Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
v prosinci jsem prodelala ZT a naslednou revizi.
Nyni premyslim, za jak dlouho se zacit znovu snazit.
Muzete se prosim se mnou podelit o vasi zkusenost: 1)Po kolika menstruacich jste se opet zacali snazit? 2)Po kolika mesicich snazeni jste znovu otehotneli? (s dobrym koncem?)
Moc dekuji. Verim, ze podobna statistika pomuze nejen mne, ale i vsem, ktere potkalo to same… ![]()
ahojky, tak pridam prispevek do Tve statistiky. Snad i pozitivni
Loni v listopadu jsem taky prodelala zamlkle tehotenstvi. Revize byla 14.11. a v zari se mi narodil krasny zdravy syn
Doktori mi rikali, ze musim pockat tri mesice, ze bych nemela otehotnet. Jenze ja jsem mela v sobe takovej pocit prazdnoty, kterej jsem musela hned zaplnit. Vubec jsme to s manzelem neresili, rikala jsem si, ze pokud telo neni pripraveno, neotehotnim. Takze jsem otehotnela hned dalsi Ms, ktera byla 15.12-
preju hodne stesti ![]()
Tak i já mám za sebou zamlklé těhotenství a tři měsíce po revizi jsem byla znovu těhotná…máme zdravou holčičku ![]()
Ahojky, taky jsem prodělala zamlklé těhotentví, po první menstruaci jsme začali znovu se snažením a další ms už nepřišla.
Přeji hodně štěstíčka ![]()
Já loni 22.4 revize v 10tt, v srpnu samovolný potrat v začátku těhu. Potom těhu v prosinci a čekáme mimčo ![]()
Zacali jsme se snazit 3 mesice po revizi a otehotnela jsem potom 10ty cyklus, takze asi za rok ![]()
Ahojky - já přidám 2 údaje do Tvé „statistiky“…první ZT v září 2004, pak jsem otěhotněla v červnu 2005. Mezi tím byla ještě v lednu 2005 LPSK (cysty na vaječnících), tudíž se to „prodloužilo“. Jinak jsem otěhotněla 3. cyklus, narodil se zdravý Maty, těhu bez větších komplikací.
Druhé ZT na konci května 2009 - znovu jsem otěhotněla v říjnu 2009 (ale po selhání antiko-kondom). Narodila se Berunka. Těhu naprosto bez komplikací
![]()
29.12.2009 ZT ve 12 tt,23.12.2010 se mi narodil zdravý syn
Počkali jsme dvě ms a třetí už nedorazila
Přeji at to máš podobně ![]()
záleží na stáří těhotenství, kdy byla revize provedena, čím mladší těhotenství, tím dříve se možno snažit,tzn. pokud byla revize například v 5-6 týdnu,tak se můžete snažit již po tech 3 měsících, pokud byla revize v 10 t , lépe počkat třeba 1/2 roku( nejde o to že by člověk neotěhotněl, ale je tam pak větší riziko např placenty previe či vrostlé placenty, čím starší těhotenství tím hlubší revize).U mne ZT a kyretáž v 11 t, otěhotnění za 1/2 roku, hned při prvním pokusu¨)
První ZT v 6.tt v listopadu 2007, další otěhotnění opět na první pokus po 3 měsících pauzy, opět ale ZT v 6.tt (v dubnu 2008) ![]()
Pak delší pauza (úmyslně - bylo léto atd.
), 1.prosince 2008 pozitivní TT (v době, kdy to nikdo nečekal). Těhotenství naprosto bezproblémové ![]()
Tak po prvním ZT, které bylo před asi 13 lety v 9.týdnujsem po 5-ti měsíční pauze otěhotněla hned první měsíc a narodil se syn. PAk dvě těhu a dvě děti a poslední těhu před 2 lety ZT ve 13.týdnu, po půlroční pauze se bezúspěšně snažíme dodnes
.
Ahoj holky, moc vsem dekuji za odpovedi. Uklidnili jste mne, ze ve vetsine pripadu to slo pak docela rychle ![]()
Ja ted stojim pred rozhodnutim, zda zacit po 2.ms nebo si jeste pockat na tu 3ti…
Já jsem taky myslela,že začnu po 3 ms,ale nakonec jsem „tak dlouho“ nečekala.Jedinou záplatou na bolavou duši bylo další těhu a už i ty dva měsíce co jsem čekali byly pro mě nekočné.Sem toho názoru,že pokud ještě tělo nebude připravené,tak prostě neotěhotníš.A jestli se na to cítíš a všechno je v pohodě,tak bych do toho šla.
Také pozit. konec- v únoru 2007 v 16tt nebylo
-znovu snažení po 5 měs. a povedlo se napoprvé a v dubnu 2008 Lucinka 4kg a 52cm
![]()
Chillinka píše:
Já jsem taky myslela,že začnu po 3 ms,ale nakonec jsem „tak dlouho“ nečekala.Jedinou záplatou na bolavou duši bylo další těhu a už i ty dva měsíce co jsem čekali byly pro mě nekočné.Sem toho názoru,že pokud ještě tělo nebude připravené,tak prostě neotěhotníš.A jestli se na to cítíš a všechno je v pohodě,tak bych do toho šla.
Ahojky, nejde o to, že neotěhotníš, pokud tělo nebude připravené, otěhotníš klidně hned a tělo připravené být nemusí, ale pravděpodobnost, že se to udrží, moc velká není. To, že spermie oplodní vajíčko ještě neznamená, že se to v nezahojené děloze udrží. A já bych třeba nechtěla brzy po ZT zase řešit SP, ale je to každého věc. Myslím ale, že počkat aspoň ty 3 měsíce je na místě.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.