Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte ženy
, potřebuji dobrou radu. Jsem ve 20tt a mám šílenou zácpu
. Doktor mi nadal že mám používat všechno co mi pomáhá, ale mě nic nepomáhá. Zkoušela jsem ráno pít nalačno teplou vodu, to jsem myslela že to poletí vrchem, kefír atd… Zácpu jsem měla i před těhotenstvím a nevěděla jsem co stím. Říkal že když to takhle zůstane zácpa dráždí dělohu a není to dobře. Byla bych moc ráda aby se ozval někdo se stejnou situací, nejlépe už vyřešenou.
Když už jsem v novém tématu. Je už správný čas na nakupování výbavičky?
![]()
Zkusila bych zarucene triky, tj. hodne ovoce a zeleniny, ovesne vlocky, mlecne vyrobky, svestkovy kompot atd
S výbavičkou ještě počkej
a na lačno místo teplý zkus vlažnou, švestkovej kompot, kefír event.
Ahoj sice na zacpu netrpim a netrpela jsem ani v tehu ale radi se svestky kompot nebo i suseny
tak treba ti to pomuze:-) Omluv hacky a carky pisu z mobilu ![]()
Ahoj, no nevím, jestli sem mám vůbec psát, páč můžu dát radu, ale nevím jestli dobrou
Já jsem na zácpu pila takovej ten blivajz z lněnýho semínka - zaleje se vodou, nechá se to chvíli, udělalo to takovej rosol a to mi teda zabíralo. A taky rozpustná vláknina z lékárny, ta zabírala taky spolehlivě. Ale nevím, chce to vyzkoušet, každýmu asi zabere něco jinýho. Výbavičku jsem už myslím pomalu pořizovala, oblečky a plíny, prala jsem to a těšila se na prtě. Přeji krásný zbytek těhotenství a pohodový porod a moc radosti s miminem
Ahoj, měla jsem s tím strašný problémy v prvním těhu, v druhým kupodivu ne. Mě pomohlo pravidelné pití kefíru a zakysaných nápojů (ale tak čtyři denně - ono mi to taky chutná, takže to nebyl problém) a zavařený švěstky nebo švěstková šťáva (malýmu pak pomáhali ty džusy přímo pro děti, tak pokud neseženeš džus pro dospělý - to asi stejně nebude ono, protože to nejspíš švestky nevidělo ani z letadla - tak zkus koupit ten dětskej od Hippu. Myslím, že zásadní je pravidelnost, prostě každej den, ideálně několikrát - ta teplá voda mi taky nepomohla - koukni na net, mám pocit, že těch rad tam bylo víc, ale u mě zabraly ty švestky, tak jsem nic dál už nezkoušela. Jo a myslím, že některá projímadla normálně z lékárny taky můžou těhotný - to byla hned další věc, na kterou jsem se chystala.
Svestkovy kompot. vybavicka-to je snad na tobe, ne? neslysela jsem, ze je urceny vas na kupovani vybavicky. my zacali cca 27tt pomalu.
Já teda nejsem těhotná, ale na zácpu jsem trpívala taky, a hodně mi pomohlo psyllium a k tomu hodně pít ![]()
Ráno jsem si po přečtění článku šla koupit jogurt s živými kulturami a k tomu ovesné vločky. Je to ale šílené utrpení, vůbec mi to nechutmá ale musím vydržet.
Ovoce jím pořád miluju jahody, hroznový víno, jablka. Sním toho docela dost, ale prostě nic. Jo a ještě mi doktor říkal že mám jíst zdravou stravu Vůbec nevím co si pod tím mám přestavit
a pravidelně po 2 hodinách. Poradíte?
Ahoj! Nejlepší je Lactulosa, ta vážně zabírá a smí se užívat i během těhotenství… ![]()
A výbavičku klidně kupuj, třeba pár oblečků pro radost ![]()
Ahoj, já jsem tím hodně trpěla v prvním těhu, trochu později tedy, tak 7. -8. mm. Manžel mi vyprávěl, že když to měli na vojně kluci z té vojenské stravy, ordinoval jim doktor lžíci jedlého oleje a to 100% pomohlo. Tak jsem to zkusila taky, ale nepomohlo. Tak jsem vypila toho oleje asi decku (na zvedání kotle tedy dost rizikové, chce to honem a zapít)a pomohlo.
Je to tedy drsná metoda, ale funguje.
Eva
Vypít vodu z kysaného zelí a taky je dobrý obyčejný chleba a na něj sádlo. trochu jen.
Lžička olivového oleje na lačno, mě pomáhalo jinak ovesné vločky, otruby-daj se koupit v lékárně nebo vlákninu ![]()