Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj,
mám 2,5 měsíčního kluka, dostala jsem brzo MS, malý po každém kojení vše vyblinkal, takže jsem musela běžet pro
UM. Aby se mi mléko neztratilo tak jsem UM a MM střídala. Po skončení MS jsem začala zase plně nabízet prso, ale cca po 2 min ho začne plivat, vydržím tak 15 min mu ho dávat do pusinky aby pil, jenže pomalu nic nevypije a za 0,5-1h pláče
hlady (i v noci, jen po UM hezky spinká 3-5hod), chvíli jsem to vydžela, pak jsem začala zase dávat UM a sem tam MM, které se mi pomalu vytrácí.
U prsa nevydží, z lahvičky MM vypije.
Chci se zeptat, jestli s tím má někdo zkušenosti, už to pomalu vzdávám, abych se vyspala tak mu UM musím dávat, a to i přez den abych doma něco udělala, co odstříkám to také dostane, prso zkouším tak 3× denně, jelikož si jinak
neodpočinu. Přemýšlím jestli to vzdát a už pouze odstříkávat než se mléko vytratí, nevypadá to že by se najednou rozhodl že prso chtít bude
a že se mi rozproudí MM, když už ho i tak mám málo (do 1. měs jsem měla nadbytek, pak mu stačilo akorát, a pak přišli MS a s tím tyto problémy).
Ještě bych chtěla říct, že po MM mu rychle vytráví, takže když dostane z lahvičky 150ml MM do hodinky a půl má zase hlad, a u UM po této dávce vydží 3-4h. ![]()
Tento problém jsem měla když bylo malé 3 měsíce, měla jsem 3 týdny špinění a malé mlíčko nechutnalo, pořád brečela a vztekala se u kojení. Za celý měsíc nic nepřibrala, bohužel jsem s kojením sekla a dala flašku, od té doby byl klid i můj psychický stav se zlepšil, kojení nešlo od začátku, pořád jsme bojovali.Bylo mi to hrozně líto přestat ale zpětně když se na to podívám, pravda že se mi ulevilo.
Teď k večeru mi MM začal zase zvracet, takže to vidím tak, že u toho UM zůstaneme, aspoň se nám uleví.