Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, hledala jsem snad všude kde se dá, ale nemohla jsem to nikde najít… Beru antikoncepsi Chloe. Nikomu co znám neselhala. Beru ji pravidelně ve stejný čas a nikdy jsem nezpoměla. V den, kdy jsem měla vzít 21 pilulku jsem měla pohlavní styk s přítelem a ejakuloval do mě, dnes jsem vzala třetí placebo tabletu a MS nikde začínám mít strach, že bych mohla být těhotná:o(… Prosím vás o radu… ![]()
Jak dlouho uz tuto antikoncepci beres? To je dost podstatne, zda prvni cyklus nebo 5 let…
Kazdopadne pravdepodobnost je hodne mala, nemela jsi treba behem cyklu prujem nebo zvraceni nebo co by mohlo ucinek tabletky snizit?
Kamarádka mě ujišt´ovala, že mám být v klidu, ale nejsem si jistá, mám celkem nervy. Beru právě první cyklus. Nezvracela jsem a průjem jsem měla jen děsně slabej, takže skoro nic a to jsem ještě přítele informovala tak si dával pozor. Jsem ale šíleně zmatená z toho, že každej na netu píše něco jinýho. Na hodně stránkách i v příbaláku píšou, že by měla fungovat antikoncepce pořád, i v 7 denní pauze. Ale vždy objevím novou info a je zase vše jinak. Hlavně mě strašně děsí to, že se mi nedostavila MS Proto se obracím na vás, už jsem si toho tady pročetla celkem dost a snad mi poradíte:o)…
ANTIKONCE FUNGUJE I V 7DENNICH PAUZACH TAKZE TOHO SE NEBOJ,MOJE KAMARADKA BRALA JANINE A STALO SE J ZE TREBA NEMELA MS,3KRAT PO SOBE ,ALE PRY JE TO NORMALNI,PRESTO ZAJDI KLEKARI,VEM SI PROSTE VOLNO NEBO 1DEN DOVOLENE JISTOTA JE JISTOTA ANTIKONCEPCE FUNGUJE NA 99% TAKZE 1%MOZNOST JE ALE JE TO VELMI NEPRAVDEPODOBNE ![]()
Děkuju vám, celkem jsem se uklidnila, ale malý nervy pořád zůstávají… Počkám do úterý, kdy bych měla začít brát další platíčko a když se MS nedostaví, tak zajdu k doktorce… Napadlo mě kdybych si chtěla udělat těhotenský test, kdy bych si ho měla dělat aby byl fungující?
Pokud jsi již MS měla dostat, těhotenský test by ti měl něco ukázat, pokud by jsi byla vážně těhotná. v nejhorším případě si můžeš zajít jako samoplátce na krev a tam ti do pár hodin řeknou ![]()
OMLOUVAM PISMO, MAM NA PRSU MIMINKO …
VCERA SEM SI CETLA LETAK K MY ANTIKO A JAKO NEZADOUCI UCINKY JSOU TAM POPSANY TREBA DLOUHY A SILNY KRVACENI, ALE I NAOPAK ZADNE NEBO POSUNUTE O PAR DNI. I NA ZAKLADE SVYCH ZKUSENOSTI BYCH SI TROFLA RICI, ZE PANIKARIS A ZE JE VSE V PORADKU.
Weruska: Děkuju, kdyžtak to zkusím.
Emilie: To bych byla moc ráda kdybych jen panikařila a bylo by vše ok,…
Moc vám děkuju za všechny vaše rady ![]()