Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím všechny, kdo otevřel tuto diskuzi.
Nedávno se mě jeden človíček zeptal:,,Co nutně potřebuje člověk nebo mladá rodinka k životu?" Odpověděla jsem:,,Peníze." Reakcí na mou odpověď, byl tak trochu údiv. Já jsem to tak, ale v tu danou chvíli cítila. Později když jsem nad tou otázkou přemýšlela, napadlo mě jak by odpověděl někdo jiný?
A tak se Vás ptám ![]()
Co tedy doopravdy potřebuje člověk či rodinka ke svému životu? Bez čeho se neobejde, může to být hmotné či nehmotné, nějaká potřeba cokoliv. Každý to máme možná jinak. Tak pište, jsem zvědavá ![]()
U nás smysl pro humor, nadhled, práci a s ní spojené peníze, zdraví, lásku… když je tohle, všechno ostatní přijde taky.
To je zajímavá diskuse ![]()
Naše rodinka potřebuje kde bydlet a abychom si to mohli dovolit, potřebujeme peníze. Takže bydlíme, ale na hypotéku, tudíž potřebujeme práci. A abychom mohli pracovat a vydělávat na hypotéku, potřebujeme být zdraví. Takže toho potřebujeme docela dost ![]()
A pak samozřejmě potřebujeme lásku bližního svého ![]()
Vzduch, vodu…asi ty nejduležitější
Zdraví, abychom neměli problém se nadechnout a napít…Lásku, které já například a má rodina má hromadu
.. štěstí - s tím souvisí vše ostatní - třeba práce, která nás baví a z toho jsou nějaké peníze.. ![]()
@Foglio my potřebujem bydlení, práci, zdraví, rodinu.. ano, peníze s tím souvisí. Bez peněz by nebyly základní věci jako bydlení, jídlo… zbytek se užďurchá.. ![]()
Odpovedela jsi dobre, zcela realisticky, žijeme ve světe, kde peníze jsou potřeba
predevsim na dobre bydlení a jídlo. Z nehmotných veci bych přidala lásku, zdraví, pevný nervy
a dobrou rozlišovací schopnost.
Ted to citim tak, ze zdravi a alespon par hodin spanku denne
. A pak ty penize, aby bylo na bydleni, jidlo a to ostatni..
@KPKristy píše:
To je zajímavá diskuseNaše rodinka potřebuje kde bydlet a abychom si to mohli dovolit, potřebujeme peníze. Takže bydlíme, ale na hypotéku, tudíž potřebujeme práci. A abychom mohli pracovat a vydělávat na hypotéku, potřebujeme být zdraví. Takže toho potřebujeme docela dost
A pak samozřejmě potřebujeme lásku bližního svého
přesně jsi napsala jak to cítím já ![]()
@Foglio jinak je pravda že peníze jsou pro rodinu důležité, nicméně je třeba najít takovou tu zlatou střední cestu říct si co je pro ně ještě důležité aby si pořídily a co už ne, nelze se honit za penězi 24hod denně a pak jim pod prsty uniká ten smysl rodiny být pospolu
@Foglio špatně položená otázka
mrkni na Maslowa.. pravdu máme všichni..co potřebuje „nutně“ rodina můžeme jmenovat tisíc věcí co potřebuje každý člověk k životu včetně vzduchu na dýchání a měsíce na nebi skrz atmosferický tlak.. jestli se myslí otázkou jedna jediná nej nej nejnutnější tak to je oříšek ale asi se končí u těch hmotných věcí dole bez kterých by ta pyramida spadla.. a obecně každý se asi podepíše pod množinu nutných věcí jako jsou ty jmenované hmotné i nehmotné, co odpovídají Maslowově v pyramidě.
Samozřejmě, že peníze…za co by člověk asi bydlel, jedl? Když někdo onemocní, kde veme na léky? Pak lásku a opravdové přátelé kolem sebe.
Zajímavá otázka, já nutně potřebuji penéze, protože bych jinak asi bydlela pod mostem, potom zdraví, abych mohla být práce schopná, moje dítě nutně potřebuje maminku a tatínek nutně potřebuje nový letní kola, takže asi tak.
Ale jinak samozřejmě si odpověděla správně, je doba, kdy jsou peníze potřebné, za lásku si zdraví nekoupíš a jíst taky něco musíš. ![]()