Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zdravím, můj syn (9. týdnů) už 3. den dost málo jí. Při váze 5 410 g (v pondělí) mi např. dnes za 16 hodin (od půlnoci do ted) snědl cca 300 ml a měl počůrané 4 plínky (ne nijak závratně, jen trochu). Je uplakaný a celkově nevrlý. Má ABKM a tudíž jsme na Nutrilonu Alergy Care. Mám to nějak řešit? Nemocný není.
Jestli to je uz tri dny za sebou, tak bych urcite zitra rano volala doktorce, pro jistotu.
Myslím, že je to hodně málo. Měl by vypít cca 150ml na kg váhy za den, to by mělo být cca minimum. Což je cca 825ml. To bych řešila, aby nebyl dehydrovaný!!!
Tak ted mi vypil 140 ml po 8,5 hod bez jídla a ani neplakal že má hlad, když se vzbudil. ![]()
@Vermun nesmíš ho nechat bez jídla, musíš mu ho pořád dávat, po 2,5 - 3 hodinách, více ne. Tohle je fakt malinko, může se stát průser a bude apatický a nesní ti vůbec nic.
@vendikknapik dnes jsme byli u dr, přibral za 7 dní 20 dkg. Dnes papá trošku líp (má vypito 400 ml za 17 hodin), jen dr zjistila že je nachlazený /mě to nepřišlo/.
Naše pije 6-7× denně 120-130ml. a přibírá jen 150g týdně a stále si tento průměr drží. Brácha jí 150ml, ještě nedojídá a přibírá 2× tolik.
Tak malého kdyžtak v noci zatím buď a až se zase rozpapá, tak pak ho nech spinkat.
Vyzkoušej menší porce a krmit častěji (80-100ml), snad se mu tím žaludek roztáhne
.
My papáme 7-9× denně na 11.týdnech a vypije 900-1000ml, malej nenasyta ![]()