Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj mám 7,5 měsíční holčičku, která nechce kojit. Přes den neni šance..Zkoušela sem přikládat ale marně..začne se vztekat a odvracet. Takže kojíme pouze v noci a to asi jenom 2× když chce. Tak by mě zajímalo jestli jí to vůbec stačí..Přes den ke svačince zkouším dávat bílý jogurt aby přece jenom měla nějaký ty mléčný složky k tomu kojení
zkoušela jsem koupit i umělý mlíčko ale to naprosto bojkotuje. Co poradíte?..Měla jste to taky některá takhle? Děkuji za odpovědi a přeji krásný zbytek dne..:))
Dávala bych jogurt a třeba mléčnou kaši, na prso tipuju už si zpátky nezvykne, tak zkoušej i to UM, třeba se chytí.. ![]()
První co mě napadlo je mlíčko s kaší, ochucené hotové UM v krabičce. Nebo prostě ochucené UM v prášku. Já si myslím, že mléko je v tomhle věku ještě dost důležité. Já dodržuju u svých dětí 500ml/den, naštěstí mléko mají rádi.
Přesně tak jsme to měli i my. Začala jsem dávat Holandie, mají vysoký obsah vápníku a večer ve spánku nutila kaše. Jenže jsem mu tím nejspíš zkazila zuby ![]()
Nechtěl nic, UM, kaše, mlíčko s kaší, prostě nic.
Ze začátku snědl i 400 ml jogurtu za den, kojení pak odpadlo úplně.
Taky sem přemýšlela ještě o těch ochucených mlíčkách v těch krabičkách. Sama přestala s denním kojením. A když jsme zkoušeli umělý tak pak ten den v noci nechtěla ani kojit normálně..
Kaši dáváme na k jedné sváče a noc.
Segra prisla o mliko jak mela mala pul roku, um nevzala na milost nikdy, takze se to resilo kasi a jogurtama a v pohode
@Sašíí mě malá taky začala v 8. měsící bojkotovat kojení..přišlo mi, že jí prostě nebavilo tak dlouho dudlat než se nasytí.. ale malá mi teda UM začala hned pít, lahvičku vypije během minutky a zase si jde po svých, takže jí to tak nezdržuje jako kojení
jinak tady je o tom článek kolik mléka a mléčných výrobků by měli mít denně kojenci dle věku http://www.maminkam.cz/…-pro-kojence
Já jsem to samé řešila s dětsko doktorkou na kontrole v cca 7měsících. Malej se defacto sám odstavil a nakonec si zrušil i to noční kojení a dostává ráno sunar a večer zahuštěno kašičkou… Jinak přes den bílej jogurt, nebo něco podobnýho mléčnýho. Doktorka říkala, že pokud má nějaký mléčný výrobek a jednou nebo dvakrát denně sunaru 200ml, tak není problém. To se nám zatím daří do něj dostat:-) Hlavní je, že roste jak má a to my naštěstí řešit nemusíme, máme ještě něco navíc proti tabulkám:-) Hodně štěstí a ať malá prospívá ![]()
Taky jsme to tak meli, bojkot cehokoliv bileho a prso nechtej, davala jsem dva jogurty denne a večer kaši. Má mít 500 ml mléka denně a to tak vyjde. Ještě jsem do příkrmů dávala občas máslo, kys. smetanu, mozarellu. Stacilo to, i dr. mi rikala, ze pokud ma vyvazenou stravu, tak to staci. Pil ovocnou šťávu.
po roce vzal na milost krabicove detske umele mleko, ale to neni asi v CR dostupne.
Ja tedy kojila malou 21 mesicu, ale nikdy nechtela UM a kravske taky nechce. Obcas si da jogurt, jedine co ji jede je tvrdy syr takze to dostava i jen tak platek syru misto susenek a tak
Dr rikala, nenutit, ze dite vi co ma nebo nema samo jist/pit
Ted ji budou sice tri, ale dr nam to rikala od zacatku.Jo,puding ji jede hodne, to sni i celou misku pudinku s ovocem
Mala je zdrava, roste jak ma tak to moc neresim, ony ty deti jeste „slysi“ na potreby sveho tela, my dospeli jsme to zapomeli, bohuzel. Nicmene tva malikcka je opravdu jeste miminko tak je mliko fakt potreba, ja mela to stesti, ze materske chtela a kojila se rada.Asi budes muset zkouset, ktere UM ji zachutna. Ikdyz ja zkusila snad vsechny a nic
Chtela jsem ji prave, kdyz nechce to kravske davat aspon k snidani UM, treba i ochucene a z vysoka mi na to prdi ![]()
@Haku no prave spis to male neprinutis, kdyz nechce…a da se to nahradit necim jinym. ja jsem taky vyzkousela xxx krabic a akorat to byly vyhozene penize. Pil akorat vzorky od doktorky z cekarny, ale kdyz jsem koupila to same v krabici, tak pusa na zamek.
Takže mléčné potřeba je, ale bez mléka se dá obejíti v tomto věku, kdy jí tuhou stravu. Musí ale pít něco jiného, vodu nebo ovocnou štávu, aby zase netrpěl pitnej režim.
@suik no,mala nechtela ani ty vzorky a kase taky ne.Jsou to potvurky, proste neprinutis, jak pises
Ja taky vyhodila spoustu penez a pak jsem to pouzivala do buchet a tak, abych to UM nemusela vyhodit
Ale dobre buchty z toho byly, to zase jo
A cim nahrazujes? Ja vlastne jen syrem a jogurtama
Jinak ji Viki temer vse, jen to mleko odmita ![]()