Nechci nové snažení po ZT

250
22.2.11 11:44

Nechci nové snažení po ZT

Ahojky holky
Mám takový „problém“ nebo „blok“ 9.2 2011 jsem byla na běžném UTZ kde mi doktor zdělil že je mimi mrtvé byla jsem ve 14tt neměla žádné koplikace takže to pro mě byla docela rána.. 10.2 jsem byla na revizi.. No a teď k tomu co mě zajímá :-) Vy co jste tím taky prošli začali jste na mimi pracovat hned jak to šlo?? Spoustu holek čeká až budou moci opět začít pracovat na mimi ale já se asi nějak blokla prostě nechci… Dohadujem se kvůli tomu i z přítelem ten chce a pořád mě tak nějak tlačí že až to půjde zaděláme si na jiné atd.. Mám 2 letého syna z předešlého vztahu takže to neprožívám asi tak jako přítel.. Omlouvám se za román ale zajímá mě jestli jsem „vadná“ jen já že nechci hned znovu :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8911
22.2.11 11:50

Tu situaci jsem nezažila, ale podle mě vadná rozhodně nejsi. Prostě je moc brzo. Nejdříve si potřebuješ „odžít“ to co se stalo a pak se uvidí (jak se říká „nech to vyhnít…“).

Příteli bych řekla, že se cítíš mizerně a že na cílené snažení nemáš. Ale že nebudš brát HA a odpírat mu milování také nebudeš. :wink: Že si s ním klidně střihneš „líbánky“, když to zařídí…(hlídání, hotel, wellness…) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
22.2.11 11:52

Já měla zamlklé těhu v květnu 2009 (revize se konala 8.5.) a o nové mimi jsme se začali pokoušet až v únoru 2010. Taky se mi nijak nechtělo, navíc jsem si našla novou práci, nové koníčky a tak nějak jsem se věnovala sobě. Dneska nelituji. Druhé těhotenství od toho února se nám podařilo až v září 2010 a to jen díky lékům, jinak by jsme se snažili asi ještě teď, ale to je zase jiná kapitola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
22.2.11 11:55

Zažila, na jednu stranu jsem chtěla být znova těhotná a naplnit tu prázdnotu a na druhou stranu mi to přišlo, že to jedno mimi nahrazuju hned dalším. rozporuplné myšlenky. Myslím, že je zcela normální, že nechceš jít hned dop dalšího, vždyť je to krátká chvilka. Dej si třeba čtvrt roku a nemysli na to a pak uvidíte, jak se budeš cítit. S přítelem si zkus promluvit, snad to pochopí, že ta díra v srdci nejde jen zalepit a pokračovat :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
anna.w
22.2.11 12:22

Ahoj, já jsem prodělala zamlklé těhotenství před 6-ti týdny, samozdřejmě obrvoský šok a pláč.po zákroku jsem se dala rychle dohromady, ale 2 týdny na to už jsme se začali o tom normálně bavit a plánovat další těhotenství.Beru vitamíny, nechám proběhnout 2 MS a hurá do toho.Pokud už jedno dítě máš, tak si myslím, že to asi prožíváš jinak než já, která byla prvně těhotná.Mě prostě obavy přešly rychle. :think: Snad to příště vyjde.

• Citovat
  • Upravit
50725
22.2.11 12:45

Já myslím, že se bojí každý. Taky to tak mám - na jednu stranu moc chci, na druhou stranu mám hrůzu, že se to bude opakovat znovu, že třeba něco není v pořádku… No ale kdo se bojí, nesmí do lesa, že? :lol:

Určitě se o tom doma pobavte a dojděte na nějaký kompromis. Nutit se do dalšího těhotenství je nesmysl - udělej to, jak to cítíš a počkej klidně dýl. Mně říkali v nemocnici 2 cykly, můj dr. se na to ošíval, že půl roku je lepší… Uvidíš po těch 2 cyklech - teď je to ještě strašně čerstvé, ale třeba za 2 měsíce to uvidíš jinak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
anna.w
22.2.11 12:53

Stejně by mě zajímalo proč každý doktor říká něco jiného.Jeden, že stačí 2 cykly nechat proběhnout, druhý min. 3 a ten třetí půl roku…nerozumím tomu… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Kim
9941
22.2.11 12:56

Ahojky.
To, že momentálně nejsi naladěná na nové miminko je normální a každý se s takovým prázdnem vyrovnává po svém a někdo se stím srovná dřív, a někdo dýl. Já byla na revizi teď v pondělí. Oplakala jsem to a snažila jsem se dát co nejdřív do kupy, protože se těším na další mimi. Děti žádné nemáme a jedna špatná zkušenost mě neodradí. Prostě se to stává. Přítelovi klidně vysvětli, že se zatím na mimi necítíš. Měl by to pochopit a dát ti prostor, až s tím příjdeš sama. Budu držet palečky, ať se s tím popereš a bude další miminko co nejdřív… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
22.2.11 12:59
anna.w píše:
Stejně by mě zajímalo proč každý doktor říká něco jiného.Jeden, že stačí 2 cykly nechat proběhnout, druhý min. 3 a ten třetí půl roku…nerozumím tomu… :nevim:

Ahoj holky, přispěju k vám taky racionálním odůvodněním, proč čekat na další snažení. Dnes jsem byla na ko po 14 dnech po revizi - TZ 11 tt a můj - velice vážený doktor říkal, že při revizi se může odebrat i část svaloviny a to vyžaduje hojení trošku déle. V děloze je několik vrstev, od svaloviny a já nevím co ještě… to jsem zapomněla… :oops: a i když sliznice naroste, nemusí být děloha zhojena do hloubky, což by při brzkém otěhotnění znamenalo velmi rizikové těhotenství. Dále potom se musí dostat zase hormony do rovnováhy. Nikomu nechci nic vnucovat, ale já jím doporučenou dobu čekání, dodržím. Přijde mi to opravdu logické. Počkám na první menzes a pak min. ještě jednu, spíše 2 a půjdu na to :pankac: :pankac: :pankac: Všem přeju hodně štěstí a síly do nového snažení :andel:

• Citovat
  • Upravit
250
22.2.11 13:02

Já už jsme to taky obrečela a díky malému nemám ani to prázdno… Přítel bere malého jako svého ale mimi prostě chce… No bude to muset nějak přežít.. Určo mimi chci ale teď se budem stěhovat do domečku takže to vidím zatím na štěňátko a pak časem na mimi :lol: jinak děkuju za názory a zkušenosti :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
22.2.11 13:11
anna.w píše:
Stejně by mě zajímalo proč každý doktor říká něco jiného.Jeden, že stačí 2 cykly nechat proběhnout, druhý min. 3 a ten třetí půl roku…nerozumím tomu… :nevim:

Mně ten můj dr. řekl, že 2 měsíce jsou minimum - podle mě doporučované v duchu, že když tělo nebude připravené, tak neotěhotní. A delší čekání je podle mě starší názor - takže pokud je doktor starší, doporučí spíš dýl. Nebo to možná vychází i z jeho osobních zkušeností :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
anna.w
22.2.11 13:21

Já taky určitě počkám min.2 cykly.Někdo otěhotní hned po šestinedělí a narodí se mu zdravé miminko, ale já nemám nervy na to abych doufala, že se to udrží a bude to Ok. Sice člověk nikdy neví ani po třech cyklech nebo i po roce, ale určitě bude pravda, že děloha potřebuje regeneraci.Je to zásah do těla, tak je to třeba nechat odpočinout.Nejhorší je přečkat šestinedělí a pak si myslím, že to uteče.člověk má aspoň kapku jistotu, že pokud po revizi přijde MS, tak je to v pořádku a trošku se uklidní…aspoň u mě to tak je…i když já jsem docela splachovací typ a na špatné věci strašně rychle zapomínám… :palec:

• Citovat
  • Upravit
1885
22.2.11 13:27

Ahoj,já jsem přišla o mimi v 16tt neměli jsme :srdce: Byl to šok jak píšeš, šla jsem na běžnou kontrolu. Nemohla jsem se hned začít snažit prostě mi to 6 měs. trvalo, pak jsem si řekla ano, chci to , jdu do toho znovu ! A narodila se nám zdravá holčička hned na první pokus! Přeju ti hlavně zdravíčko a zkus to partnerovi vysvětlit.Přeju // co nejdříve po tvém rozhodnutí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
22.2.11 13:30

ahoj, já ze začátku chtěla otěhotnět hned jakmile to porevizi šlo, takže jsme jen dodrželi šestinedělí a šli nato, nebála jsem se, věřila jsem, jenže to nějak nešlo a když už jsme čekali více jak rok začala jsem mít pocit, že jsem neplodná a když náhodou otěhotním ještě to zamlkne, takže jsem byla psychicky v háji, nakonec jsem otěhotněla po IVF a zatím vše v pořádku, ikdyž do 12.tt to byli nervy pekelný, ale věděla jsem, že když to neabsolvuji znovu tak to miminko mít nebudu, takže člověk se musí přemoct ikdyž se šíleně bojí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
22.2.11 13:32

Třeba změním názor až uvidim v létě vysedávat maminy s kočárkama na sluníčku :lol: no každopádně nemá cenu nic lámat přez koleno teď bude spoustu práce stím stěhováním takže třeba až bude všechno hotové přijde to samo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty