Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobry den
s přítelem jsem měla pohlavní styk při kterém nám praskl kondom ze zdravotních důvodů neberu antikoncepci a po této „nehodě“ jsem po 30ti hodinách užila postinor a vše ze zdálo v pořádku ale cca po 2 týdnech se dostavila bolest prsou a růžový výtok který trval 2-3 dny. Všude na internetu jsem se dozvěděla že to není dobré znamení a jde o tzv.nidaci jenže ze zdravotních komplikací nejsem v dohledné době schopna donosit zdravé dítě a proto jsem se chtěla zeptat jaká je možnost že postinor nezabral bolest prsou ustává, vše bez komplikací. Menzes mám dostat cca během 10-15 dnů jak asi by ho mohl postinor ovlivnit? děkuji moc za odpověď ![]()
myslím ,že by to mělo být v pohodě jsou dva druhy postinoru jestli se nemýlím jeden funguje do 48h a druhý do 78h. to ,že musíš vzít oba prášky v platíčku jsi si přečetla předpokládám .
Vzhledem k tomu jak silne jsou to prasky, tak počítej s tím, že ti klidně může rozhazet cely menstruační cyklus. Držím palce, aby to dopadlo jak si prejes.
ano byly tam 2
a psali do 72 hodin což jsem splnila ale bojim se
nerada bych byla zklamaná na potrat bych šla velice nerada ![]()
najistejsie by si mala urobit si tehu test. a to mamatest. ak to bolo uhniezdovanie, tak sa to na teste ukaze. treba rano ocikat.
postinor funguje len v pripade pokial nedoslo k oplodneniu. ak si si zobrala tu tabletku az po tom, co sa stretla spermia s vajkom, tak uz nic nezmoze.
moja kamaratka presne tak otehotnela a uz ma krasneho syna ![]()
ak tehu nie si, tak ms Ti moze prist v podstate hocikedy. postinor obsahuje vysoke mnozstvo hormonov, ktore Ti rozhadzu cyklus. aspon u mna to tak bolo.
a jak rychle se asi střetávají? v těchto věcech se vubec nevyznam ale potratu se chci maximálně vyhnout jelikož potom se možnost mít v budoucnosti zdravé mimi ztrácí do nedohledna ![]()
myslí ,že pokud jsi se držela návodu nejíš nic ,co by snižovalo účinek ,nezvracela jsi a neměla průjem -můžeš být klidná .A ty podivný příznaky přičti tomu postinoru -ten dělá v těle chaos.
myslim že ne prujmy nic takoveho ale v letaku o jidle nic nebylo a muj gynekolog me taky pred nicim nevaroval ani nevim co by ho mohloé snizit
uvidim jak to dopadne
dekuji moc za rady
urcite dam vedet
no, ak ste sa trafili zrovna do ovulacie, tak si mohla byt oplodnena do par hodin. a Ty si tabletku uzila az po 3Otich hodinach. takze ano, mohla by si byt tehu.
najistejsie mas spravit si ten test. mamatest Ti ukaze slabu ciarku uz 10 dni po oplodneni.
nebudem Ti tu pisat ze je vsetko ok a urcite nie si tehu, ked to nemusi byt pravda. ![]()
soldi: já měla mamatest a druhá čárka se mi ukázala až co jsem měla 9dní spoždění, předtím ani ťuk a to jsem čekala dvojčátka
essex, tak to si asi vynimka ![]()
ale to ze Ti meskala ms, mohlo byt sposobene posunutou ovulaciou, takze si prakticky mohla byt len par dni po oplodneni.
inac su testy velmi spolahlive. a ked uz ubehli dva tri tyzdne, test by jej tehotenstvo uz urcite ukazal.
soldi: to klidně mohla, ale já vím přesný den oplodnění a jindy jsem opravdu zapadnout nemohla ![]()
a to samé i kamarádce taky se ji to na těhu mamatestu ukázalo až 6 den spoždění
no ale jak se říka "vyjímka potvrzuje pravidlo " ![]()
esexi, tak to si potom skutocna vynimka ![]()
a gratulujem, dvojcata musia byt celkom pekna zaberacka ![]()
No víš,já o druhé miminko přišla ve 12týdnu
. Přežila jen dcera.