Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Kojit podle prani ditete. Nechat poradne grcnout a dat do postylky klin. Kojeni si jeste seda takze vyzivnost mleka fakt neres
Buď v klidu
já v podstatě 3 měsíce kojila maximálně po hodině, doktorka to věděla a říkala kojit jak si řekne, tak jsem tak kojila a malej přibíral 800 g/4 týdny, takže mlíko bylo určitě v pořádku ![]()
On hledá, protože je takhle malý, tak malé miminko bude hledat pořád. Koj, jak si řekne a uvidíš v poradně, kolik přibral. Mě obě blinkaly kaluže a příbiraly krásně a často kojit jsem nemusela.
Pro rozšíření názorů:
http://dojcenie.wordpress.com/…x-a-kojenie/
Buď v klidu, nestresuj se, je to jen hladovec, měla jsem stejné obavy, ale zbytečně. Malá ublinkávala ještě v roce.
Musíš vyržet
kojím 4tý měsíc a teprve se to upravilo ale i teď jsou potíže
u malých miminek je to normání, že vyžadují kojení často…někdy ani tak nejde o hlad ale o tu blízkost
koj jak si řekne
řeší si tím veškeré svoje potíže a problémy
čím více budeš kojit tím budeš mít silnější mlíko ( u mě to tak je )…malá mi krásně hajala celou noc a poslední skoro měsíc se mi budí i 5krát a taky to není tím, že mám málo výživné mlíko
přibírá totiž nádherně ( prý jako děti na umělé stravě )
pokud chceš opravdu kojit rozhodně nedávej příkrm
spraví se to uvidíš ![]()
O příkrmu jsem ani nepřemýšlela chci normálně kojit
stolici má krásně žlutou
@Anonymní píše:
O příkrmu jsem ani nepřemýšlela chci normálně kojitstolici má krásně žlutou
pak přeju pevné nervy než se to upraví ![]()
Nas kluk take porad něco zapíjel=kojil se často. U takového prťouse to nic neznamená-děcka se kojí s přestávkama, ale máma je zmatená (já byla
-chce to kojit s citem (jestli je prvni, stoji za to si o kojeni zjistovat) - například: napije-li se po delším spánku - blinkne - nabídni stejné prso (aby dítě dopilo dokoncilo jeden prs dokonce - tak male děti mají maly žaludek, pustí se i když prso ještě není měkké- zustalo v nem hodne mlíka, dítě se tak napilo spíše vodnatého, méně tučného, a mělo by později rychle hlad),ale pokud máš pocit, že se napil málo (a nevytuhnul, často se budí) nezapomen nabídnout po dokonceni jednoho i druhé prso. Mimina lépe snáší tok mléka z toho druhého napití, už nemívá tak silný proud, tak by po nem uz tolik blinkat nemusel… Blinkani by mohlo zlepsit zkvalitnění prisati , zkouset ruzne pozice (na silny proud mleka kojit proti gravitaci) s briskem spise nize. Deti se napiji klidneji (bez potreby odkrkavat),pokud se pred kojenim nevztekaji, nejdou na nej hladovi. Asi to zni paradoxne proti „pravidlum“,ale usinani na prse spise pomaha traveni, podumlávání prázdnějšího prsa a sem tam upití, dětem svědčí na nedozrálosti a pomáhá „bondingu“ - dudlík by spíše škodil
… no s citem
. Kdyžtak napiš kam se to vyvíjí.
Ahoj máme doma týdenního chlapečka a docela často musím kojit. Malý mi vždycky dost vyblinká a zachvíli má zase hlad a hledá prso. Napadlo mě i myšlenka zda mám pořádně výživný mléko který by prcka nasytilo
vůbec nevim co s tim
nějaký rady?