Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Co tak koukám na Alzu, tak se zdá, že se tam dá objednat i jídlo.
Dívala jsem se, ale například v nabídce těstovin je pouze toto?
https://m.alza.cz/…18876372.htm
Není tam krom pár sirupů a čokolád nic, z čeho bych rozumně na pár dní uvařila. ![]()
Nemůže ti pomoci kolegyně v práci nebo třeba někdo ze sousedů? Proč sis neřekla v práci o zálohu?
Na alze je toho hodne, i kesu apod. ale klidně ho od tebe koupim, ale nejsem z Prahy, je elektronický?
@Monchichik kdybych měla komu říci, řeknu, ale už není komu. Zálohy dostávám výjimečně a už jsem čerpala minulý týden, to mi pokrylo doplacení bydlení. Už me nic dalšího nenapadá, na plazmu můžu až příští neděli.
@Anonymní píše:
Zdravím, jsem v situaci, která je mi hloupá, čekám na výplatu a nemám doma už nic k jídlu, člověk z rodiny mi již pomoci nemůže a v okolí nemám moc nikoho, na koho bych se aktuálně mohla obrátit.
Nebyl by tu někdo, prosím z Prahy, kdo by nějaké potraviny mohl postrádat? Ráda se po výplatě vyrovnám například nákupem, či mám doma voucher do alzy na 1.000 Kč, platný do 27 března 2024.
Já jsem z Prahy – jestli chceš, ozvi se.
@BohunkaP píše:
Já jsem z Prahy – jestli chceš, ozvi se.
ozvala se ti? ![]()
@Podbelicka píše:
@Monchichik kdybych měla komu říci, řeknu, ale už není komu. Zálohy dostávám výjimečně a už jsem čerpala minulý týden, to mi pokrylo doplacení bydlení. Už me nic dalšího nenapadá, na plazmu můžu až příští neděli.
Dnes ses zaregistrovala, vážně k vůli tomuto? Pokud je tomu tak, je mi to moc líto. Jak to budeš řešit další měsíce? To zní už celkem jako past, spirála. Přijde výplata(nebo pobereš zálohy) a doplatíš něco, co už mělo být zaplaceno z té předchozí. Podle toho, co píšeš, jsi už lidi okolo sebe žádala o pomoc a pomohli.
Pokud to nebudeš řešit nějak systematicky,(zvýšením příjmů, osekáním výdajů, řešením případných dluhů, žádostí o pomoc potravinovou banku) bude to pořád dokola.
Jsem z druhého konce ČR, ale držím pěsti.
@Podbelicka píše:Čili dlužíš, kam se podíváš.
@azaleila píše:
Potravinová banka?
U nás by se k potravinám dostala, zvlášť, jestli má děti. Disponuje jí i neziskovka. Ale už jsem kolikrát četla, že někde jinde a zvlášť v Praze jsou přísné podmínky. Že musí být třeba klient hmotné nouze nebo že se dostávají lístky a nárok je jen jednou za určitých čas.
@Podbelicka Ještě mě napadlo, že bezúročné půjčky v tíživé životní situaci někdy nabízí zaměstnavatel v rámci FKSP.
Opravdu to moc dobře nevyznívá. Když nemáš už ani na jídlo, bývá to většinou špička ledovce dluhové spirály. Pokud pracuješ, snad to půjde nějak řešit.
Napsala jsem paní, která reagovala, že je z Prahy. Nechápu tady moc komentář, že dlužím, kam se podívám, oni jsou lidé, kteří velkou rodinu ani okolí nemají a jeden člen rodiny mi pomohl v začátku. Má situace v tyto dny mi není příjemná a jak jsem psala, mám na výměnu daný voucher, já jej ale nevyuziji na alze, protože pokud se podivate, není z jídla nic, z čeho bych si týden navarila, pokud projdete nabídku, maso, zelenina, nic z toho, krom nějakeho sušeného masa a olejů, není, těstoviny chybí také. Jinak bych to poresila tím voucherem online, jak mi tady bylo navrhnuto.
Každopádně děkuji i tak…
Zdravím, jsem v situaci, která je mi hloupá, čekám na výplatu a nemám doma už nic k jídlu, člověk z rodiny mi již pomoci nemůže a v okolí nemám moc nikoho, na koho bych se aktuálně mohla obrátit.
Nebyl by tu někdo, prosím z Prahy, kdo by nějaké potraviny mohl postrádat? Ráda se po výplatě vyrovnám například nákupem, či mám doma voucher do alzy na 1.000 Kč, platný do 27 března 2024.