Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Doporučuji použít kondom, když víte, že byla nepravidelnost v užívání pilulek. A další týden po tom, vždyť to je v tom letáku od antikoncepce napsané…
Jasně, že je možnost otěhotnění, jak vysoká, nikdo neřekne, asi velmi nízká… ale to neznamená žádná.
pokud neprobehla ejakulace ,a pri urcite hladine hormonalni antikoncepce ktera jiste v tele je,i pres vynechani,tak dle meho nazoru zdravotni sestry je moznost otehotneni temer nulova.
Jasně, spíš jde o to že si je zapomněla vzít dva dny.. Snad to bude ok
Píšu, že ano, Včera odpoledne. Ráno si vzala tabletky dvě za neděli i pondělí, ale to bylo nejspíš zbytečné.
V pátek a v sobotu jsem si zapomněla vzít prášky.. V neděli jsem si ho normálně vzala, ale jen ten aktuální jeden, nedobírala jsem ty dva zapomenuté. Včera jsem si prášek vzala také, ale dostala jsem MS.. Jak to nyní řešit? Normálně dobrat platíčko (zbývá asi týden)? Pak klasická pauza a nové? Nebo vysadit? ![]()
Ahoj,
udělala jsi dobře, že jsi ty zapomenuté nedobírala. Já bych dobrala platíčko, udělala pauzu a pak normálně pokračovala. Podle mě by to mělo být další měsíc srovnané. Do konce platíčka bych se ale na antiko vůbec nespoléhala ![]()
No snad to tak bude
Určitě pak dostanu i v pauze klasickou MS co?
No spoléhat na ní teď nebudu, to je jasné.. Navíc stejně díky MS mám útrum ![]()
Podle mě klasickou MS v pauze dostat nemusíš. Tím, že jsi dva dny zapomněla to máš teď rozhozené, ale mělo by se to další cyklus upravit. Bez ohledu na krvácení bych brala teď tak jak mám, tedy i pauzu jak má být a pokud by se objevilo krvácení i potom, tak k doktorovi… Ale myslím, že to pak bude OK ![]()
Dobrý den, beru HA a zapomněla jsem si vzít pilulku v druhém týdnu v úterý večer, ve středu večer jsem to zjistila a pilulku na středu jsem si vzala a potom jsem měla asi po čtyřech hodinách pohlavní styk a partner se do mne udělal a já se šla hned umýt a ráno jsem začala trošku špinit.Jak velké je riziko otěhotnění? Děkuji moc za odpověd.
no riziko tu je, ale asi bych moc neplašila, příště si vemte raději kondom nebo přerušovaný styk a budeš mít klid
Ve druhém týdnu je riziko minimální, ale já si vždy brala ty pilule obě.
Taky jsem vždy podle příbalovkého letáku brala i tu zapomenutou..
Dobrý den, přítelkyně bere antikoncepci Minerva. V neděli a pondělí si zapomněla pilulky vzít (vždy je bere ve 21:00), teprve dnes ráno si jednu vzala a další ve 21.00. Je ve druhém týdnu použivání. Dnes jsme měli pohlavní styk ( bez ejakulace ). Je velká možnost otěhotnění? Co doporučujete? Díky za odpovědi.