Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Taky jsem vždy podle příbalovkého letáku brala i tu zapomenutou..
Zdravím, potřebovala bych poradit. Asi od 15 let beru antikoncepci, nejprve Triquilar, Trinordiol a od listopadu užívám antikoncepci Minerva. První měsíc užívání proběhl naprosto v pořádku, bez žádných nehod a zapomínání. Druhý měsíc se mi ale povedlo hned v prvním týdnu dvakrát zapomenout antikoncepci. Platíčko začínám v neděli. Ve čtvrtek jsem si zapoměla vzít prášek a zjistila to až v pátek dopoledne. Ihned jsem si tedy vzala čtvrteční prášek a páteční si vzala v obvyklou dobu (17:00). Jenže tento problém se mi stal i v sobotu. V sobotu jsem si opět zapoměla vzít prášek, proto jsem si ho vzala dnes (neděle 18.12. 2011) a v 17:00 si vezmu nedělní.
V příbalovém letáku píšou že se mám dostavit co nejdříve k lékaři a poradit se.
V pondělí tam hned půjdu, ale mám strach a proto prosím co nejrychlejší radu od Vás!
Děkuji ![]()
Zdravím, chtěla bych se zeptat. S přítelem jsem měla pohlavní styk s tím že ejakuloval přimo do mě. A bylo to několikrát v tomto měsíci. Beru HA už 8 let. V prvním týdnu, když jsem začala brát nové platicko jsem zapomněla užít celkem 3× pilulky.( I poté jsme se nijak nechránily). Za těch 8 let se mi stalo, že jsem zapomněla užít jednu- dvě pilulky, ale to jsem měla s přítelem sex s kondomem. S přítelem jsme rozhodnuty, že doberu to, co mám(do příští středy) a vysadím HA, a necháme tomu volný průběh. Za týden by se měla dostavit menstrauce. V posledních dnech je mi nic moc. Pocit na zvracení a nechuť k jídlu. A bolest zad v dolní části. Chci se zeptat, zda je možné ze bych byla těhotná? nebo je nějaká pravděpodobnost? Děkuji za odpověď.