Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
prosím vás už třetím týdnem beru Azalii a od včera mám jisté potíže typu návaly horka, polití potem, bušení srdce, příšernou únavu a pálení očí. V příbalovém letáčku o tom nic nepíšou, ale myslíte, že to může být HA?
já jsem teda přesně tyhle příznaky neměla, ale tahle antikoncepce je hrozná. Pořád jsem špinila a celkově jsem se necítila dobře.
Já ji beru už přes rok(pořád trochu kojím) a úplně v pohodě. Žádný špinění a ni nic jinýho. Ale každý to může snášet jinak…Zavolej na gyndu.
Ja jsem neustale spinila,neustale..tudis to samotne spineni byla antikoncepce
,za dva mesice jsem to hodila do kose
Takže moje strašidelná zkušenost:
sestra mi ještě na odchodu z ordinace povídá, ať nepočítám s nějakým pravidelným cyklem a pětidenní M! Takže já to měla: začala jsem to brát při M, která začala po očistkách, (jsem ten šťastlivec, co M i když kojí), skončila mi M, 2 dny pauza, další M - 10 denní!!, pak 2 dny pauza a zase 10 denní menstruace!! (ale jaká, žádný špinění!
) Pak jsem to vysadila, a ptám se doktora, jestli to má mít antikoncepční účinek takovej, že pořád menstruuji, takže nemám šanci souložit??!!
a on že ne, ale že občas s tím problémy jsou.. Tohle teda fakt ne! Tak mám Mirenu a jsem zatím spoky.. ![]()
Já beru Azalii necelých 7m a špinila jsem jen párkrát. Spíš se mi stalo, že jsem MS vůbec nedostala, když jsem ji dostat měla, ale těhu jsem nebyla. Takže opravdu ![]()
Já brala Azalii víc než půl roku a byla jsem spokojená. Ze začátku jsem špinila, asi 14 dní, ale podle dr. to bylo normální, tělo si na antikoncepci zvykalo. Pak už nic. Brala jsem ji tedy každý den a menses jsem neměla vůbec.
Já brala Azalii asi rok, hned jak jsem ji začala brát, tak jsem to cca po týdnu dostala, jinak ale pohoda, žádné vedlejší příznaky jsem neměla ![]()
já beru azalii asi 3/4 roku a žádné vedlejší účinky nemám, ani špinění ani ms
Vybrala jsem jedno platicko a venovala jsem zbytek baleni tady jedne zajemkyni. Bolela mne po ni hlava jak strep a mela jsem navaly jak baba v prechodu
, spinila jsem v pul cyklu a mestruaci jsem mela silnou a dlouhou.
Ted mam Nuvaring a to je paradicka, ale neni pro kojici..
Ahojky, tak koukám, že nejsem jediná…
Sileny, menstruaci ani nepoznám… špiním ted už 14 dní v kuse, takže jsem se na to vyprdla a přestala to brát, snad to krvácení ustane, vysadila jsem včera a dnes ještě špiním. Uvidíme. Už jsem objednaná k doktorovi. S kojením už končím, takže budu ráda za něco jiného.
Tak já taky špiním už delší dobu, ale ne v kuse, vždycky třeba 2 dny jo, pak tři dny nic. No zbývá mi dobrat platíčko a půl, pak už přestanu definitivně kojit, stejně musím mladase přemlouvat, takže si nechám napsat něco jinýho.
Jo to my máme taky tak, násilím ji nutit nemůůžu, ode mě to mlíčko nehce, nakojili jsme tak 20 a 100 UM takže to už moc asi nemá cenu. Nechápu k čemu mi je antikoncepce, když stejně nemůžu, protože pořád krvácím. Už se těším na jinou… ![]()
holky taky se přidávám k problémům s touto HA
MS tak dvakrát do měsíce a třeba týden v kuse..takže vlastně nic jiného nedělám skoro než menstruuju..
ikdyž teď byl od zač.měsíce klid..ale to se zase bojím jestli nejsem těhu pže jsem brala ATB a četla jsem o tédle HA že není moc spolehlivá normálně natož přes ATB
tak jsem nat o zvědavá…
ahojky. taky jsem brala tuto HA a neměla jsem žádné problém. neměla jsem ani MS. prostě v poho. na každou to působí jinak. ![]()