Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Strach jsi měla mít před tím, než jsi souložila bez ochrany.. Promiň, to jsem si nemohla odpustit. Jinak to asi bude každá snášet trochu jinak, nevím, v čem by ti pomohly zkušenosti uživatelek e-pipi. Věř doktorce.
Ahoj, pokud chces uzit „prasek“, nazyva se to Farmakologicke ukonceni tehotenstvi.
Kazda zena reaguje jinak, u nekoho se to podari, u nekoho ne.
Urcite to ale neni bolestive. Davaji se 2 tabletky v odstupu dvou dnu. Po druhe prijde krvaceni, jako velmi silna MS. Zvraceni ty leky nezpusobuji a na volani sanitky to taky neni ![]()
Nicmene ano, ani Fut neni zarukou toho, ze se vyhnes chirurgickemu zakroku. Pokud po Fut zustanou v deloze tzv. Rezidua, pak je nutne jit na vycisteni delohy, ktere se nazyva Revize.
Takze je opravdu otazkou, co je lepsi, jestli rovnou klasicka Interrupce-chir. zakrok nebo zkusit Fut a cekat, jestli se to podarilo ![]()
Kazdopadne, prosim te, po potratu se zase obnovuje plodnost, takze je vhodne zvazit nejakou antikoncepci ![]()
Měla jsem potratovou pilulku v tom cca 6tt. Žádná řezničina se nekonala. Bolesti bych přirovnala ke slabým kontrakcím. Cca jeden den. Žádné velké krvácení taky nebylo. Řekla bych, že běžnou ms mívám silnější. Na revizi jsem nemusela a vše proběhlo dobře.
Pokud bych někdy znovu otěhotněla, tak bych šla opět do potratové pilulky.
Četla jsem že některé ženské krvácely tak silně že se volala sanitka a musely do nemocnice
Nebo naopak strašný křeče ale krvácení nezačalo vůbec..
Hodně se bojím velké bolesti a aby se mi neudělalo špatně
@Anonymní píše: Více
Tak prijde mi, ze jsi hodne mlada… jedna se o tvoje prvni tehotenstvi a nemuzes si dite nechat?
Jako, co se da delat, ted uz je pozde bycha honit, pokud zena otehotni, tak ma uz jen dve moznosti, jak to ze sebe dostat, bud potrat nebo porod.
Jestli mas z farmakologickeho takovy strach, bez rovnou na chirurgicky zakrok, pri kterem ti vsechno rovnou odsaji a nebudes krvacet. Jen budes mit normalne sestinedeli.
Pokud bys zkusila Fut a presto by byla potreba revize, pak neni cele sestinedeli, ale jen 3-4 tydny. Tak jako tak cena potratu je kolem 5 tisic korun, to vis? Je to placeny vykon.
Dobrý den, chtěla jsem se podělit o zkušenost s potratovou pilulkou Misoprostol kvůli zamklemu těhotenství v 9 týdnů, ale dle ultrazvuku plod byl veliký 6+4.
Byla jsem v Thomayerově porodnici.
11.2. bylo podáno 800 ug tbl.
Nebo-li 2 tablety a pod jazyk. Před podáním změření tlaku a hodinu po čekání znova změření tlaku.
Divný pocit jazyku je normální.
V ten den lehké špinění až do pátku 14.2. kdy se to celé spustilo. Nafouklé břicho jako při klasické menstruaci s tím, že prostě jsem už seděla na WC kolik toho bylo… Trvalo to asi 4,5 hodiny. Musela jsem odpočívat bylo mi slabo.
7.3. jsem šla na kontrolu s tím, že jsem pořád krvácela. Dle ultrazvuku jsem nebyla dočištěná tudíž mi bylo podáno to samé. První týden se nic nedělo a pak jsem krvácela asi 4 dny jako při silné menstruaci.
Až dnes 28.3. jsem se dostala na kontrolu a vše proběhlo v pořádku. Mám pocit poslední dva dny, že dostanu menstruaci tu mi doktorka potvrdila dle ultrazvuku, že se na ní tělo chystá.
Stačí teď 1× odmenstruovat a můžeme se snažit dál o miminko:).
Ikdyz jsem po neustálém krvácení zoufala zda podání tabletky byl dobrý a neměla jsem jít rovnou na revizi tak jsem ráda, že jsem revizi nepodstoupila.
Musím ještě dodat, že přístup v Thomayerově porodnici mě zase přesvědčil, že je skvělý.
Před 4 lety jsem tam porodila syna a veškerá péče byla úžasná.
Mají mojí důvěru a cítím se tam opravdu dobře.
Doufám, že příspěvek někomu pomůže. Sama jsem narazila jen na pár příběhů o kterých jsem vlastně nezjistila jak dopadly..
Tak všem přeji jen to nejlepší a řiďte se hlavně vlastním pocitem ❤️
Prosím o zkušenosti. Dočetla jsem se o hrozných bolestech, extrémním krvácení, sanitkách, zvracení, že tam něco zůstalo a muselo se stejně na narkózu
Mám úžasnou doktorku a věřím jí, navrhla hned prášek. 5-6 tt.
Hodně příspěvků bylo pozitivních, že to bylo v pohodě jako menstruace nebo i lepší, komplikace žádné, nezůstalo nic.
Mám strach..