Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
A upřímně - i kdyby náhodou jsi to někde zadarmo splašila.. je dost možné že do budoucna za to zaplatíš tím nejdražším a nejcennějším - už nebudeš muset mít v budoucnu miminko.. Vážně to nejde udělat? Nemohla by jsi dát mimi k adopci???
Ehm…
Reálně má potrat mnohem menší zdravotní rizika než dokončení těhotenství a porod. Takže tím bych moc neargumentovala.
Prosím o anonym, pokud né tak smazat
zadarmo to měla jedna moje spolužačka, tedy zadarmo vybrala peníze které jsme šetřili na rozlučák a nechala si udělat interupci, nebyla ani plnoletá tak hledala někoho kdo s ní půjde jak odpovědná osoba. Jo a o dva roky později stejně znova otěhotněla ![]()
Dát mimi k adopci? Vážně bys jí to poradila, kdyby to byla třeba tvoje dcera?
@me2dova píše:
Dát mimi k adopci? Vážně bys jí to poradila, kdyby to byla třeba tvoje dcera?
A ty bys tu svou raději hnala na potrat? To ti přijde pro dítě šetrnější?
Nečetla jsem celou diskuzi ale dřív to bylo zdarma když selhala antikoncepce.
@sedmikráska70 jako telisko tam je to prokazatelne. Ne když někdo žere prášky jak lentilky
@hanka.br.
Tak já bych svou dceru podpořila v tom, aby si dítě nechala s tím, že bychom ho vychovali v rodině, buď nějak společně, nebo třeba i já s manželem…ale tak každý to takhle hozené nemá. A pokud je holce 18, je na střední, podporu v rodině nemá a to dítě si tím pádem nechat nemůže, tak z variant potrat, adopce mi tedy pro ni přijde šetrnější potrat. Ať už z hlediska svědomí: dala jsem pryč pár buněk x dala jsem pryč dítě, které jsem 9 měsíců nosila pod srdcem a teď někde, bůhví jak a bůhví s kým žije, tak z hlediska zdravotního- u potratu riskuje, že už nebude moci mít děti, u těhotenství riskuje bambilion komplikací a u porodu život, tak z hlediska okolí- o potratu nemusí nikdo vědět, zatímco že je těhotná bude vědět celá škola, všichni ze sousedství,…všichni budou vědět, že čekala dítě a že to dítě někam zmizelo
@me2dova To je ovšem věc názoru - někdo situaci posuzuje vzhledem k tomu, co je šetrnější pro nenarozené dítě a pak je volba mezi šance na život/usmrcení jasná. Asi každá z nás by se k této situaci, pokud by se do ní dostala dcera, postavila jinak a dceři pomohla, to je snad úplně jasné. Ale protože jsi s tím začala - jestli pro tebe je potrat šetrnější varianta, tak já si to nemyslím a divím se, že je pro někoho tak nepochopitelné nechat dítě žít a nekoukat sobecky na sebe.
Sedni si na jehlici a mas to zadarmo, mozna i s bonusem
A radsi si zasij pitchu, jestli ji neumis pouzivat zodpovedne.
@zuzouš píše:
Sedni si na jehlici a mas to zadarmo, mozna i s bonusemA radsi si zasij pitchu, jestli ji neumis pouzivat zodpovedne.
Hm, tomu se říká „překročit hranic vkusu o lokomotivu“ ![]()
Aktuálně se mi jevíš hloupější než dotaz, kde ti udělaj potrat zadarmo.
@hanka.br. píše:
@me2dova To je ovšem věc názoru - někdo situaci posuzuje vzhledem k tomu, co je šetrnější pro nenarozené dítě a pak je volba mezi šance na život/usmrcení jasná. Asi každá z nás by se k této situaci, pokud by se do ní dostala dcera, postavila jinak a dceři pomohla, to je snad úplně jasné. Ale protože jsi s tím začala - jestli pro tebe je potrat šetrnější varianta, tak já si to nemyslím a divím se, že je pro někoho tak nepochopitelné nechat dítě žít a nekoukat sobecky na sebe.
Tohle smrdí tradičním a neřešitelným filosoficko-nábožensko-biologickým rébusem, co je to „nenarozené dítě“.
Každopádně čistě z hlediska zdravotních následků je potrat banální gynekologický zákrok, zato těhotenství a podrod velmi nebezpečná záležitost.
Pochopitelně do toho vstupují i další hlediska, třeba to filosofické a někdy i náboženské, to je jasné.
@me2dova píše:
@hanka.br.
Tak já bych svou dceru podpořila v tom, aby si dítě nechala s tím, že bychom ho vychovali v rodině, buď nějak společně, nebo třeba i já s manželem…ale tak každý to takhle hozené nemá. A pokud je holce 18, je na střední, podporu v rodině nemá a to dítě si tím pádem nechat nemůže, tak z variant potrat, adopce mi tedy pro ni přijde šetrnější potrat. Ať už z hlediska svědomí: dala jsem pryč pár buněk x dala jsem pryč dítě, které jsem 9 měsíců nosila pod srdcem a teď někde, bůhví jak a bůhví s kým žije, tak z hlediska zdravotního- u potratu riskuje, že už nebude moci mít děti, u těhotenství riskuje bambilion komplikací a u porodu život, tak z hlediska okolí- o potratu nemusí nikdo vědět, zatímco že je těhotná bude vědět celá škola, všichni ze sousedství,…všichni budou vědět, že čekala dítě a že to dítě někam zmizelo
na malý miminka k adopci je fronta, dost pochybuju, že by mělo smutnej dětství v sirotčinci… adopcí dáš dítěti šanci k dobrýmu životu, nechápu co za matku staví svoje pohodlí nad život svýho dítěte…
no a zakladatelko, zadarmo ti to nikdo neudělá… každá sranda něco stojí a když nebylo na ochranu, tak holt musíš cálovat teď… ![]()
@Bábrdl Ale jistě…Mně přijde na hlavu tahle logika: řeší se potrat, to je v pohodě, ale jakmile někdo zmíní adopci jako řešení, objeví se otázka: „A ty bys svou dceru nechala dát dítě k adopci?“ Jako by adopce byla vůči potratu horší nebo skoro až skandální řešení.
Zeny nechci kecat, ale tohle bude asi troll. Napsala mi to samy jako SZ. Prispevky nula nula prd, dal uz nereaguje a ted se nekde tlemi, jak se tady durdime… ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
A upřímně - i kdyby náhodou jsi to někde zadarmo splašila.. je dost možné že do budoucna za to zaplatíš tím nejdražším a nejcennějším - už nebudeš muset mít v budoucnu miminko.. Vážně to nejde udělat? Nemohla by jsi dát mimi k adopci???