Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj poradíte mi co vařit když kojim aby se dobře tvořilo mléko a dítě netrápili prdiky. Ja už nemám fantazii. Děkuji za tipy.
Ja teda jim normalne, jen nejim syrovou cibuli, zeli a brokolici, ale chystam se ze pomalu zaradim i to ![]()
Kojim a varim vsechno. Jen se vyhybam cocce atd.ale to proto, ze to nemam rada. Prej to neni uplne taky pravda. Musis vyzkouset.
Vařím a jím všechno, cibuli, česnek, zelí, květák, fazole,.. Syn na bolení netrpí ![]()
@Viktorek já jedla taky skoro všechno kromě čerstvého pečiva a místo kravského mlíka pila sójové.
Babské rady jsou silné vývary.
No tak u nás babské rady vývar nejsou. Malá reaguje na vše,,špatné" co sním…ale co vařit neporadím. U nás se jede taky vše dokola
![]()
A co jste třeba dnes vařili? Polévky dělám jak vývary tak zeleninové i s jižkou ale už nevím co z masa, mám pocit že jíme pořád to samé ![]()
Já vařím vlastně všechno, ale hrozně ošizené. Třeba guláš bez cibule
![]()
@Viktorek vařila jsem a jednla všechno. Jen ne syrovou cibuli a česnbek, to malou pak bolelo bříško. ![]()
Já jedla kromě nadýmavých potravin, protože malý měl dost prdíky, takže žádná čokoláda, čerstvé pečivo, kynuté buchty, čočka, hrášek, fazole, zelí, květák, kapusta, základ omáček je cibule, tak jsem dávala minimum, ale spíš je nejedla. Cpala jsem se zeleninou tunou ovoce a kysanými mléky, kde jsou bakterie, ale hlavně jsem převážně vařila italskou kuchyni, česká je dost těžká a časově náročnější, špagety, rýže a gnocci u nás jeli pořád-inspirace www.sitalemvkuchyni.cz/
@Viktorek Malou bolelo bříško, jen když jsem si dala houby, ale i to se zhruba po 3. měsíci upravilo. Zase to moc nehroť, chce to vyzkoušet
Taková mexická matka se určitě i při kojení cpe fazolemi ![]()
@Viktorek A na tvorbu mléka to chce hodně pít, vývary, melta, pravidelně jíst, naopak vynechat mátu a šalvěj, ty produkci potlačují.
Malej mel ze zacatku teda taky prdiky ale vařila jsem všechno kromě fazolí, čočky, kyselých, překořeněných a pikantních jídel ![]()