UM a voda

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
67
18.10.13 09:29

um a voda

Ahoj, vim ze na plechovce s um je napsano, ze voda se ma nechat ochladit na 40° a pak pridat um, ale kdyz jsem s malym jela nekde pryc a vedela jsem ze je to na dyl, tak jsem uvarila vodu a um jsem nasypala do ni a lahvicku dala do termoobalu a vedela jsem, ze za 2 hodky to bude akorat k piti… Jenze ted mi to zaclo vrtat hlavou a rikam si, jestli se s tim mlikem timhle zpusobem nemuze neco stat, kdyz ho pridam do ty varici vody a jestli takhle nevedomky nemuzu malemu ublizit. Vim ze budete namitat proc tam to mliko pak nepridam z davkovace az pred podanim, ale ja do vcerejska nemela potuchy, ze nejaky davkovac existuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18223
18.10.13 09:32

No, spíš bych měla starost, že to UM je už dvě hodiny připravené. Po dvou hodinách by se už snad nemělo podávat :palec: Tak teď už o dávkovači víš a je to :mrgreen: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elessar
18.10.13 09:33

@lusami dělám to stejně a v pohodě :P i další ženský co znám, to tak dělají a zatim děti žijou, tak snad dobrý :D

• Citovat
  • Upravit
12743
18.10.13 09:34

@lusami ano muze. Oni to nepisou pro srandu kralikum. Probiotika nevydrzi takovou teplotu, stejne jako vitaminy. A teda pripravovat um dopredu je docela humus. Taky to na ty krabici nepisou jen tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
18.10.13 09:39

@lusami
já bych to tam taky nesypala, když je voda skoro vařící. Jinak já mlíko taky připravuji až před jídlem, stačí mít jenom dávku odsypanou v krabičce, nepotřebuješ ani žádnej speciální dávkovač :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
18.10.13 09:40

Kup si dávkovač, uvař vodu, dej jí do termo obalu a až budeš potřebovat, tak do tý vody UM nasyp a máš čerstvé. Dávkovač stojí kolem 90 Kč. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19015
18.10.13 09:41

@lusami No já nevím ale moje UM - Beba je po dvou hodinách v zavřené flašce už docela hnusné, trochu kyslé a trochu už tak hrudkuje. Určitě to není dobré nehledě na to, že všechny probiotika a prebiotika jsou v tahu. Já nosím horkou a studenou vodu a mýchám na místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
18.10.13 09:42

JInak když jsem neměla dávkovač, dávala jsem si jednu dávku UM do skleničky od přesnídávky, když jsem někam letěla. :) asi 2 měsíce mám dávkovač, tak to nosím sebou. To co děláš ty, jsem taky blbka dělala a pak mi to došlo, že to jde jinak. Po domácku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2647
18.10.13 09:48

Ja mela Nutrilon a uz po hodine byl :poblion:
Rozhodne bych michala az tesne pred… I kdyz moje segra pred lety delala Nutrilon dopredu, do lednice a pak cele ohrala… Kluci oba zijou (13 a 14 let)… No, ja bych do toho nesla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
18.10.13 09:49
@ninabu píše:
Ja mela Nutrilon a uz po hodine byl :poblion:
Rozhodne bych michala az tesne pred… I kdyz moje segra pred lety delala Nutrilon dopredu, do lednice a pak cele ohrala… Kluci oba zijou (13 a 14 let)… No, ja bych do toho nesla…

přesně! Nutroš je po chvilce hnusnej.. V lednici má údajně vydržet 2 hoďky, ale já to taky neriskuju..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
18.10.13 09:51

Do termosky dám vařící vodu a do lahve naliju 110ml studené vody, když potřebuju nakrmit tak z termosky dolji do lahve dalších 100ml (malý pije 210ml) a mám ideání teplotu, nasypu prášek a můžu krmit.. Starší mlíko nikdy nedávám :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
976
18.10.13 09:59

No já myslím, že pokud to neděláš pokaždé, jen vyjímečně, že se až tak nic neděje. Myslím, že když pozabíjíš jednu dávku vitamů, tak se mu z toho fakt nic nestane. Tohle bych fakt neřešila, pokud je to sem tam vyjímečně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1654
18.10.13 09:59

Fuj, to musí smrdět ne? Já mám teda odzkoušeno na Beba, Nutrilon a Babylove, že to smrdí jak bolavá noha. Dala jsem tu horkou vodu do termosky, sebou vzala studenou do flašky a sypký UM do dávkovače (sypu přesně těch 6 odměrek a nemusím se s tím crcat) :palec:. Na druhou stranu dám holce dopít mlíko po půl hodině, když mi hodí flašku na hlavu a vypije jen půlku, ale pak už mi přijde, že to smrdí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elessar
18.10.13 10:32
@wery85 píše:
No já myslím, že pokud to neděláš pokaždé, jen vyjímečně, že se až tak nic neděje. Myslím, že když pozabíjíš jednu dávku vitamů, tak se mu z toho fakt nic nestane. Tohle bych fakt neřešila, pokud je to sem tam vyjímečně ;)

přesně, je to jen na ty cesty, nehrotila bych to. Když není čas, udělá se rovnou mlíko a jde se. Když je čas, dávám vodu do termosky, UM nasypu do lahvičky a pak už jen stačí zalít vodou.

• Citovat
  • Upravit
ikyki
18.10.13 10:34

Nasypáním do tak horké vody, ničíš ty živiny co jsou pro to mimino důležité to zaprvé zadruhé dvě hodiny mléko udržovat teplé se též nesmí a za třetí mléko se má spotřebovat do hodiny po připravení a bez znovuohřejvání…stačí číst co tam píšou asi to tam nepíšou jen tak… :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová