Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Ivčis Ahoj mě pomohl jogurt aktivia (bílý i ovocný), vždy k snídani s nějakým ovocem (jablko, banán) a ještě mě pomáhá zelenina-hlavně paprika ![]()
@Alena27 ahojky jj mě taky pomáhá activia a přidám si tam pár nakrájených sušených švestek,,, no a když je fakt zle,, tak lžíci oleje ale někdy je to na ![]()
Ahojky,
mě rozhodně pomohl Duphalac-doporučil mi to gynekolog (mělo by to být to stejné, co Lactulosa, nebo obdobné)…Je to na přírodní bázi, sirup. Já vyzkoušela kde co a opravdu mě to pořád obtěžovalo, ale až tohle zabralo. A to já jím activii pořád, jím hodně zeleniny, ovoce…Takže doporučuju tento sirup, nemusíš pořád něco zkoušet, tozaručeně pomůže ![]()
Ohledně výbavičky-záleží na tobě…:-) Já teď začínám 31.týden a už mám skoro všechno, ale začla jsem tak před dvěmi týdny
Myslím, že máš ještě čas
ale klidně už můžeš začít
Ale jako vělké věci jako postýlku, kočárek, vaničku a tak-to bych moc brzo nepořizovala, akorát to pak zabírá místo ![]()
@bedruška1 aha tak díky moc za radu,, těhu je moc krásné ale tohle je fakt pecka
tak hned zítra to koupím,, a za jak dlouho ti to zabralo?
@katkalaila no jako je tam napsáno, že se to má užít se snídaní, ale já to koupila odpoledne a do rána jsem nechtěla čekat
takže jsem užila večer a ráno zabralo
už v noci jsem pocítila, že to bude ráno ok
pak jsem to užívala ještě asi dva dny taky večer…Pak jsem to neužívala a třeba zase za pár dní, když už bylo třeba jsem vzala i ráno a do odpoledne zabralo
(omlouvám se za detailní popis, ale mě to třeba právě zajímalo, jak rychle to funguje, když jsem to začla užívat
)
Takže mám doma velké balení a užívám, když potřebuji…Ale teď si uvědomuju, že Duphalac mi doporučil doktor, ale ten zrovna v lékarně myslím neměli, takže mi v lékárně dali lactulosu, že to má stejné složení, nejsem si teď jistá a nejsem doma, abych se podívala, co tam mám, ale asi to bude úplně stejné
úplně ti rozumím, těhu si moooc užívám ale tohle je děs ![]()
@bedruška1 waw děkuju moc za podrobný popis,, neboj tohle jsou věci, které mě taky moc zajímají,,, takže v poho ![]()
@katkalaila Ahoj no já jsem už byla zoufalá a dokonce i doktor mě varoval pokud se to nezlepší tak mi hrozí hemeroidy. Moc jsem té aktivii nevěřila, ale fakt zabrala a taky jsem razantně zvýšila pitný režim a je to OK ![]()
@Alena27 no tá aktivii jím,, a normálně denně vypiju i tři litry,, ale stejně problém mám,, jím švestky a vcelku ta kombinace pomáhá ale není to ono,, tak spíš hledám další alternativy,, ![]()
@Alena27 no začíná to být dost nepříjemné,, občas jsem jako vzducholod,, a taky nechci mít hemoroidy,,
@katkalaila tak jedině doktor a nějaké čípky nebo něco takového, nebo jsem slyšela že některé holky si koupily yal a doma si ho aplikovaly a ulevilo se jim
@Alena27 aha tak děkuju za info,,, no asi počkám do další návštěvy u dr,, a poradím se sním,,
@katkalaila zkus citrónovou šťávu s vodou. Ono to opravdu pomáhá. Mě to pročistilo.
a díky tomu nemám zácpu. Chodím pořád. Ale je to složité, každému vyhovuje něco jiného. Za pokus to ale stojí.
Ahoj, tak já jsem se zácpou bojovala od začátku těhu až do 2 měsíce
hrozný
budila jsme se za noc i dvakrát a byla jsem na wc i půl hodiny
a úplně zbytečně… byl to horor.
Pak jsem zkusila Lactulosu a ta mi zabrala!!! smí se užívat během těhotenství, nic jiného mi nepomohlo. Užívala jsem ji 2 týdny a pak se mi to samo srovnalo a problém mám už jen občas a není to tak hrozný
ted jsem na konci 4 měsíce ![]()