okno křesílko. Někdy si říkám, že ti chlapi jsou jiný živočišný druh, fakt. A ještě ty řeči - a co by se jako mohlo stát apod., to mě úplně vytáčí.

To musíš chlapovi vyhodit mobil z okna asvést to na malýho - pak už si na okno bude dávat pozor. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
18.10.15 20:38
@Anonymní píše:
Taky mám doma flegmatika. Otevře dokořán ve 4. patře okno v obýváku, kde pobíhá syn - 3 roky a jde si do koupelny čistit zuby. Pro malého není problém dotlačit si pod okno křesílko. Někdy si říkám, že ti chlapi jsou jiný živočišný druh, fakt. A ještě ty řeči - a co by se jako mohlo stát apod., to mě úplně vytáčí.

Tak o oknech jsem zatím nepřemýšlela. To bude u nás taky stresu. Chlap pořád zapomíná a odbyde mě tím, že prostě zapomněl. Ale tohle se prostě stávat nesmí, to už fakt není sranda. Když bude hlídat, dám ty čtyři židle od kuchyňskýho stolu někam, kde je zamknu a klíč beru s sebou. To bych fakt strachy nedala. Máme sítě, ale to je k ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
18.10.15 20:46

Tak přidám svou zkušenost. Dcera byl dračice, kolem nábytku začala chodit na konce 6.měsíce v 7. lézt a v 10 už vylezla všude :zed: Byl to děs. Moje rada je investovat do kurzu první pomoci, mít vylepené zřetelně číslo na pohotovost, adresu pohotovosti a svojí vlastní adresu se jménem. Zní to divně, ale když se něco stane, tak věřte, že si budete blbě vzpomínat i jak se jmenujete.

Jinak do pusy narve kde co ještě občas dnes :pocitac: :oops: A zaměřovala jsem se u ní na prevenci, takže místo abych jí zachraňovala, tak jsem jí učila jak to dělat správně. Když lezla z gauče, tak jsem jí otočila nohama napřed, když později začala dělat salta z postele do postýlky, tak že má dát bradu na hrudníček… Nevím jakou to mělo úspěšnost v mém učení a co by se naučila časem sama, ale byla jsem víc v klidu když jí hlídal někdo jiný. Protože dle tchánovců a ex holčičky takový vylomeniny nedělají 8o

A paci paci, jak jsi veliká u nás učili babičky, mě to nějak nenapadlo :nevim: Prostě dle mě byli důležitější věci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
18.10.15 20:59

@Netopirek Já si vůbec nedovedu představit, jak to může vypadat. Malý 14 měsíců akorát vyleze na sedačku a nikam jinam se vylézt nesnaží. Jediné, co mě napadá je, že si časem přisune židli, aby někam vylezl, ale jinak už ho chceme dát na velkou postel, ač z postýlky fakt nevyleze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
18.10.15 21:18

@koala123 ono si to představit nejde. Když mě lidi viděli co ji dovolim tak se desili, ale ja věděla, že si najde cestu jak to udělat. Ted doufám, že Feferonka bude pecivalek :lol: ale jinak mě Fazolka dala takovou průpravu trpělivosti, že mě nic nerozhází.
Já jsem hlídala sporák, rychlovarnou konvici. Kafe jsem dolevala studenym mlékem, čaj studenou vodou. Od cca dvou let jsem ji učila krájet nožem… Takže za mě prevence. Když dcera věděla, že skoro všechno může když ji vidím, tak se tolik nesnažila dělat je když jsem ji neviděla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
18.10.15 21:22

@Netopirek Já jsem taky toho názoru radši ukázat, na co věci jsou a co se s nimi nedělá, než dítěti jen zakazovat, to to kor dělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
18.10.15 21:26

@koala123 výhoda je i to, že když hlídá někdo u koho vsi není člověk jisty jestli dítě uhlída. Tak aspoň vis, ze jsi ukázala jak to má dělat, tak si to snad bude pamatovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1221
18.10.15 21:26

Mě přítel často řiká, že jsem nezodpovědná a dostatečně malého nehlídám :roll:,že mu dávám na hraní věci, se kterýma by si hrát neměl (kuchyňské náčiní ),ale když jsem mu jednou na momentik řekla, ať na malého koukne, tak mu spadnul z gauče :cert:! Taky se bojím, asi od té doby, mu ho nechat a jít třeba jen nakoupit…Představa, že by ho měl třeba sám koupat, což nikdy nedělal, je pro mě dost děsivá..stačí vteřina a může si při uklouznutí ublížit, nalokat se vody, cokoliv…možná jsem jen paranoidní, ale nemůžu si pomoct :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
18.10.15 21:35

@Netopirek Tohle ale jde až od určitého věku. Ono třeba to miminko na přebalováku o samotě, to člověk neovlivní. To se prostě musí hlídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
18.10.15 21:50

@koala123 ja proto neměla prebalovak, ale dělala jsem vše na posteli. Já jsem to psala jako rady do budoucna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
18.10.15 21:50
@koala123 píše:
Tak o oknech jsem zatím nepřemýšlela. To bude u nás taky stresu. Chlap pořád zapomíná a odbyde mě tím, že prostě zapomněl. Ale tohle se prostě stávat nesmí, to už fakt není sranda. Když bude hlídat, dám ty čtyři židle od kuchyňskýho stolu někam, kde je zamknu a klíč beru s sebou. To bych fakt strachy nedala. Máme sítě, ale to je k ničemu.

na oknech máme kliky na zámky a pohoda :palec: a to mám jen patro, ale dám ventilačku a zamknuto a dítko tam může být a já se nemusím bát :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
18.10.15 22:05

@ixule no jo, ale okno otevřít jde a když mi ho manžel zapomene dát na ventilačku, tak bude průser.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
19.10.15 10:00
@koala123 píše:
@ixule no jo, ale okno otevřít jde a když mi ho manžel zapomene dát na ventilačku, tak bude průser.

No tak prostě manžel na okna nebude sahat no :) klikou hneš jenom, když to odemkneš. Jako z oken jsem taky hysterická, tchýně bydlí v pátém patře a náš starší tak moc miluje okna a výšky vůbec :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí