Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, vim ze na plechovce s um je napsano, ze voda se ma nechat ochladit na 40° a pak pridat um, ale kdyz jsem s malym jela nekde pryc a vedela jsem ze je to na dyl, tak jsem uvarila vodu a um jsem nasypala do ni a lahvicku dala do termoobalu a vedela jsem, ze za 2 hodky to bude akorat k piti… Jenze ted mi to zaclo vrtat hlavou a rikam si, jestli se s tim mlikem timhle zpusobem nemuze neco stat, kdyz ho pridam do ty varici vody a jestli takhle nevedomky nemuzu malemu ublizit. Vim ze budete namitat proc tam to mliko pak nepridam z davkovace az pred podanim, ale ja do vcerejska nemela potuchy, ze nejaky davkovac existuje.
No, spíš bych měla starost, že to UM je už dvě hodiny připravené. Po dvou hodinách by se už snad nemělo podávat
Tak teď už o dávkovači víš a je to
![]()
@lusami dělám to stejně a v pohodě
i další ženský co znám, to tak dělají a zatim děti žijou, tak snad dobrý ![]()
@lusami ano muze. Oni to nepisou pro srandu kralikum. Probiotika nevydrzi takovou teplotu, stejne jako vitaminy. A teda pripravovat um dopredu je docela humus. Taky to na ty krabici nepisou jen tak…
@lusami
já bych to tam taky nesypala, když je voda skoro vařící. Jinak já mlíko taky připravuji až před jídlem, stačí mít jenom dávku odsypanou v krabičce, nepotřebuješ ani žádnej speciální dávkovač ![]()
Kup si dávkovač, uvař vodu, dej jí do termo obalu a až budeš potřebovat, tak do tý vody UM nasyp a máš čerstvé. Dávkovač stojí kolem 90 Kč. ![]()
@lusami No já nevím ale moje UM - Beba je po dvou hodinách v zavřené flašce už docela hnusné, trochu kyslé a trochu už tak hrudkuje. Určitě to není dobré nehledě na to, že všechny probiotika a prebiotika jsou v tahu. Já nosím horkou a studenou vodu a mýchám na místě.
JInak když jsem neměla dávkovač, dávala jsem si jednu dávku UM do skleničky od přesnídávky, když jsem někam letěla.
asi 2 měsíce mám dávkovač, tak to nosím sebou. To co děláš ty, jsem taky blbka dělala a pak mi to došlo, že to jde jinak. Po domácku ![]()
Ja mela Nutrilon a uz po hodine byl ![]()
Rozhodne bych michala az tesne pred… I kdyz moje segra pred lety delala Nutrilon dopredu, do lednice a pak cele ohrala… Kluci oba zijou (13 a 14 let)… No, ja bych do toho nesla…
@ninabu píše:
Ja mela Nutrilon a uz po hodine byl
Rozhodne bych michala az tesne pred… I kdyz moje segra pred lety delala Nutrilon dopredu, do lednice a pak cele ohrala… Kluci oba zijou (13 a 14 let)… No, ja bych do toho nesla…
přesně! Nutroš je po chvilce hnusnej.. V lednici má údajně vydržet 2 hoďky, ale já to taky neriskuju..
Do termosky dám vařící vodu a do lahve naliju 110ml studené vody, když potřebuju nakrmit tak z termosky dolji do lahve dalších 100ml (malý pije 210ml) a mám ideání teplotu, nasypu prášek a můžu krmit.. Starší mlíko nikdy nedávám ![]()
No já myslím, že pokud to neděláš pokaždé, jen vyjímečně, že se až tak nic neděje. Myslím, že když pozabíjíš jednu dávku vitamů, tak se mu z toho fakt nic nestane. Tohle bych fakt neřešila, pokud je to sem tam vyjímečně ![]()
Fuj, to musí smrdět ne? Já mám teda odzkoušeno na Beba, Nutrilon a Babylove, že to smrdí jak bolavá noha. Dala jsem tu horkou vodu do termosky, sebou vzala studenou do flašky a sypký UM do dávkovače (sypu přesně těch 6 odměrek a nemusím se s tím crcat)
. Na druhou stranu dám holce dopít mlíko po půl hodině, když mi hodí flašku na hlavu a vypije jen půlku, ale pak už mi přijde, že to smrdí.
@wery85 píše:
No já myslím, že pokud to neděláš pokaždé, jen vyjímečně, že se až tak nic neděje. Myslím, že když pozabíjíš jednu dávku vitamů, tak se mu z toho fakt nic nestane. Tohle bych fakt neřešila, pokud je to sem tam vyjímečně
přesně, je to jen na ty cesty, nehrotila bych to. Když není čas, udělá se rovnou mlíko a jde se. Když je čas, dávám vodu do termosky, UM nasypu do lahvičky a pak už jen stačí zalít vodou.
Nasypáním do tak horké vody, ničíš ty živiny co jsou pro to mimino důležité to zaprvé zadruhé dvě hodiny mléko udržovat teplé se též nesmí a za třetí mléko se má spotřebovat do hodiny po připravení a bez znovuohřejvání…stačí číst co tam píšou asi to tam nepíšou jen tak… ![]()