Potraviny na výměnu

Anonymní
9.12.23 14:08

Potraviny na výměnu

Zdravím, jsem v situaci, která je mi hloupá, čekám na výplatu a nemám doma už nic k jídlu, člověk z rodiny mi již pomoci nemůže a v okolí nemám moc nikoho, na koho bych se aktuálně mohla obrátit.
Nebyl by tu někdo, prosím z Prahy, kdo by nějaké potraviny mohl postrádat? Ráda se po výplatě vyrovnám například nákupem, či mám doma voucher do alzy na 1.000 Kč, platný do 27 března 2024.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
56
9.12.23 14:21

Co tak koukám na Alzu, tak se zdá, že se tam dá objednat i jídlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6422
9.12.23 14:37

Na Alze je spousta jídla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.12.23 14:45

Dívala jsem se, ale například v nabídce těstovin je pouze toto?
 https://m.alza.cz/…18876372.htm

Není tam krom pár sirupů a čokolád nic, z čeho bych rozumně na pár dní uvařila. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32125
9.12.23 15:39

Nemůže ti pomoci kolegyně v práci nebo třeba někdo ze sousedů? Proč sis neřekla v práci o zálohu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Charlotti
9.12.23 15:41

Na alze je toho hodne, i kesu apod. ale klidně ho od tebe koupim, ale nejsem z Prahy, je elektronický?

• Citovat
  • Upravit
9.12.23 15:53

@Monchichik kdybych měla komu říci, řeknu, ale už není komu. Zálohy dostávám výjimečně a už jsem čerpala minulý týden, to mi pokrylo doplacení bydlení. Už me nic dalšího nenapadá, na plazmu můžu až příští neděli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.12.23 15:54

@Charlotti je papírový, ale je na něm ten kód.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22047
9.12.23 16:00
@Anonymní píše:
Zdravím, jsem v situaci, která je mi hloupá, čekám na výplatu a nemám doma už nic k jídlu, člověk z rodiny mi již pomoci nemůže a v okolí nemám moc nikoho, na koho bych se aktuálně mohla obrátit.
Nebyl by tu někdo, prosím z Prahy, kdo by nějaké potraviny mohl postrádat? Ráda se po výplatě vyrovnám například nákupem, či mám doma voucher do alzy na 1.000 Kč, platný do 27 března 2024.

Já jsem z Prahy – jestli chceš, ozvi se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Charlotti
9.12.23 17:00
@BohunkaP píše:
Já jsem z Prahy – jestli chceš, ozvi se.

ozvala se ti? :-)

• Citovat
  • Upravit
44197
9.12.23 17:06
@Podbelicka píše:
@Monchichik kdybych měla komu říci, řeknu, ale už není komu. Zálohy dostávám výjimečně a už jsem čerpala minulý týden, to mi pokrylo doplacení bydlení. Už me nic dalšího nenapadá, na plazmu můžu až příští neděli.

Dnes ses zaregistrovala, vážně k vůli tomuto? Pokud je tomu tak, je mi to moc líto. Jak to budeš řešit další měsíce? To zní už celkem jako past, spirála. Přijde výplata(nebo pobereš zálohy) a doplatíš něco, co už mělo být zaplaceno z té předchozí. Podle toho, co píšeš, jsi už lidi okolo sebe žádala o pomoc a pomohli.
Pokud to nebudeš řešit nějak systematicky,(zvýšením příjmů, osekáním výdajů, řešením případných dluhů, žádostí o pomoc potravinovou banku) bude to pořád dokola.

Jsem z druhého konce ČR, ale držím pěsti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
9.12.23 17:10
@Podbelicka píše:
Čili dlužíš, kam se podíváš.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17345
9.12.23 17:12

Potravinová banka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
9.12.23 17:21
@azaleila píše:
Potravinová banka?

U nás by se k potravinám dostala, zvlášť, jestli má děti. Disponuje jí i neziskovka. Ale už jsem kolikrát četla, že někde jinde a zvlášť v Praze jsou přísné podmínky. Že musí být třeba klient hmotné nouze nebo že se dostávají lístky a nárok je jen jednou za určitých čas.

@Podbelicka Ještě mě napadlo, že bezúročné půjčky v tíživé životní situaci někdy nabízí zaměstnavatel v rámci FKSP.
Opravdu to moc dobře nevyznívá. Když nemáš už ani na jídlo, bývá to většinou špička ledovce dluhové spirály. Pokud pracuješ, snad to půjde nějak řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.12.23 17:22

Napsala jsem paní, která reagovala, že je z Prahy. Nechápu tady moc komentář, že dlužím, kam se podívám, oni jsou lidé, kteří velkou rodinu ani okolí nemají a jeden člen rodiny mi pomohl v začátku. Má situace v tyto dny mi není příjemná a jak jsem psala, mám na výměnu daný voucher, já jej ale nevyuziji na alze, protože pokud se podivate, není z jídla nic, z čeho bych si týden navarila, pokud projdete nabídku, maso, zelenina, nic z toho, krom nějakeho sušeného masa a olejů, není, těstoviny chybí také. Jinak bych to poresila tím voucherem online, jak mi tady bylo navrhnuto.
Každopádně děkuji i tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová