Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kdy budeš mít výplatu? Respektive do kdy potřebuješ vydržet?
@Podbelicka píše:
Napsala jsem paní, která reagovala, že je z Prahy. Nechápu tady moc komentář, že dlužím, kam se podívám, oni jsou lidé, kteří velkou rodinu ani okolí nemají a jeden člen rodiny mi pomohl v začátku. Má situace v tyto dny mi není příjemná a jak jsem psala, mám na výměnu daný voucher, já jej ale nevyuziji na alze, protože pokud se podivate, není z jídla nic, z čeho bych si týden navarila, pokud projdete nabídku, maso, zelenina, nic z toho, krom nějakeho sušeného masa a olejů, není, těstoviny chybí také. Jinak bych to poresila tím voucherem online, jak mi tady bylo navrhnuto.
Každopádně děkuji i tak…
Nechtěla jsem se Tě dotknout. Spíš je mi líto, že se toto stane někomu, kdo pracuje.
Držím pěsti, ať je brzy líp ![]()
Příští týden budu v Praze. Pokud to bude ještě aktuální, tak ti aspoň trochu pomůžu.
@1Pears1 píše:
U nás by se k potravinám dostala, zvlášť, jestli má děti. Disponuje jí i neziskovka. Ale už jsem kolikrát četla, že někde jinde a zvlášť v Praze jsou přísné podmínky. Že musí být třeba klient hmotné nouze nebo že se dostávají lístky a nárok je jen jednou za určitých čas.@Podbelicka Ještě mě napadlo, že bezúročné půjčky v tíživé životní situaci někdy nabízí zaměstnavatel v rámci FKSP.
Opravdu to moc dobře nevyznívá. Když nemáš už ani na jídlo, bývá to většinou špička ledovce dluhové spirály. Pokud pracuješ, snad to půjde nějak řešit.
Poprvé dostávají i bez potvrzení hmotné nouze. I v Praze.
Ahojky, kdyby někdo chtěl tak věnuju ; koření co nevyužiju, kuskus, těstoviny, nějaké konzervy
@Podbelicka píše: Více
Přesně tak. Ono taky na Alze jsou ty potraviny dražší, musí platit poštovné nebo dovoz atd. Takhle s litrem v ruce může obehat X obchodu, kde co je v akci atd, než to kupovat s alzy.
@1Pears1 píše: Více
Stát se to může i někomu kdo pracuje to mi věř, u nás v práci byl jeden, který se tak zadluzil, že bydlel v obytné dodávce na parkovišti v práci. Dělá u nás pořád, ale už bych řekl že bydlí protože už odjíždí po práci. Jen pro představu přijem asi 70k měsíčně a neměl ani na pořádné jídlo. To víme z doslechu. Stačí že si naberete pár půjček od banky a lichvaru, pak když jste zadluženi to lehké neni asi.