Kojení nebo Beba vs prdíky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
50
22.10.13 13:18

kojení nebo beba vs. prdíky

Ahoj holky,

naší malou (6týdnů) trápí prdíky… cvičíme, nahřejváme bříško, dáváme kapičky, mažeme fenykl. olejíčkem, já si hlídám stravu a piju fenykl ale prostě to nějak nefunguje… Kaká normálně ale v noci se budí protože jí to bříško bolí… přes den to většinou jde, hýbe se a nebo spinká… ale vždycky to navečer začne a pak už se vezeme… už jsem z toho vyčerpaná, že si říkám, jestli by nebylo lepší než kojit dávat tu antikolikovou bebu… jsem hotová z toho, že nevím, jak jí mám pomoct víc… prosím poraďte :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7199
22.10.13 13:22

Na prdíky je nejlepší kojit! MM je lépe stravitelné než UM, takže se zaměř na svůj jídelníček. Prdíky mají skoro všechny děti, musí se zkusit probiotika a vydržet. UM téměř jistě nepomůže, naopak může ještě víc stavět a nadýmat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
22.10.13 13:27

Určitě bych nedávala UM kvůli prdíkům :nevim: Moji starší se to taky pěkně natrápilo, no ale přežily jsme obě.
Já si myslím, že je to prostě normální a některé děti na to holt trpí víc. A kolikrát se mi zdá, že pláčou kvůli něčemu úplně jinému a prdíky se tomu jen říká. Prostě paušálně veškerý kojenecký pláč jsou prdíky. Ale nemusí to tak být, třeba cítí nějaké jiné nepohodlí.
Takže strava, kapičky a vydržet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
22.10.13 13:35

Vydrž, naši malou to přešlo až po 4. měsíci. Vyzkoušeli jsme vše. Hodně pomohlo hlídat si stravu. UM bych nedávala, chce to trpělivost. A vím, o čem mluvím. Nejednou jsem myslela, že si hodím mašli :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
22.10.13 13:37

@NicoLete Nás prdíky trápily do cca 3 měs. Nejvíce zabraly kapičky baby calm a dávali jsme probiotika od swissu. A dobrá je taky autosedačka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
22.10.13 13:42
@angor píše:
@NicoLete Nás prdíky trápily do cca 3 měs. Nejvíce zabraly kapičky baby calm a dávali jsme probiotika od swissu. A dobrá je taky autosedačka.

ty probiotika od swiss jsou v kapičkách? našla jsem na internetu jen v tabletkách a to mi zatim nepolkne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
22.10.13 13:45

Některé děti prdy prostě trápí a ty se můžeš třeba zbláznit a ničemu to nepomůže, takže jedině vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
22.10.13 13:52

@NicoLete vynechej fenykl, nepij kojící čaje, dávej spát na bříško, hlavně klííííd, ono to odezní, večer jsou běžné tyhle stavy, zkus kyblíčkovat, nechávat prcka u prsu, když to „přijde“ klidně nekolik hodin, nebo nosit jen v plence na Tvém nahatém těle (já nosila pod tričkem). Utřepe se to. UM bych na tohle opravdu nedávala, není důvod, je to jen náhražka, tu nepotřebuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
22.10.13 13:52

Chceš uklidnit? Mimino od mé ségry bylo od narození na UM a? 3 měsíce trpělo prdíkama tak, že se skoro nevyspali byl to děs. Měli nějaké proti kolikám a stejně to nepomohlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
22.10.13 13:53

@NicoLete Ahojky, naše malá už má 5měsíců a týden a prdíky má pořád :( taky jsme vyzkoušeli všechno včetně homeopatik a nic nezabírá. Pořád kroucení a tlačení naprázdno… Chce to fakt pevné nervy a vydržet… :kytka: my asi z prdíků přejdem plynule na zuby :D No ale z umělého mléka byl nejlepší asi Nutrilon Anti-colics. Bebu jsme měli taky, ale tu Sensitive. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
22.10.13 13:56

@NicoLete občas mám taky podobné cuky, nejhorší je že u starších dětí ta Beba fakt pomohla. No stále se držím plného kojení. Ta moje nejmladší je fakt tvrdej oříšek. Zjistila jsem, že jí to bolení bříška způsobují právě ty netypické věci takže každý den vyřadim jednu byť nepravděpodobnou potravinu a docela už začínám mít klid a malá je mnohem spokojenější. Prvlí letěly kojící čaje a to jsem zkusila 4 druhy, pak peklo bylo po ovesných vločkách. Starším dětem kojící čaje vyhovovaly a nejmenší přořve celou noc a stačí jeden malý hrnek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5829
22.10.13 14:01

@NicoLete fenykl nadýmá! nevím, zda to tu už někdo nepsal. tak bacha na to. je i v kojících čajích. takže radši nepít. a rozhodně kojit! Um je šílená zátěž pro organismus a když to budeš navíc ještě míchat, tak to dítěti ještě zhoršíš. :( držím palce, ať je brzy líp. a zkus dávat na bříško, to moc pomáhá! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
22.10.13 14:10

A nemá třeba kloliku? četlas nejšťastnější miminko v okolí (nebo tak nějak :oops: ) to by ti mohlo pomoct :) jinak malýmu na toto zabral espumisan, ale neměl to tak hrozný jako malá od ségry, té zae nepomohlo nic no a o zavinování a tak se dozvěděla, když už to měli za sebou 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
22.10.13 14:10
@NicoLete píše:
ty probiotika od swiss jsou v kapičkách? našla jsem na internetu jen v tabletkách a to mi zatim nepolkne :D

Je to takova kapsle a ta se rozdela a vysype se z ni prasek. Ten musis rozmichat idealne v mm. Trochu odstrikas.

Jinak kvuli kolice rozhodne bych UM nezavadela. Je velmi pravdepodobne ze by to lepsi nebyo spise horsi. Drz se me trpeli oba kluci na prdiky hodne. Vyrostou z toho a jeste ja to budes s laskou vzpominat. Bude lip uvidis :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
22.10.13 15:01

My jsme taky zkoušeli vše možné a nic nepomáhalo, řvala jak tygr. Sousedi bušili ve dvě v noci do zdi. Pak asi ve čtyřech měsících to přešlo. Mysleli jsme že má prdíky, že má hlad, tak jsme přešli na UM (Beba, ale ne ta na prdíky) a stejně jela furt dál. Takže si asi moc neporadím, prostě jsme to nějak přečkali a teď nás trápí zuby,…pro změnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová