Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, jedna holka mi psala tohle:
jo o dite jsme se snazily hodne dlouho byly jsme hodnekrat na umelym oplodneni a kdyz se nam to pred vanoci povedlo tak jsme se rozesly a hlavne nemela jsem krvaceni ale velke bolesti a doktorka na pohotovosti mi rekla ze je vsechno v poradku a do finale druhy den uz bylo skorem pozde nastoupila jsem okamzite do porodnice k apolinari a doktori se snazily temer o nemozny udelaly cisarsky rez a holcicka mela 700g ale jeste nemela vyvinuty organy a do peti dnu zemrela a ja skoro taky
Co si o tom myslíte? Může mít dítě v TÉMĚŘ 4.MĚSÍCI 700gramů a přežilo by 5 dní? To pochybuju. A snažili by se ho doktoři zachránit? Vždyť je to nemožný ne? Děti maj snad reálnou šanci na přežití až někdy okolo 24.týdně těhu. Bo se pletu?
Jestli mi takhle kecá tak mě fakt nasr. ![]()
Tak to nevím.Zázraky se sice dějí,ale tohle se mi zdá jako nesmysl.
Porod ve 4 měsíci je hloupost.Myslím že by to miminko nepřežilo ani minutu.Je to fakt hodně divný.
Takže ona byla v nějakém 17. tt, max 18.tt??? Dítě se zachraňuje až od 24. tt, jinak se „nechá být“ považuje se to za potrat. A ta hmotnost mi taky nesedí, to těhotenství muselo být starší. ![]()
Však tam se ale o 4. měsíci nic nepíše ![]()
Zachraňuje se po 24.tt a nad váhu 500g. 700g dítě může 5 dní přežít, může přežít úplně..
pročetla jsem to ještě jednou je to fakt totální pitomost…ve čtvrtém měsíci to není porod ale potrat a to dítě nemůže mít 700g…to fakt ne
nevim proč Ti to napsala…nechapu to
Já sem to pochopila tak že otěhotněla před Vánocema, takže to by byl ten 4. měsíc.
A souhlas s petit- naprosto přesné, dítě se zachraňuje s váhou nad 500g…
Kdyby rodila teď na konci února a otěhotněla v prosinci, tak by mohla být těhotná maximálně 2,5 měsíce.
PetiteFillette píše:
Však tam se ale o 4. měsíci nic nepíšeZachraňuje se po 24.tt a nad váhu 500g. 700g dítě může 5 dní přežít, může přežít úplně..
Jo omlouvám se o tom TÉMĚŘ 4.MĚSÍCI mi psala ve zprávě před touhle. Psala že o mimi v „téměř 4.měsíci přišla“, což by od Vánoc tak odpovídalo.
A kdy jako měla rodit? I kdyby dítě zemřelo dneska, tzn. před pěti dny se narodilo a ona otěhotněla 1.12., tak by nebyla ani ve 12 týdnu.
Buď je to celé špatně pochopeno, nebo je třeba ještě v šoku, anebo je prostě maličko jednodušší (promiň, dle psaného textu by to nebylo nemožné) a ani netuší, ve kterém týdnu byla.
minule bol clanok v novinach, kde sa pisalo o nemeckych lekaroch, ktori zachranili dietatko v 18tt. takze mozne to je.
ale ta vaha je divna, v tom clanku to babo malo okolo 350 gramov.
Jsem jí napsala, že je to kravina a co si o tom myslim a že se asi musela přepsat. No tak mi na to napsala, že to asi napsala blbě, ale že otěhotněla v září
takže to ten šestej měsíc je (to jsem citovala prosim). Tak proč psala, že se jim to povedlo v prosinci? ![]()
hele holky díky za reakce, jsem jen chtěla vědět jestli jsme blázen nebo je to možný. Je to taková blbost zakládat kvůli tomu diskusi ale mě to teda strašně vytočilo. Jestli přišla o miminko tak je to hrůza, ale nemusí si to přibarvovat, aby byla zajímavá
Vona byla asi vždycky jinde ![]()
Děkuji za vaše reakce! ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.