Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den !! Je mi 16 let… Mám problém…Minulé úterý jsem si zapoměla vzít prášek( užívám je ve 20:00) všimla jsem si toho až následující den přesně ve 21:00 hodin..Asi hodinu před tím jsem spala s přítelem…Jakmile jsem zjistila že jsem vynechala pilulku, vzala jsem si dvě najednou…úterní i středeční…Jaké je riziko otěhotnění???:-( prášek jsem si vzala o 24 hodin dýl:-(… Prosím poradte ![]()
![]()
Myslím, že se nic neděje, možná se pletu nevím, ale taky záleží v jakém si dni po mensturaci, ¨pokud mezi 12,16 dnem, tak to je ovulace,jestli si těsně po menstruaci nebo máš ji dostat každým dnem, tak si myslím,že se nic neděje. Já jsem si taky brala a to někdy okolo 18 roku a taky jsem sem tam vynechala jeden den. tak věřím, že bude vše ok
Ahojky,
možná to není správnej názor, ale já si myslím, že se nic stát nemohlo.. myslím si, že pokud jinak bereš prášky pravidelně, tak přeci jimi musíš být „nadopovaná“ - neviděla bych až takovou „tragédii“ v tom, že sis jednou nevzala.. Ostatně, když je za nějakej ten rok vysadíš a budeš se třeba pokoušet o mimi, stejně trvá i rok, než se tvůj organismus pořádně pročistí.. Být tebou, nemám strach ![]()