Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky, jedna kamaradka zijici v cizine si pochvalovala nakup potravin pres internet. Tak jsem se jen chtela zeptat, jestli uz to dorazilo i k nam, jestli nakupujete nekdo potraviny online a jake s tim mate zkusenosti?
Ahoj, tak koukám, že se nikdo moc nehlásí. Já bych taky docela ráda něco takového využívala.
Jednou jsme to udělali, nakoupili přes net (ne kazivé věci, pečivo, zeleninu, to si každý asi chce vybrat sám). Ale spíš trvanlivé, těžké věci (rýže, těstoviny, vody, psí granule…). Jenže to mělo pár nevýhod. Bylo to dražší, měli dost omezený sortiment, platit jen v hotovosti (jsme zvyklí všude platit kartou). Takže opakování nebylo.
Moji rodiče před snad deseti lety oba onemocněli chřipkou, fakt byli hotoví, tak si nechali zavézt nákup z Carefouru. Tenkrát to pro ně bylo vyvobození, doma fakt nic neměli, ale projevilo se přesně to, že si nevybrali, ovoce něco dobré, něco ne, atd.
Takže by to chtělo, aby byl někdo schopen provozovat eshop s potravinami, kde to bude dražší jen o kousíček, bude tam výběr a bude se moct platit kartou.
No nic, konec snění ![]()
ahoj, u nas uz to taky funguje, teda v Praze jasne, vsak si vyhledej na googlu. prakticky zkusenosti bohuzel nemam, v Brne toho zas moc neni.
ale je to drazsi nez ve ksefte, omezeny vyber…a platby vetsinou prave hotove. pokud jsi staly zakaznik s nejakymi vyssimi odbery, tak mivaji moznost na fakturu.
Já teda nemám zkušenost s nějakýma většíma obchodama potravin, ale na internetu nakupuju celkem často (kosmetika, drogerie, elektronika, knihy, občas i jídlo), většinou v nějakých „bioobchodech“ a ještě jsem se nesetkala s tím, že by nešlo platit převodem z účtu…
ahoj
tak me znama asi pred dvema tydny rekla ze by tohle melo zavest Tesco-a ja bych do toho hned sla.
Proste neni nad to si z domova vybrat a pak si to nechat dovezt.Klidne si zaplatim vic plus donasku ale budu mit klid,nebudu muset do kseftu a prodirat se lidmi kterych je ted v obchodech silene moc a stat ty dlouhy fronty u pokladen.
Taminko , to je presne duvod, proc to hledam taky. Uprimne jsem se divila, ze to jeste velke retezce (tesco, globus, hypernova, kaufland) nemaji
Vzdyt pro ne to musi byt jen troska prace navic za max zisk.
cmeldo , ja prave googlila a tam, co jsem nasla, jsem zadala jogurt Hollandii a testoviny Panzani a ani jeden z tech obchodu, co se pysni rozvozem po Praze, to nemel. Takze zatim to vypada, ze to muze byt nouzovka, ale ne reseni na poradny nakup, coz me mrzi. Jinak jsem tuhle diskusi zalozila proto, ze jsem chtela vedet, jake s tim maji zdejsi zeny zkusenosti - googlit jakz takz umim ![]()
Holky, ale já myslím, že Tesco to dělá…ale jen po Praze.., což by Vám stačilo
…ale pro mě je to jaksi pasé.. ![]()
http://www.tesco-shop.cz/rozvazka.asp
Jen jsem tam tedy vůbec tu nabídku nenašla, ale možná se objeví až po registraci… zkoušet nebudu, páč by mi to bylo na nic..
Ach jo - to by pro mě bylo úplné vysvobození.. E-shopu, který by mi dovezl potraviny na Onen Svět se asi v tomto životě nedočkám..
A co třeba tohle?? Tam mají Hollandii i Panzani..
http://www.nakupdomu.cz/
Ahojda, připojuji varování před Tescem. Kontrolujte pečlivě ihned trvanlivost!!!Nám přivezli v únoru zásobu trvanlivých jídel sterilovaných ve skle.Dala jsem je do spíže, nekontrolovala jsem u nich data. Přivezli 14.2.Teď v březnu jsem zjistila, že všechna (!)balení byla do 15.2.!!!při tom množství bychom byli museli sníst všechna tentýž den. Napala jsem jim stížnost, odpověděli mi, že jsem měla reklamovat hned.ani se neomluvili. Nejde mijen o reklamaci, jde mi i o to, že z jejich strany nepadlo jediné slovo o systémovém opatření - aby se to nestávalo znovu, i dalším klientům. Takže za nás TESCO UZ NIKDY NE! Chápu, že jsem si měla jídlo zkonrolovat, ale u trvanlivých jídel (kuoujeme uto značku často)jsem kontrolovala až teď v březnu a fakt nám dali do jednoho samé staré, s datem do dalšího dne od nákupu. Vyhozené peníze. Tak POZOR!
to budeš plevelit ve všech diskuzích? nestačilo to jednou? Navíc tvoje chyba, v době dodávky bylo to jídlo v pořádku.
@neumisa Napsala jsem svuj nazor a svou zkusenost tam, kde se diskutuje o Tescu. a jestli je normalni dodat 14.vecer 40 konzerv (kazda ma cca 10 porci)s trvanlivosti do dalsiho dne, tak si to nemyslim. Proto varuji maminky nakuoujici Tesco online, aby kontrolovaly.Uzij si rejpani
Smyslem prispevku je vyzvat maminky nakupujici v Tescu ke kontrole(prave proto, aby neudelaly chybu jako ja a kontrolovaly kazdou vec, ktera jim prijde).